שיווק ורישות עסקי

tookmy

New member
שיווק ורישות עסקי

שלום לכם. ראשית רוצה להודות לכם שמשקיעים מזמנכם עבור אנשים כאן. שנית, רציתי לספר שאני מנסה לגלגל התחלה של עסק קטן. אני עובדת כשכירה במקום מסויים במשרה מאד חלקית וכרגע מעוניינת להמשיך שם, אך מעוניינת ביתר זמני לקדם סדנאות ויעוץ אישי בתחום ליווי תהליכי יצירה , שזה בעצם דומה לעבודה שאני כבר עושה כשכירה, רק מפותח יותר מבחינתי ויותר חופשי מבחינת תוכן ולוחות זמנים וכו'. ישנם שני מקומות בהם אני נתקעת: הראשון הוא המקום של ההגדרה המדוייקת של מה שאני עושה. אני מוצאת את עצמי בכל פעם מגדירה מחדש ומסתרבלת עם ההגדרות, אנ ימניחה שלי צמי לא מאד מדוייק איפה אני מתכוונת להתמקד, אני רוצה לכלול תחומים רבים בתוך מה שאני עושה, יחסית. הדבר השני בו אני נתקעת מאד הוא השיווק. לא איכפת לי להתחיל מסדנא קטנה או מליווי של אדם אחד (למעשה יש לי כנראה כבר אחת שרוצה אבל לא בדיוק בתחום שאותו אני רוצה ללוות), אבל עדיין לא ברור לי מה צריך לעשות כדי לשווק בשביל להתחיל. ניסיתי לחבור ולמצוא סטודיו לקיים בו סדנאות שגם משווק את הסדנאות, אבל בינתיים מצאתי רק כאלה שמשכירים מקום אך לא משווקים. עוד דבר- יש לי ילדה קטנה בבית ואני בעיקרון מפרנסת יחידה ולא יכולה להיעדר לימים ושעות רבות ומאוחרות מהבית, לא יודעת אם זה קשור, אבל זה כן עניין שמגביל (הציעו לי להצטרף לכל מיני קבוצות רישות עסקי אבל חלקן מתקיימות בתדירות ובשעות שאני לא יכולה).

bridges

New member
לבחור קהל יעד

היי, אני רוצה להוקיר אותך על האומץ להקים עסק. אני יודע שזה לא קל במקביל לעבודה כשכירה (גם אני עושה את זה). רק כדי להבין, את אומרת שאת מפרנסת יחידה וגם לא יכולה להיעדר לימים ושעות מאוחרות מהבית. האם את חד-הורית? לא מפליא אותי שאת מתקשה. צעד ראשון בשיווק הוא הגדרה מדויקת של המוצר שאת נותנת. יכול להיות שיקל עלייך להגדיר את המוצר אם תגדירי לפני-כן קהל יעד: זה יאפשר לך גם להתמקד במוצר וגם בהמשך להתמקד בדרכי השיווק. רונן

tookmy

New member
כן, אני אם במשפחה חד הורית.

איך מגדירים קהל יעד? אני יוצאת מתוך הנחה שהעבודה שאני עושה יכולה להתאים ליותר מפלח שוק אחד, בשינויים קלים של התוכן. נראה לי שאכן המקור של הקושי הוא שאני לא לגמרי יודעת איך להגדיר לעצמי קהל יעד. אני כן יודעת שמדובר במבוגרים ולא בבני נוער למשל (מרבים להציע לי לפתוח חוגים לילדים, עשיתי את זה בעבר וזה כיום כבר לא מדבר אליי). אני כן יוצאת מתוך הנחה וניסיון שרוב הפונים יהיו פונות מתוך ידע שמי שיותר מתעניינות בתחומים הללו הן נשים בדרך כלל, אך לא בטוחה שהייתי רוצה לתחום את העבודה לעבודה עם נשים בלבד, כן יכולה ליצור סדנא לנשים ולשים דגש על הפן הנשי כאשר יש צורך בכך (למשל יצא לי לשוחח עם מישהי שמארגנת אירועים של נשים בלבד).

