"שידרוג" ל XP

shugar78

New member
"שידרוג" ל XP

שלום רב, במאי השנה קניתי מחשב HP PAVILION DV6000 עם מערכת הפעלה של ויסטה אני ממש לא מרוצה מויסטה כי אני מרגישה שהמחשב מאוד איטי אני שוקלת להעביר את המחשב למערכת הפעלה של XP. מה דעתכם? האם אני עושה טעות? (אני משתמשת במחשב באופיס 2007, אינטרנט ולעיתים צופה בסרטים...) תודה מראש

bar666xp

New member
דבר ראשון צרי את הRECOVERY CD אם עוד לא יצרת.

על כל מקרה שיהיה במגירה זה תמיד טוב... ויאפשר תמיד לחזור למקרה של בעיות. לאחר מכאן אני באופן אישי ממליץ לך לנסות לינוקס.. הפצות כמו UBUNTU לדוגמה או OPENSUSE וכדומה.. {תורידי LIVECD והפעילי את המחשב ממנו היתנסי קצת/הרבה עם המערכת הפעלה ותחליטי אם היא טובה/מתאימה לך. XP לדעתי האישית עדיפה על איכסטה ואין בעיה להתקין אופיס 2007 על XP.... בלינוקס יש את OPENOFFICE לא את MS-OFFICE למרות שבעיקרון יש גם אפשרות להתקין תוכנות MS {אאל"ט בחלק גדול מהן זה מצריך תוכנה שאינה חינמית}. מצד שני פרטי גם מה החומרה שיש במחשב יתכן כי הבעיה נובעת לדוגמה מחוסר זיכרון פיזי ו/או שאפשרי לגרום לאיכסטה להזיז תת_ת ע"י ניטרול של דברים שאת בחיים לא משתמשת בהם וסתם תופסים מקום בזיכרון ומכבידים על המחשב... עוד על המערכת הפעלה והדברים המיותרים בה באתר BV לדוגמה ובידקי גם בקישורי הפורום... אגב זה נכון גם לגבי XP גם בה יש המון דברים שמיותרים ל99% מהמשתמשים. http://www.blackviper.com/WinVista/winvista.htm באתר מופיעים... Windows 2000 Professional and Server, Windows 2003 Enterprise Server, Windows Me, Windows Vista, Windows XP Home, Windows XP Professional אם אני זוכר נכון. כדאי לנסות לגרום למערכת הקיימת לעבוד בצורה טובה זה יחסך ממך את חיפושי הדרייברים לדוגמה ואת השאלה שתמיד תשב בראש אולי הSP1 {לכשיצא} שינה את המערכת והיה עדיף לי להישאר איתה? וכו'... לחילופין אם ניסית והגעת למסכנה כי איכסטה פשוט לא המערכת הפעלה בישבילך תמיד תוכלי לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה אחרת. שוב אני מזכיר דבר ראשון צרי את הRECOVERY CD'S/DVD כדי שאפשר יהיה לחזור להתחלה.

shugar78

New member
החומרה שיש לי במחשב

ויסטה HOME PREMIUME אינטל core duo CPU מעבד T2350 @ 1.86 GHz 1.87 GHz זיכרון RAM 1014 MB מערכת הפעלה של 32 סיביות איך החומרה?

bar666xp

New member
דיסק קשיח????

מעל ומעבר לנידרש לאינטרנט אופיס ושות.... מעוד ממליץ לך לנסות הפצות לינוקס כמו UBUNTU בLIVECD וללמוד אותה קצת. או להתקין XP. אגב כבר ביקרת באתר של BV? זה די הרבה דברים לעבור עליהם אבל לדעתי מעוד משתלם בסופו של דבר. מומלץ גם להגביל את הזיכרון הוירטואלי של WINDOWS בהתאמה לשימושים שלך. קצת על זיכרון וירטואלי... או זיכרון משני.. http://www.vistahunt.com/windows-vista-virtual-memory.html אפשר לנצל זאת לטובת המשתמש... לדוגמה אם לא סגרת את הIE והפעלת מחדש את המחשב יש סבירות גבוה כי הIE יעלה מהר יותר {תלוי כמה זיכרון פיזי יש ואם המערכת כבר השתמשה בזיכרון הוירטואלי לדברים אחרים אם לא האינפורמציה הנחוצה כבר מצויה בו ופתיחתו עשויה להיות מהירה יותר, יש לקחת בחשבון שזה יהיה +- שניה מהר יותר מלפתוח אותו כשהמידע אינו מצוי בזיכרון הוירטואלי}... אפשר לנצל לדוגמה HDD סוליד כדי לקבל ביצועים הרבה יותר גבוהים... אבל אפילו לצור מחיצה קטנה {בדומה לשיטה הנהוגה בלינוקס} שתהיה כולה זיכרון וירטואלי = זמן חיפוש מהיר יותר = ביצועים. יש המון דברים שיגרמו למחשב להיות כמה שיותר מהיר בהתאמה לחומרה המצויה, סוג העבודה וגישות שונות. לדוגמה פתיחת WORD ובמקביל EXEL לוקח יותר זמן מאשר לפתוח WORD ואחרי שעלה לפתוח EXEL.... על אותו המשקל אם בחרנו את כל הקבצים בתיקיה ונעביר/נעתיק אותם בהליך אחד זה יקח פחות זמן מאשר אם ניקח קבוצות של קבצים ו/או קובץ קובץ ונעתיק/נעביר במקביל {הילך אחד של העתקה/העברה מול 2-3-10 הליכים של העתקה/העברה בו זמנית}. אגב יש לגישת AMD יתרון בקו ריבוי הליבות בתחום הזה {על הניר בכל אופן} כי הארכיטקטורה של מעבדי ה4 ליבות של AMD לדוגמה היא של 4 ליבות שכל אחת מתפקדת לכאורה כמעבד ניפרד בעלי קישור מהיר, בניגוד לאינטלים בהם כל הליבות מתחלקות בעבודה תמיד דרך מנהל חיצוני... מצד שני יש במעבדי אינטל המון זיכרון קאש ומהירויות גבוהות יותר כך שהם יוצאים חזקים יותר. אבל כל זה לא ממש קשור לבעיה שלך עם איטיות מערכת ההפעלה אז נדלג. ונחזור למערכת הפעלה של MS והתשובה החד משמעית היא לבטל כל מה שלא נחוץ/תורם לך לעבודה שאת רוצה... אם את לא מנהלת ובונה אתר או רשתות לדוגמה האם את צריך כלים לניהול ובניה של אתרים ורשתות? לא! אגב 99% מהמשתמשים לא צריכים אבל MS החליטו שזה כל כך נחוץ לכולם שיש SERVICES פעילים שכל מטרתם היא התמיכה באפשרויות אילו. האם את משנה כל שני וחמישי את המחיצות בדיסק הקשיח? כניראה שלא אז למה את צריכה הליך של ניהול המחיצות והדיסקים הקשיחים פעיל? זהו שאת לא צריכה אבל MS החליטו שכולם צריכים... אפילו לא חשבו על הרעיון שההליך יהיה פעיל רק למנהל המערכת ולא תמיד.. או יותר נכון רמת ההרשאות היא או שזה כלול או שעוד 2 וחצי מיליון דברים שאת כן רוצה לא פעילים... מה שמשאיר אפשרות אחת והיא להחליט ""לבד"" מה כן צריך ומה לא צריך.. {מזל שיש אתרים כמו BV לעזור בכך
} אגב תגובה זו מומלצת לכל מי שעדיין לא הבין למה אני כל כך ""אוהד"" את MS.

למעלה