שיווק ויחסי ציבור

ron ad

New member
שיווק ויחסי ציבור

שלום, כיצד הייתם מגדירים את הקשר בין 2 המושגים? האם האחד תחליף של השני, או השלמה של השני. כאשר מדובר על מוצר/שירות, מה אתם עושים (או מיעצים ללקוחות לעשות) על מנת להפוך את פרי עבודתכם בתקשורת (יחסי הציבור) לרווחים בעסק? הרי חסרה כאן חוליה, אנחנו אנשי יחסי הציבור יוצרים חשיפה ומישהו צריך לנצל אותה על מנת להניע הלקוח לרכישה. האם החוליה החסרה היא בעצם שיווק (אני חושב שכן)? אם כן, איזו צורת שיווק עדיפה לדעתכם? (ידוע לי שהדיון לא מתאים לכל סוגי השירותים והמוצרים, ועל כן אנא צינו על איזה שרות או מוצר אתם מדברים) רון

bimbom

New member
הפיתוח הזה יפה....הקשר הכרחי

החלום שלי תמיד היה לפתוח מקום משולב מן קניון גדול כזה של שירותים חברה אחת שתכלול בתוכה : פרסום, יחסי ציבור וכמובן שיווק. הלקוח יוכל לבחון את העסקת משרד כזה עפ"י עלות - תועלת. במצב כזה... יש לקיחת אחריות מוחלטת !!! ניתן דוגמא: נגיד שלקוח מגיע עם רצון למכור המצאה חדשה... "עט שכותב לבד" כל הפונקציונרים נפגשים ...ומחליטים ש.... היח"צ ידחף להוציא כתבות בעיתונים של זה וזה , בכתבות הם השתמשו במושגים מסויימים עליהם החליטו הקופירייטרים (הטמעת מסרים)... והשיווק ייצא אל הלקוחות בצורה כזאת וכזאת ... תאמינו לי... אפילו את גניחט השנה נהפוך למותג!!!

השאלה נראית לי מוזרה (אולי לא הבנתי

אותה). הרי יח"צ הם חלק מתמהיל השיווק, הכולל גם פרסום, מכירות, קד"מ וכו'. האם תוכל להבהיר למה התכוונת?

ron ad

New member
שאלתי

שלום, אני מסכים איתך. אך שאלתי היא: האם יחסי ציבור לבד, ללא פעולות שיווקיות (נוספות) מספיקים? האם בעצם חייבים תמיכה נוספת של שיווק (החוליה החזרה)? רון

למעט יוצאי דופן (שקשה לי לחשוב

עליהם), נראה לי שפעילות בתחום אחד בלבד של תמהיל השיווק, נאמר יח"צ לצורך העיניין, לא יכולה לשאת על כתפיה את גודל המשימה. נאמר ועסק כלשהו, או מוצר, מצליח לקבל חשיפה במדיה, אבל כשלקוחות מעוניינים לבצע רכישה אין הצעה אטרקטיבית, או המוצר ארוז בצורה לא מושכת, או אנשי המכירות לא זמינים - ברור שכל אלה יחבלו בסיכויי העסק להצליח, ולא חשוב עד כמה החשיפה שלו הייתה מוצלחת. זו רק דוגמא אחת. אפשר לחשוב על נוספות.

למעלה