שיווק עצמי?

jandi

New member
שיווק עצמי?

היי,

לגבי שיווק אומנות, אם אומן רוצה לשווק את עצמו, האם כדאי שהוא יתמקד במוצר אחד שהוא מייצר כאומן, או שהוא יוכל להתפרס על מגוון תחומים ואם כן מה הדרך המומלצת לזה...
הוא צייר, מעצב בגדים ותכשיטן לדוגמא.

ובנוסף אם אין לו ממון רציני לפרסם את עצמו , איך אפשר לעשות את זה במינימום אבל באיכות.

ושאלה אחרונה, אם אדם מתקשה לפרסם את עצמו, האם יש לכם המלצות איך בכל זאת הוא יוכל למרות הקושי.

תודה

ofir1985

New member
עדיף להיות מקצוען במשהו אחד מאשר חובבן בכמה

זו הסיבה שלדעתי יש להתמקד בנושא אחד, לפחות בצורה שיווקית, אם אתה אמן ציור, אז איזה סוג: אקרילי, שמן, פסטל, אנימציה, פורטרטים, קריקטורות וכ'ו. לא מספיק להיות אמן בציור..

ממון זו מילה גסה, בייחוד בעולם הפרסום, אני אישית מאוד אוהב את הקמפיינים הזולים אך המושקעים לעומק, עם היכולת להגיע באופן מדויק לקהל היעד, בשביל זה צריך להגדיר מיהו קהל היעד, עוד שיטה היא ליצור שוטפויות עסקיות, ליצור מצב שבו אתה משלים את עסקו של אחר, והוא את שלך.

לא לפחד! מקסימום נופלים, אבל תמיד קמים. כאשר אתה בטוח ביכולות שלך, אין לך במה לפחד, כאשר אתה מקצוען בתחום שלך, אף אחד לא יכול לשלול אותך, במקסימום הוא יכול ללמד אותך איך להתנהג ואיך לא להתנהג.

בהמשך לכיוון של אופיר, הייתי מוסיף...

אולי דיעה מעט שונה, יתכן אומן "רב תחומי" במיספר תחומים כפי שציינת בדוגמא. יחד עם זאת רצוי למתג את האומן, לזרם או כיוון באומנות במידה ויש מכנה משותף ליצירותיו.
קלאסי, מרדני, אתני, עממי, יוקרתי ועו', ובהתאם למיתוג גם קהל היעד "יתפוס" את אופי האומן ויצירותיו (מיצוב).
יש לא מעט דוגמאות של אומנים שמיתגו את עצמם ועבודותיהם תחת שם מותג אחד לדוגמא - מיכל נגרין.
לגבי חשיפה בתקציב מינימלי, הייתי מציע לחשוב על יחסי ציבןר, עם יחצן מקצןעי, או אפילו לבד במידה ויש לאומן יכולת.
בהצלחה

jandi

New member
תודה לכם

אני חושב שזו קצת בעיה להתמקצע בזרם אחד באומנות, גם בגלל שאני אוהב את רוב העיסוקים השונים וגם כי קשה להרוויח מתחום אחד בלבד
אני לומד כרגע מיתוג ומוצא שקל לי יותר למתג אחרים ולמצוא להם את המתאים מאשר אותי, ובטח שמדובר באומניות השונות שזה תחום יותר אישי. ובכלל האם כדאי לי למתג את עצמי ? אפילו בשם אנונימי כממתג?
העצה של לקחת את זה למכנה משותף היא טובה בעיניי,אז אחשוב על זה...
איפה יש הרצאות המתאימות לנושא של פרסום עצמי כאומן?
תודה

אתה יכול לבדוק קורסים סדנאות קצרות למיתוג....

או אימון אישי בתחומים שאתה רוצה להשתפר. כעיקרון אין הבדל מהותי בין מיתוג אומן למיתוג כל עסק או בעל מקצוע אחר, כמובן עם ההתאמות והמאפיינים לאומן.
גם אני עוסק באימון אישי אבל אני מניח שיש עוד חברי/ות בפורום שישמחו לסייע לך.
בהצלחה

jandi

New member
תודה, שאלה נוספת לגבי מיתוג

אם יש לי שם לחברה, ואותו שם קיים אצל עסק עצמאי נידח במקום רחוק במיוחד מאיתנו וכמעט שאינו מוכר, האם זה בעייתי?
+
האם יש דרך מיוחדת ומסודרת לבדיקה כזו ללא גוגל לבדו

תודה

מדובר בבדיקה משפטית, האם נירשם השם...

של אותו עסק במאגר משפטי מסויים בישראל, כשם מיסחרי וכיו"ב? לדוגמא "קוקה קולה" סימן ושם רשום בכל העולם, אולם שימוש בשם "קולה" כתוספת למותג לא ניתן לאסור, כדוגמת "פפסי קולה " RC קולה" וכיו"ב.

בעיקרון, ככל ששם קיים או דומה אינו קשור לתחום שלך ולשם דומה שחשבת לעסק שלך ,(לדוגמא אם בתחום המשקאות קיים שם "פאנטה" ואתה חושב על שם מותג בתחום הסלולר "פאנטה +" ) קל יותר לאפשר לך שימוש בשם, כאמור בכפוף לבדיקה משפטית רלבנטית.
בכל מקרה שווה לקבל ייעוץ בעניין מעו"ד הבקיא בתחום הסימנים/שמות רישום וקניין רוחני, לפני שתינקוט בפעולה כלשהי בעניין.

jandi

New member
תודה, כפי הניראה

אין לו אפילו אתר באינטרנט , אלא דף עסק בפייסבוק

איך אפשר לבדוק עצמאית במאגר משפטי הזה? ללא עו"ד

ושאלה נוספת, מאחר וזה באנגלית, אם אני מוסיף למשל לאותה מילה S למשל וזה יהיה ברבים, האם זה כבר משנה את חוקיות השם

תודה

סמכים שאין בעיה להיות אמן רב תחומי

ובכל זאת הייתי ממליץ לפחות בפרסום לתת דגש על התחום בו את/ה מתמחה.

לגבי ממון .. זו הבעיה של כולם. צריך לקחת בחשבון שאין מנוס וכדי להתפרסם חייבים להשקיע.

מה שכן .. יש דרכים רבות לפרסם ולשווק בעלויות נמוכות יחסית.

חשוב לדעת לאן את/ה מכוון לפני שאמליץ.
בהצלחה.

דעתי בנושא..

הי,

קודם כל מבחינת השם - לא הייתי לוקח את הסיכון, אפילו אם ייעצו לי שזה חוקי. לא חושב שזה שווה את זה.
מבחינת פרסום - יש עשרות אפשרויות פרסום חינמיות, שלא צריך בשבילן ממון, בעיקר בתחום האינטרנט.
הייתי ממליץ כמו קודמיי, לחפש כמה שיותר שיתופי פעולה, אתרים משלימים, סגירה עם חברות על תשלום על בסיס אחוזים השתתפות בכנסים ואירועים וכו'.

יש המון דברים שאפשר לעשות, הכל זה עניין של ידע (שאפשר ללמוד בקלות) ויצירתיות, שכאן זה כבר תלוי ביכולת האישית שלך..

מבחינת מיתוג - ודאי שכדאי לך להשקיע, לפחות ברמה הבסיסית. פשוט אין סיבה שלא, זה יכול רק לתרום.

בהצלחה.

למעלה