shoom12

New member
איזה כיף

איזה כיף זה ליצור משהו שלך. ראשית אני ממליץ לכתוב בפורום אימון עסקי, כי זה רלוונטי מאוד לשם. אני רגע נותן משהו מזווית ייעוצית וכבר חוזר לכובע האימוני - אם את מקימה עסק שווה מאוד להשתמש ביועץ שיווק רציני שיידע לעשות איתך עבודה שתניב תוצאות טובות. אני בעסק האישי שלי לקחתי אחד כזה דרך המרכז לטיפוח יזמות (מ.ט.י), זה מסופסד על ידי המדינה. בזווית האימונית, אני מציע לך לפני המיקוד לקבוצות היעד שהוא קריטי מאוד, רגע לחשוב לאן את רוצה לקחת את זה. איך את נראית עם העסק הזה בעוד 5 שנים? 10 שנים?

tookmy

New member
הצצתי בפורום הנ"ל

ולא ראיתי שם דיון מעניין, רק הפניות ופרסום של מאמנים. אני נמצאת כרגע באימון קבוצתי בכל מקרה (לא אימון לפתיחת עסק אבל אימון תעסוקתי) רק שמעוניינת לרוץ קדימה ובקבוצה לעיתים קצת קשה לי לנצל את ההזדמנות מסיבות שונות.

shoom12

New member
לא ענית על השאלה שלי

איך את רואה את עצמך מבחינת העסק שלך בעוד 5,10 שנים? תורידי את כל המגבלות, כל הבעיות וכו'.. רק הרצונות שלך..

tookmy

New member
בעוד 5 שנים

רואה את עצמי מעבירה סדנא עד 2 בחודש. רואה את עצמי עובדת יחסית הרבה באחד על אחד, ליווי אישי של תהליכי יצירה וצמיחה רוחנית. רואה את עצמי עם ילדים נוספים ובן זוג, והעסק מתפקד בצורה כזו שעדיין יש מקום לבית ומשפחה כמרכז החיים, העסק נמצא קרוב הביתה או בבית (מגורים במקום אחר). כל נושא השיווק וההפקה נמצא אצל שותפים, לי נשארת בעיקר העבודה עם אנשים. בנוסף, ספר שנמצא היום בשלבי תכנון וכרגע ב"hold" , יצא עד אז לאור והוא נמכר בצורה יפה, תורם לאנשים שקוראים בו ונהנים מהתובנות שבו. עוד 10 שנים קצת רחוק לי מדי להגדיר.

shoom12

New member
זה מספיק

אני מקשה קצת, טוב? לא כתבת מה את מצפה מהעסק מבחינה כלכלית.. זה יהיה העסק היחיד שלך? את עובדת רק בזה? כמה זה מכניס לך בחודש? סדנא עד 2 בחודש מכניס לך את הכסף שאת רוצה שיהיה לך?

tookmy

New member
אולי לא הייתי ברורה

מלבד סדנא עד 2 בחודש כתבתי גם עבודה אחד על אחד, כלומר עבודה אישית עם אנשים שיבואו אלי, לא ציינתי כמה, אבל אני מניחה ש 2 סדנאות של 8 משתתפים בחודש ולפחות 6-7 נועצים שיגיעו אלי לפגישות אישיות בכל שבוע, יוכלו לתת לי איזה בסיס כלכלי. אני גם מניחה שבתוך זוגיות יש הכנסה נוספת , יש פחות צורך בהוצאות כגון בייביסיטר, עלות דירה וחשבונות מתחלקים ל 2 אולי אפשר להשתמש ברכב אחד ששוב הוצאתו מתקזזת ולכן אני בהחלט רואה את החיים בזוג קשורים לחזון העסקי שלי. ובכל מקרה בשנים הקרובות כל עוד יש ילדה/ילדים קטנים מבחינתי הם בעדיפות ראשונה, בזוג או לא.

shoom12

New member
בסיס כלכלי

זה מספיק לך? ככה את רואה את חייך? אוטו אחד לשניכם, פחות הוצאות כי מתחלקים ל-2? אני פשוט מנסה להבין מה החזון העסקי שלך? איך את רואה אותו בשיאו? רוצה שזה יכניס לך 5000 שח בחודש? 10 אש"ח? 20 אש"ח? 30 אש"ח?

