שידרוג רשיון, שאלה

Treker

New member
שידרוג רשיון, שאלה

טוב, אז אחרי שתקללו את האמאמא שלי על זה שלא הקשבתי בשיעור אתנצל ואומר שרק לפני כמה שבועות חזרתי לארץ ולכן אני לא מפוקס על הנושא הזה (וגם החיפוש המעפאן של תפוז מעלה הודעות מלפני שנתיים) אז ככה, ברשותי רשיון לאופנוע עד 500 סמ"ק או עד 54 ומשהו כ"ס. מה עלי לעשות על מנת להגדיל אותו בשקל תשעים ללא מוגבל?

yi tai

New member
שאלת ממש, אבל ממש בדקה ה-90..

עד יוני 2008 (אני מאמין שהכוונה היא למעשה עד היום, ה30/6) ניתן היה לשדרג ע"י מבחן שליטה במגרש בלבד. מיולי 2008, שיעורים, טסט מלא (כביש+מגרש) ואאל"ט גם תאוריה.. איתי

gamgamit

New member
מהר מהר

אתמול עברתי טסט (מבחן שליטה בלבד) ל A. (מזל טוב לי). צריך להוציא טופס בדיקת עיניים, אישור רופא משפחה ותאוריה. אומנם פורסם שהתאריך האחרון לשדרוג עם מבחן שליטה בלבד הוא ה-30.06.2008, אבל לפני שבוע בערך, כשהתחלתי את התהליך, אמרו לי גם במשרד הרישוי וגם המורה נהיגה שזה נדחה עד סוף יולי. אני לא יודעת אם הדחיה היא רק למי שהתחיל את התהליך ויש לו עוד חודש לעבור טסט, ולכן ליתר ביטחון אני ממליצה לך לרוץ כמו מטורף להוציא טופס ולהחתים עליו את משרד הרישוי ואז יש מצב שתוכל בחודש הקרוב לעשות תאוריה וטסט על חשבון התקופה שאפשרו לבצע את השינוי. אבל בינינו, זה התחיל משדרוג אוטומטי בלי טסט, עבר למבחון שליטה בלי תאוריה, למישהו חסר כסף אז הוסיפו את התאוריה, שניים שלושה שיעורים למי שלא רכב תקופה לאימון על שמיניות צריך, אז מה זה כבר הפער בין עוד כמה שיעורים ויציאה של 3 דקות לכביש למצב הכאילו "במסלול המהיר". גם אם לא הספקת, ההבדל הוא אפסי.

Tomer Slaney

New member
אפשר פרטים?

איפה נבחנת? כמה תור היה? היית צריך לתאם עם מורה מראש? כמה זמן לקח כל התהליך? בהנחה שיש לי את כל הניירת פרט לאגרה. תודה תומר

gamgamit

New member
פרטים

נבחנתי באשקלון. יש טסט לאופנוע כל שבועיים (היה אתמול ולכן הבא ביום א' רק בעוד שבועיים). צריך להתקשר למורה נהיגה ולהזמין דרכו מקום בטסט. אבל כמו שאתה רואה מהמשך השירשור כל מחוז מייצר חוקים אחרים. אני גרה במדינת הנגב המערבי ואצלנו מאוד מחמירים בנושא רישוי אופנועים. אצלנו במדינה מבקשים ממי שיש לו רישיון על אופנוע עד 500 לעשות טסט על אותו האופנוע בדיוק עליו עשה לפני אך שנים מעטות כבר את הטסט ופתאום הרוכב יודע ומסוגל לרכב על כל אופנוע שהוא ללא הגבלה. אצלנו במדינה אחרי 6 שמיניות לכיוון אחד ו 6 שמיניות לכיוון ההפוך על GS מופיע פתאום כל הידע הנדרש לאופנוע ליטר. פשוט קסם. לעומת זאת, במדינה שלי, החליטו שאולי כדי לרכב על אופנוע ללא הגבלה אין צורך ללמוד או לדעת כלום, חוץ מכמובן להטריח את עצמנו ביום עבודה לאשדוד, כדי לעשות יחד עם עוד איזה 400 אנשים נוספים (מה שאומר כ-7 שעות תור) תאוריה, כי במדינה שלי מאוד חשוב שאני אבחן על מה אומר תמרור בצורת משלוש, למרות שיש לי רישיון לרכב כבר 13 שנה. בקיצור, תבדוק באזור שלך, כי לא תקבל לעולם את אותה התשובה פעמיים. לפחות אני יודעת שהסיוט הזה מאחורי. בהצלחה.

