מישהו לוחש על אזני שהבנת יפה מאוד
את ההקשרים, אלא שאתה מתחכם כדי שתוכל להשתמש באופן צדקני במלים כמו, להשמיץ, להגעיל.... אבל מה? אני חושב לי שאולי באמת לא הבנת את הקשר לדברים שלך, אז אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, ואם כך אני חייב לך הסבר לא? אז הנה הוא: אתה טוען שהשמאל הוא שגרר את הפלשתינאים לקיצוניות. ואני כתבתי: "אתה בטח מאלה שביום ששרון הכריז על התנתקות מיד ידע איזה רעיון נפלא זה. כי שרון לא שמאלן, אז הוא לא גורר את הפלסטינאים לקיצוניות. אבל מי שיודע כבר שנים שמה שצריך כדי שיהיה סכוי להסדר זה להפסיק את הכיבוש, הוא קיצוני, שמאלן..." נו, אז אין קשר? שרון בעצם מבצע,את רעיונות השמאל (באופן חלקי בנתיים), אז מי שבימין טוען ששרון גורר את הפלשתינאים לקיצוניות, הוא לפחות עקבי... זה מה שאתה טוען..? לטענתך השמאל נכנע לטרור, ולטענתי "... השמאל היה בעד ויתור על השטחים הכבושים עוד לפני שהטרור הרים ראש: עניין של השקפת עולם..." אז אין קשר?. ובקשר לזה הוספתי: "מי שנכנע לטרור ולאלימות זה דווקא הימין. הימין הוא שטיפח במשך שנים את משיחיות השקר. הימין ושרון בראשו הוא שהבטיח שלעולם לא תהיה נסיגה מרצועת עזה. היום, שרון מוכן להסתלק מעזה וחלקים ביהודה ושומרון לא בגלל השקפת עולם, בגלל שהוא מבין שישראל הפסידה את המערכה נגד הטרור, והדרך היחדיה להסדר היא בהפסקת הכיבוש, והוא יודע שזאת רק ההתחלה, בעצמו אמר שאחר יהיה מוכן למו"מ, על מה אתה חושב ידברו שם...?" אני מקווה שכאן הקשר ברור. לא? ואני מרחיב בנקודה הזאת (מותר לי, גם אם לא התיחסת לזה ישירות) - "שרון הוא זה שטיפח את תרבות האלימות והכוח והיום הוא יוצא מעזה בלחץ הטרור. בעוד שהשמאל ושמאלנים כמוני, היו יוצאים עוד לפני האניטפאדה הראשונה, עניין של השקפת עולם..." אתה פנית אלי ושאלת מה אתה פלסטינאי? מאיפה אתה יודע מה הם יתבעו? ועל זה השבתי לך: "למה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממני למה יסכימו הפלסטינאים? אני חי כאן כמוך. אלא שהשקפת העולם שלי תרמה ליכולת שלי קרא את מפת המציאות טוב ממך...". להזכירך, אתה טענת שיהיה הסכם, אם הפלסטינאים יסכימו לקבלת 80 עד 90 אחוז מהשטח. ואילו אני טוען שבתנאים כאלה לא יהיה הסכם. אני מקווה שעכשיו ברור לך שבעצם השבתי לטענות שלך , ואם לא הייתי ברור מספיק מלכתחילה, זו ודאי אשמתי, ואני מקווה שעכשיו הדברים ברורים.