tookmy

New member
נראה לי שסביבות

7000 -6000 ש"ח יהיו מאד מספקים מבחינתי כאשר יש לי ילדים קטנים. כמו שכבר אמרתי, משפחה אצלי במקום ראשון. זה נחמד שאתה מנסה לגרור אותי לחזון עסקי בו ארוויח 20 אש"ח אבל ברור לי שלדברים האלה בדרך כלל יש מחיר למשפחה ולבריאות, אז תודה אבל לא תודה. אולי כשלא יהיו ילדים קטנים בבית.

shoom12

New member
לא מנסה לגרור

היי, אין טעם שאגרור אותך, אבל אני פשוט מנסה להבין. בגלל נושא הילדים שאלתי על הטווח של ה-10 שנים. אז כמו שאמרתי בהתחלת הדרך אני ממליץ לך בחום ללכת ליועץ שיווקי (אם את עוסק מורשה, את יכולה לקבל את זה במחיר מסופסד דרך מ.ט.י באזור מגוריך). הוא יוכל לעזור לך לארגן את המסרים שלך באופן שיווקי וככה לקדם את הנושא כדי שיכניס לך את הכסף שאת רוצה. כמו שכבר אמרו כאן, את צריכה להגדיר מי קהל היעד שלך, איך את מגיעה אליו, מה הם רוצים לשמוע, לברר קצת על התחרות בשוק..

isaacm

New member
סדנה ראשונה

שלום לך, אני רואה שאת מקיימת סדנה בעוד שבוע, בחיק הטבע. יפה לך. מקווה שזה בסדר אם אשתף אותך בשאלות שעלו בי כשראיתי את החתימה שלך (אולי תרחיבי ותוסיפי קצת יותר בשר או לפחות לינק למקום שם ניתן למצוא את המידע). 1. מה זאת אומרת בנושאי יצירתיות? 2. מה משך כל מפגש? 3. כמה משתתפים יהיו בקבוצה? 4. מה יכול למשוך אותי להגיע לסדנה? כשאת מגדירה סדנה, יש את נתוני הפתיחה הנדרשים להשתתפות בסדנה. יש את המיומנויות או תוצרים אחרים שיעברו לרשות המשתתפים כתוצאה מהשתתפותם בסדנה. לדעתי, כשאת יודעת את כל אלה את די תוחמת את קהל היעד שלך שמורכב מאלה שמקיימים את דרישות הקדם ומעוניינים ברווחים שהם תוצאת הסדנה. תרשי לי להמליץ לך גם להצטרף לרשתות החברתיות ברשת (יש כמה וכמה כאלה). אזמין אותך להגדיר את הנ"ל (אם תרצי) איציק

tookmy

New member
בקשר לסדנא שלי-

היא לא נכנסה לחתימה במלואה וגם לא אחרי קיצוצים אז אני מצרפת את הפלאייר בקובץ , אני מקווה שזה מקובל בפורום הזה ולא עברתי על שום חוקים. לגבי הרשתות החברתיות ברשת, הזמינ אותי לכמה מהן ובכל פעם שנכנסתי הלכתי בהן לאיבוד, אני גם לא משוכנעת שזה מאד רלוונטי לאיזור בו אני גרה, בו אנשים פועלים טיפה אחרת מאשר במרכז הארץ. כל עוד אין לי כרגע סדנאות במרכז (אם כי כבר הציעו לי, עוד לא ברור איך מתארגנת על זה) אני לא בטוחה שזה מאד רלוונטי. בכל מקרה אני אשמח לשמוע עוד על הרשתות החברתיות ברשת ואשמח לדעת במה לדעתך ואיך זה עשוי לקדם אותי, אולי אשנה את דעתי.

isaacm

New member
נשמע מעניין

הרשתות החברתיות אמורות לאפשר לך ליצור קשר עם אנשים מכל האיזו אבל דילגת לגמרי על עיקרה של ההודעה. כשאת מגדירה סדנה, יש את נתוני הפתיחה הנדרשים להשתתפות בסדנה. יש את המיומנויות או תוצרים אחרים שיעברו לרשות המשתתפים כתוצאה מהשתתפותם בסדנה. לדעתי, כשאת יודעת את כל אלה את די תוחמת את קהל היעד שלך שמורכב מאלה שמקיימים את דרישות הקדם ומעוניינים ברווחים שהם תוצאת הסדנה. לא תרצי לנסות? לראות מה צריך להיות לי כדי שאפיק את המקסימום מהסדנה שלך? לספר לי מה יהיה לי אחרי שאעבור את הסדנה שלך שלא היה לי קודם? אני הייתי סקרן לראות מה את מעלה לגבי סדנה אחת, זה באמת מעניין. אנא, שתפי - אשמח לקרא שבת שלום איציק