madeng

New member
תגובת משרד הרישוי לטענותייך:

אנו מאוד מצטערים אולם השליח שיצא למחוזכם אך לפני חודש נתקע עם פנצ'ר בפרסה של הסוס ולאחר מכן נתקע בביקורת גבולות של מדינת הנגב המערבי נפת אשקלון. לכשהגיע ליעדו גילה שהמברק הדחוף נעלם בדרך והיה עליו לעבור את התהליך מחדש (לרבות הפנצ'ר הפעם בפרסה שמאלית) עד שהגיע ההודעה, התקנה כבר לא היתה רלוונטית ... אגב אותו שליח נתפס רוכב ללא רשיון מתאים לסוס ערבי עד 2 כ"ס ונשאר לצמיתות עם רשיון לפרד חצי כח . ואת מתלוננת שהיית צריכה לעבור תיאוריה פעמיים ולרכב שמיניות על G עז ? תתבישי

masterform

New member
משעשעים אצלכם שם בצפון הדרומי

אצלינו בפ"ת הרחוקה יש טסטים, נראה לי, כל יום.. המורה אמר לי שאם אני נכשל אני צריך להמתין רק שבוע אחד (בכל מקרה מזל שלא נכשלתי...) ועוד כבר הייתי מוכן לשמוע מהמזכירה של הבית ספר שנכשלתי, יש לי הרגל מגונה לעבור רק בטסט שני, הפתעתי אותי. זה נחמד שאצלכם צריך לעשות את המבחן על אותו הכלי שעליו כבר עשיתם כי אצלינו זה הרבה יותר הזוי.... לפני כ- 7 שנים עברתי טסט על GS500... לפני שבועיים עברתי טסט על DRZ400

masterform

New member
עברתי את התהליך לפני שבועיים

צריך בדיקת ראיה - בלבד, לא נדרשתי לעבור בדיקת רופא. יש פטור מתאוריה, צריך רק ללכת להזרים אותו במשרד הרישוי, אפילו לא עולה כסף (זה השלב היחיד בכל הסיפור שלא עולה כסף). עשיתי שני שיעורים, ככה בשביל להיזכר מה זה אופנוע, ומבחן שליטה בלבד. תוך פחות משבוע מרגע תחילת התהליך היה לי רישיון A מעודכן בתוקף. לגבי התאריכים, גם לי אמרו שזה רק עד סוף יוני ושכדאי למהר, אבל אם אומרים פה שזה נדחה לסוף יולי, אז יש מקום לאופטימיות, תברר בבית ספר לנהיגה.

gamgamit

New member
בישראל כמו בישראל

לא תקבל את אותה התשובה פעמיים במשרד הרישוי. עד כמה שידוע לי, פתור מתאוריה יש רק בחולון. אני עשיתי הכל באשקלון והם אמרו שכרגע יש פטור רק למי שחתמו לו על הטופס לפני שנכנסה התקנה החדשה על הצורך בתאוריה, ולכן לי לא מגיע פטור. כמו כן נידרשתי לבדיקת רופא. אשמח לדעת היכן קיבלת פטור מתאוריה כדי שאוכל לזרות לעצמי קצת מלח על הפצעים ואולי ללכת לדרוש את הכסף בחזרה. האם יכול להיות שהגשת את הטופס כבר לפני 3 חודשים ורק עכשיו עשית טסט ועל בסיס זה קיבלת פטור?

masterform

New member
לא יודע מי אמר לך ולמה...

התקשרתי לבית הספר שבו למדתי רכיבה עד 500 ובררתי פרטים לפני כ- שבועיים וחצי ואמרו לי שזה ממש הזמן האחרון לעשות את זה ושכדאי לי למהר כי בסוף החודש זה משתנה. ב- 16/06 הייתי במשרד הרישוי לאחר בדיקת ראיה והזרימו לי את הטופס למחשב כממתין לטסט + פטור מתאוריה למבחן שליטה. ב- 18 לחודש היה לי שיעור רענון, יום למחרת בבוקר היה לי מבחן שליטה, כמובן שב- 16:30 קיבלתי את התשובה המשמחת לבב אנוש. היית במשרד הרישוי בפ"ת, לא בחולון ולא נעליים (הלכתי יחף), לא ברור לי למה דרשו ממך בדיקת רופא ולא ברור לי למה לא קיבלת פטור מתאוריה.

למעלה