דבר ראשון צרי את הRECOVERY CD אם עוד לא יצרת.
על כל מקרה שיהיה במגירה זה תמיד טוב... ויאפשר תמיד לחזור למקרה של בעיות. לאחר מכאן אני באופן אישי ממליץ לך לנסות לינוקס.. הפצות כמו UBUNTU לדוגמה או OPENSUSE וכדומה.. {תורידי LIVECD והפעילי את המחשב ממנו היתנסי קצת/הרבה עם המערכת הפעלה ותחליטי אם היא טובה/מתאימה לך. XP לדעתי האישית עדיפה על איכסטה ואין בעיה להתקין אופיס 2007 על XP.... בלינוקס יש את OPENOFFICE לא את MS-OFFICE למרות שבעיקרון יש גם אפשרות להתקין תוכנות MS {אאל"ט בחלק גדול מהן זה מצריך תוכנה שאינה חינמית}. מצד שני פרטי גם מה החומרה שיש במחשב יתכן כי הבעיה נובעת לדוגמה מחוסר זיכרון פיזי ו/או שאפשרי לגרום לאיכסטה להזיז תת_ת ע"י ניטרול של דברים שאת בחיים לא משתמשת בהם וסתם תופסים מקום בזיכרון ומכבידים על המחשב... עוד על המערכת הפעלה והדברים המיותרים בה באתר BV לדוגמה ובידקי גם בקישורי הפורום... אגב זה נכון גם לגבי XP גם בה יש המון דברים שמיותרים ל99% מהמשתמשים.
http://www.blackviper.com/WinVista/winvista.htm באתר מופיעים... Windows 2000 Professional and Server, Windows 2003 Enterprise Server, Windows Me, Windows Vista, Windows XP Home, Windows XP Professional אם אני זוכר נכון. כדאי לנסות לגרום למערכת הקיימת לעבוד בצורה טובה זה יחסך ממך את חיפושי הדרייברים לדוגמה ואת השאלה שתמיד תשב בראש אולי הSP1 {לכשיצא} שינה את המערכת והיה עדיף לי להישאר איתה? וכו'... לחילופין אם ניסית והגעת למסכנה כי איכסטה פשוט לא המערכת הפעלה בישבילך תמיד תוכלי לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה אחרת. שוב אני מזכיר דבר ראשון צרי את הRECOVERY CD'S/DVD כדי שאפשר יהיה לחזור להתחלה.