שיווק לבית ספר. . .

• פותח הנושא C T
  • פורסם בתאריך

C T

New member
שיווק לבית ספר. . .

שלום, כפי שכתבתי בעבר אני בשלבי הקמת עסק למתן שיעורים פרטיים. והשאלה שלי מהי אסטרטגית שיווק העדיפה שיש לנקוט בתחום? בגדול, אני חושב על העסק שלי כעל מותג ורוצה לתת דגש חזר על תדמית ועל יחסי ציבור.... אבל האם זו הדרך שרצוי לנקוט בה. . . וכיצד? תודה לכולם :) יום טוב

niro8

New member
בניית המותג

בניית המותג לגבי עסקים מסוג זה נבנית בד"כ מעצמה, ז"א "מפה לאוזן" ככל שיהיו לך יותר תלמידים מרוצים והצלחות כך המותג (השם שלך) ימצב את עצמו במקומו הראוי. אם מדובר על עסק חדש ולא מוכר, זה כבר סיפור אחר כי אז תיאלץ לבנות את השם שלך שגם במקרה זה התלמידים שלך יהיו "השגרירים" שלך ויבנו לך את המותג הרצוי.

אורז

New member
קוסקוס, זה אתה?

סחתיין על השם החדש. חבל שלא חידשת גם את סגנון הכתיבה.

C T

New member
לא.. זה לא קוסקוס... ../images/Emo13.gif

אני מישהו אחר

chen7

New member
תשמע...

לפני שאתה בכלל חושב על אסטרטגית שווק , אני ממליץ לך לבדוק כמה נקודות. נתחיל מזה שעליך לערוך מחקר שוק על מנת לזהות את המתחרים העיקריים שלך בתחום, את המאפיינים שלהם, קהל היעד הפוטנציאלי והקיים בפועל. בדוק את האזורים בהם המתחרים שלך עובדים.. אני יודע שזה נשמע ארוך קשה ויקר אבל כדי להצליח בשוק חדש , אתה חייב לדעת מול מה אתה עומד. אני לא חושב שאתה יכול למתג את העסק שלך , אתה למעשה מציע שירות ,ונכון שירות הוא מוצר לכל דבר, ההבדל הוא שהוא נמדד על ידי מאפיינים שונים ממוצר מוחשי( אתה מציע מוצר לא מוחשי). לאחר שתדע מיהם המתחרים, היכן הם פועלים וכדומה, תוכל לזהות את הפרמטרים בהם עליך להתמקד, נכנה אותם לצורך העיניין בסיסי כח. למשל : אמינות, מקצועיות,מחיר. חשוב מאוד: אני ממליץ לך לנסות ולתת ערך מוסף לתלמידים שלך (מבחנים לדוגמא למשל) חשוב שתבדל את עצמך מהמתחרים שלך. שים דגש על בסיסי הכח של. תפנה לקהל היעד שלך במקומות הראויים הנכונים והנבונים (לטעמי, חדרי מורים בבתי ספר יסודיים, לשם מגיעים מידי הורים, ולא בגלל שהילד שלהם שולט בחומר) אם אתה רוצה ללמד תיכוניסטים למשל תשכח ממהורים, תפרסם בפורומים מתאימים. כאן זה כבר קהל יעד שקשה יותר לחדור אילו. כדי לנקוט באסט" שיווקית מתאימה או לחליפין לקבוע דרך פעולה תפרט יותר על העסק, מאפיינו וקהל היעד מקווה שעזרתי, בהצלחה .חן.

מהניסיון שלי בתחום

כניסה לבתי הספר מאוד משמעותית.. אומנם ההנהלות בבתי הספר לא נותנים לכל מורה פרטי או חברה העוסקת בלימודים להיכנס לכיתות ואם בכלל להיכנס מתחם ביה"ס. אבל עם לשון חלקלקה ופיקחית מספיק תוכל להצליח להיכנס לכמה בתי ספר בצורה חוקית, ולפרסם שם בחוכמה. חברים של אחים קטנים שלומדים בתוך בתי הספר יכולים מאוד לעזור.. וכמו שאמרו לפני... בתחום הזה ה"פה לאוזן" עובד שעות נוספות.. תהיה מקצועי עם מחיר סביר (לא נמוך מידי!), ותראה את העניינים פורחים להם כמעט בעצמם.. המון בהצלחה לך שם במרכז.... כאן מחיפה המושלגת..

צימט

New member
פרסום שיווק וההפרדה בין הדברים

אדון או גברת נכבד\ה עם כל הכבוד לכל חברי הפורום ואני חלק מהם, אסטרטגיית שיווק של עסק לא תצמיח ממפגש קצר עם אנשי מקצוע, במיוחד בשלב בו העסק בהקמה ונדרש מיתוג. לדעתי השלב הראשון הוא לפנות לאיש מקצוע מתחום השיווק שיבצע סקירה מעמיקה של השוק בו אתה הולך להתחרות, יאתר הזמנויות , יתרונות וחסרונות ויחד תבססו אסטרטגיה שיווקית. לאחר מכן יהיה צורך לטפל בנושא הפרסום בנפרד ובנושא יחסי הציבור בנפרד הכל עם אנשי מקצוע. אינני יודע מה הנפח הכלכלי של העסק שלך אך למרות העלויות כדאי מאוד לשבת עם אנשי מקצוע, אם אין לך כוח לפנות לכל אחד בנפרד כדאי למצוא משרד פרסום שיכול לטפל בכל. אין ולא היו דרכי קיצור, תעלה על האוטוסטרדה ושתהיה נסיעה נעימה בטוחה והכי חשוב שתגיע ליעדך בביטחה (איזה מטאפורה, מה קורה לי היום? , כנראה יותר מידי קפאין)

גת וייס

New member
מחשבות ורעיונות ../images/Emo62.gif

אם אתה חושב על העסק שלך כעל מותג, אתה צריך להתפס בעיני התלמידים כהמומחה (בה' הידיעה) במקצועות אותם בית הספר שלך מלמד. את התדמית הזאת ניתן לבסס באינסוף דרכים וכדאי כמה שיותר. הנה 3 רעיונות לדוגמא: 1. להקים אתר בו יש תשובות ושאלות נפוצות במקצועות שאתם מלמדים, וגם מתן אפשרות לתמידים לשאול שאלות. אתר זה יהיה ללא ספק פופולארי מאוד לתלמידים המתקשים בחומר ועשוי לעודד אותם לפנות אליכם למתן שיעורים פרטיים. 2. כחודש-חודשיים לפני בחינות הבגרות לשלוח לתלמידים דף עצות/טיפים לבחינה הספציפית (אבל עצות אמיתיות ומועילות שכדאי להם לקרוא ולשמור). בסוף הדף כדאי להוסיף עצה אחרונה לפנות למורים הפרטיים שלכם לתרגול החומר לפני הבחינה (כמובן שלא בצורה כ"כ בוטה כמו שכתבתי). זו תקופה בה התלמידים לוקחים הכי הרבה שיעורי עזר ואתם "נופלים" עליהם בדיוק בזמן המתאים. 3. אתה יכול להנחות את המורים שלך להכנס לפורומים שונים של בתי ספר (יש כאלה) ולתת מענה לשאלות שעולות שם עם איזכור שם העסק שלכם. מקווה שנתתי לך כיוון למחשבה, גת.

למעלה