שיהיה לי מזל טוב

BrEt HaRt 4eVeR

New member
שיהיה לי מזל טוב

לפני חצי שעה חזרתי מהבקום אני משוחרר סופית!! עכשיו מה אני עושה? אני מתחיל קורס יום ראשון בשכר של שלושה שבועות ומיד לאחר מכן מתחיל בעבודה עצמה. הבנתי שעדיף ללכת אפילו היום ולהסדיר את התשלום לביטוח הלאומי, זה נכון? אם כן מה התהליך עצמו בפירוט בבקשה? ואם יש עוד עצות מה צריך להסדיר (קופת חולים, בנק וכדומה) אז בבקשה לכתוב הכל ובפירוט תודה ענקית מראש!!

מזל טוב

לביטוח לאומי אתה רק צריך ללכת ולהגיד שהשתחררת [קח איתך תעודת שחרור ותעודת זהות]. מניחה שיתנו לך איזה טופס למלא. תגיד להם שאתה מתחיל לעבוד. בכל מקרה תזכור שכל פעם שאתה מתחיל או מפסיק לעבוד אתה צריך להודיע להם. בכלל כל מה שאתה צריך מביטוח לאומי תפנה אליהם, אל תצפה שהם יודיעו לך משהו. זה גוף מטומטם. קופת חולים- אם אתה רוצה לחזור לקופה שהיית בה לפני הגיוס אז תיגש לסניף עם תעודת שחרור, יתנו לך למלא טופס וזהו. ינפיקו לך גם כרטיס חדש. אם אתה רוצה לעבור לקופה אחרת אפשר דרך הדואר- לא יודעת בדיוק מה הפרוצדורה. בנק- לבנק שלי לא הלכתי בכלל. אחרי כמה חודשים הם פשוט עדכנו את החשבון שלי מחשבון חייל לחשבון רגיל.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
תודה רבה וכנסו

אם יש למישהו עוד רעיונות לאן צריך ללכת ומה עוד צריך לעשות אנא כתבו אותם. תודה רבה! נ"ב , צריך להודיע להם עוד היום שאני מתחיל קורס במוצ"ש (בתשלום) או לספר להם רק כאשר אתחיל לעבוד בעבודה עצמה?

rasmus girl1

New member
מזל טוב!

לפי דעתי כדאי לך לחכות עם הביטוח הלאומי שתקבל תלוש ראשון ואז תיהיה לך הוכחה שאתה עובד..אחרת הם יורידו לך סכום רגיל ויבקשו ממך לחזור כשתקבל תלוש ככה שחבל על הטרחה.. קופ"ח,תלך לסניף שהיית חבר בה לפני ותציין שאתה חייל משוחרר כי אז מגיע לך שנה חינם [בכללית ולאומית לפחות אני יודעת שזה ככה..]. בנק לא צריך להסדיר כלום..רק תבדוק ב1.2 באתר הכוונה לחיילים משוחררים שכל המענק והפיקדון נכנס לך לחשבון בנק. בהצלחה!

למעלה