tookmy

New member
המממ הספקת

לראות את הפלאייר וזה עדיין עבר לא ברור? נדמה לי שזה עובר מאד ברור מתוכן הפלאייר- אנשים שרוצים ליצור אך אינם יוצרים, בוחנים מהם הדברים אותם הם רוצים ליצור, בוחנים מהם המקומות בהם הם תקועים או מתקשם לגבי יצירה ולבסוף מקבלים כלים איך כן יוכלו להתגבר על אותם קשיים וכן להכניס יצירה בצורה טובה יותר לחייהם. האם אתה טוען שעלי לפרט את הכלים הספציפיים? הרי על זה המפגש... ועוד דבר- לטעמי סדנא של 3 פגישות היא מאד קצרה ונוגעת בקצה המזלג. עוד דבר שלטעמי גם הפגישה הראשונה והשניה כבר מורות לפתוח בצורה כזו או אחרת את מעיין היצירה מעצם ההתעסקות בנושא ותשומת הלב שניתנת לו. עוד דבר בקשר לסדנא- לטעמי סדנא בהנחייתי היא לא מתן תשובות, היא הרצאה או הכתבה של דברים, אלא חקירהלתוך מהותם. מתוך כך אני מתארת את התהליך אבל לא בטוחה שיכולה לתאר את התוצאה מלבד הידיעה שמי שמשתתף בסדנא, נמצא בה ברמת עשיה אמיתית (לא בא להקשיב ולישון נניח) מקדיש זמן למטלות בבית, חייב להתקדם ולזוז מהמקום שהיה בו ולהביא את היצירתיות שבו לידי ביטוי בצורה מלאה יותר.

isaacm

New member
הספקתי לקרא את ההודעה שלך

ולא את הפלייר שלא צורף להודעה. עיקרו של עניין. מי הם אנשים שרוצים ליצור אך אינם יוצרים? מי הם אנשים תקועים ומתקשים לגבי יצירה? איך את יכולה להגיע לכל אותם אלה שכרגע הגדרת? מה קורה להם תוך כדי הסדנה? מה יהיה להם אחרי הסדנה? אף שלא קראתי את הפלייר, אני מניח שהכל מנוסח שם בבהירות. מה שנותר הוא להראות אותו לאנשים, כמה שיותר, וכל הזמן. זהו בעצם השיווק, כל הזמן. הרבה הצלחה לך

tookmy

New member
תודה רבה! רק רציתי להגיד

שכן צירפתי פלייר הוא פשוט נמחק מפני שזה מנוגד לכללי הפורום (לא ידעתי וכמובן מקובל עלי שמחקו). מי הם אנשים שרוצים ליצור אך אינם יוצרים? אנשים שעסוקים מדיי, אנשים שיש להם ילדים ומחכים שיגדלו, אנשים שהילדים גדלו אך הם ממשיכים בלי להתפנות, אנשים שחוששים שאינם מוכשרים, אנשים שיוצרים "למגירה" (למשל יש איתי בעבודה יוצר מוכשר שבשנה האחרונה תקוע ויוצר למגירה, מדובר על אדם שעשה המון בעבר. בסדנא שלי הוא יכול לקבל כלים שיעזרו לו לצאת מהתקיעות, אבל בד בבד הוא גם יבין את תפקידה של התקיעות הזמנית לפעמים במכלול היצירה לאורך זמן ובאפשרות לגדול ולצמוח דרך המקום בו הוא נמצא כרגע). אחד הדברים שגיליתי הוא שהקושי בשיווק הוא לא תליית הפלאייר אלא יותר השיחות שלי עם אנשים: אני מתקשה לפתוח ולספר על מעשיי. לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתאמנת בזה יותר ויותר- כשנוצרות שיחות עם אנשים שאני לא רואה לעיתים קרובות (נניח פגישה אקראית ברחוב) ושואלים מה אני עושה, אני מכריחה את עצמי לספר על הסדנא. בהתחלה זה נשמע לי מאד מאולץ, אבל היום בעקבות מפגש שמתי לב שזה בא לי כבר קצת יותר בקלות ובטבעיות.

למעלה