שידת החתלה- כן או לא?

turner11

New member
שידת החתלה- כן או לא?

שלום
שאלה בנוגע לשידת ההחתלה- אני עוברת לגור לתקופה זמנית בדירה קטנה וצפופה, ואין כל כך מקום לשידת החתלה. השאלה היא עד כמה היא הכרחית?
ראיתי שמוכרים באיקאה מן עמדת החתלה כזאת שתופסת פחות מקום- מישהי מכירה/יכולה להמליץ?
בנוסף, הבנתי שחוץ מהשידה צריך גם משטח החתלה. אז אם כבר, האם זה אפשרי לקנות רק את המשטח ופשוט להניח אותו על שולחן הכתיבה בחדר (שזה בעצם שולחן ריק), מישהי עם נסיון יכולה לחוות דעתה?

תודה :)

Cafe Latte

New member
שידת החתלה זה נוח. בעיקר בשנה הראשונה.

הכל מיועד ובנוי לכך שיהיה לך נוח לחתל את הילד, והכל יהיה בהשג יד.
אם את יכולה להגיע לאותה הקונסטלציה עם שולחן כתיבה, מה טוב.
העיקר שהשולחן יהיה בגובה טוב (כך שלא תצטרכי לשבור את הגב), ותוכלי לשים חיתולים ומשחות בהשג יד (שוב, מבלי להתכופף, כי תינוקות נוטים ליפול משידות החתלה).
יש כל כך הרבה קשיים פיזיים בהתחלה, אז לא הייתי ממליצה, בנוסף על כך, כאבי גב, שנובעים מהתחלה בגבהים לא טובים (על המיטה שלך, על המיטה של הילד, וכו').
גם היום, כשהילד שלי בן כמעט שנה וחצי, יוצא לי (ברגעי חסד), לחתל אותו על השידה.. וזה נורא נוח.
בתכלס, אם איקאה עונה על כל ההגדרות, וזולה, הייתי הולכת על זה לגמרי!

RINAT35

New member
אולי אני מוזרה
...אבל אין לי שידה.

היי,
אף על פי שיכולתי למצוא מקום בחדר עבור שידה...ואף על פי שאולי שידה נוחה יותר...
לא קניתי שידה.

מבחינת מקום - היה עדיף לי לקנות ארון ובו 4 מגירות ולא שידה.
ובכלל - ככל שהתקדם הזמן, ועם העובדה שהילדה זוחלת (היום כבר בת שנה ו-3 חודשים) - קניית שידה נראתה לי מיותרת.

זמן קצר לאחר הלידה קניתי משטח החתלה (בשילב עלה לי מעט יותר יקר וניתן להשיגו במחיר זול יותר בחנויות קטנות) - ושמתי את המשטח על המיטה שלה.

לא אגיד שזה נוח, אבל כך החלטתי....

MotheRonit

New member
כשאין אז פתאום מרגישים את זה (בגב) אבל אפשר ללמוד

להסתדר בלי. אפשרי בהחלט. אבל. מציינת שלא חייב שידה יעודית. אם יש לכם בעיה של מקום. זה יכול להיות כל שידה שמתאימה בגובה עם משטח (או מגבת מקופלת) בחלק העליון שלה. (רק אחרי שכתבתי ראית שהעלת כזה רעיון. אז התשובה לשאלה שלך היא כן)

בעיניי אין שום בעיה לשים משטח החתלה על שולחן

אבל קחי בחשבון שבהתחלה מחתלים ממש הרבה, ככה שאו שהשולחן פנוי תמיד או שזה מטרטר אותך לפנות עם כל החתלה.
אני חיתלתי לפעמים על מכונת הכביסה. הגובה ממש נוח.

למעלה