שידרוג למלאווח

D X 9

New member
שידרוג למלאווח

מה אני אעשה, הגברים בבית אוהבים את הבצקים האלו. אז פעם בשבועיים אני משתפת פעולה ומכינה מלוואח או ג'חנון.
אבל זה אוכל משעמם בעיני אז אני משדרגת.
אתמול בראתי מלאווח עם ביצה. יצא להיט:

התחלתי להכין את המלוואח, (במחבת בלי שמן, הופכת מצד לצד) כשהתחיל להתנפח ועוד לא ממש תפס צבע הוצאתי לצלחת והפרדתי לשכבות (הצלחתי להפריד ל-3 שכבות כשהאמצעית לא שלמה לגמרי)
במקביל לקחתי נייר כסף וקרעתי ל-2 רצועות, מהן אחרי כיוצוץ וכיפוף יצרתי טבעת, עליה פרשתי עוד שכבת נייר כסף ומעל שמתי שכבה אחת של מלוואח, כשלחצתי באמצע נוצר שקע (בגלל טבעת הנייר כסף) על השכבה הראשונה מרחתי קצת גבינה בולגרית והנחתי עוד שכבה עליה שברתי ביצה, כיסית בשכבה האחרונה, הדקתי קצת והכנסתי לטוסטר אובן בחום בינוני.

יצא מלוואח עם גבינה וביציה עין, הגדולים התלהבו מאד מאד מאד.

בפעם אחרת הכנסתי למלאווח רוטוב בולונז חם או קציצות עם רוטב ועטפתי כמו לאפה. זה היה כשאכלו בצהריים.

שhira

New member
לי חברה המליצה על מילוי טונה..

לתת למלאווח טיפה להפשיר
לחתוך לחצי או רבע
למלא במעט טונה עם טיפה מויז אפשר גם ביצה קשה ותירס/זיתים
לגלגל ולטגן / לאפות.

לא ניסיתי אנחנו לפני כחודשים פעם ראשונה שאכלו אצלי מלאווח
ואפוי

פישים

New member
כבוד על היצירתיות

ובכל זאת הייתי הולכת על חלופה בריאה יותר או מקצצת מאד בתדירות.

לא רק מטעמי שומן טראנס אלא גם מטעמי מניעת סכרת (כותבת ככה חמור כי אדם קרוב אלי לקה בסכרת לפני גיל 50 - וכשאני חושבת על אנשים שאוכלים מלאווח הוא הראשון שעולה לי לראש).

D X 9

New member
כזכור לך

יש שניים בבית שהם לא מבית היוצר שלי, והם מורגלים בבצקים. לאט לאט לאט אני מצליחה להכניס לתפריט דברים אחרים אבל שבתות בבוקר - כשהם אצלנו דיי מקודש לבצק.

בתכנון ללמוד להכין ג'חנון לבד, מקמח מלא וחמאה מזוקקת. אני אעדכן.

פישים

New member
אובר רייטד

הכנתי. אם כי רק בסופהשבוע האחרון למדתי את סודות האפיה (צריכים להיות מים בסיר בגובה פני הג'חנון, ומתחילים משעתיים וחצי ב-150 מעלות לפני שמורידים ל-100 מעלות + בשביל לאכול בארוחת בוקר צריך להתחיל באפיה כבר אחה"צ + בבוקר לבדוק אם לא יבש מדי ואז לטפטף קצת מים רותחים).
בנוסף - את הבצק לתבל לא רק במלח וסוכר אלא גם בהרבה פלפל שחור - להיט!

ובצק בשבת בבוקר לא יכול להיות פרנץ' טוסט או פנקייק? אלה הבצקים שלנו ואף אחד לא מתלונן אם החלה מקמח מלא (לא קבוע - רק אם יש) או בגלל הקמח המלא בפנקייק (עברתי לגירסה לביבתית לאט לאט, בה לא מוסיפים שומן לבלילה אלא רק ביצה, קמח מלא/כוסמין + קצת אבקת אפיה, יוגורט, קצת סילאן ואפשר אפילו קוביות תותים וזרעי צ'יה, תלוי למי אני מכינה).

D X 9

New member
מים?????

איפה? בתבנית שבה מונח הסיר? למה? אני לא עושה ככה.
ג'חנון רגיל אני אופה ב-100 מעלות, מכניסה לתנור ביום ו' בחמש וחצי - שש ומוציאה בשבת בתשע - עשר. כשמתעוררים מנמיכים את החום ל-60 מעלות וככה הג'חנונים נשמרים רכים ושמנמנים.

פרנץ טוסט וםנקייק זה נחמד אבל ממש לא שווה ערך. נשבעת לך, קיבלתי נדוניה קשה לפיצוח מבחינה קולינרית. לפני כמה שבועות כתבתי פה כמה אני מתרגשת שחיסלו עוף בחלב קוקוס. והצלחתי לאחרונה להכין שניצלים שמתחסלים לגמרי, וזה כולל את חמי וחמותי. שלא מצליחים להתאפק למרות המגבלות שיש להם בגלל בעיות באירות.

פישים

New member
בתוך הסיר! אבל אלה היו סירים של 20+ ג'חנונים

בבוקר מוקדם הנמכתי ל-70 מעלות.

D X 9

New member
למה?

אני עושה 6-10 ג'חנונים, כל אחד עטוף בניילון נצמד, בתחתית יש כמה פרוסות לחם ששומרות שלא ישרף וזה נאפה בתוך עצמו ללא נוזלים למעט השמן או החמאה שלגמרי מספיקים. ואני לא שמה הרבה.

אני מתכוונת לנסות להכין לבד, בשלב ראשון עם קמח לבן וחמאה/סמנה ובשלב שני חצי קמח לבן וחצי מלא ולאט לאט להתנסות. מקווה שיאהבו.

פישים

New member
ככה היו ההוראות של הג'חנונאית

קנינו ממישהי שמכינה לבד בשיטות מסורתיות
- כ'אוכל' ליום ההולדת של הפורחת וחברתה שסוף כל סוף חגגנו אתמול אחרי דחיה של שבועיים.

rnavina

New member
את מבשלת אותם עם ניילון נצמד?

זה נראה לי מאד בעייתי

h 3

New member
באתר של ניקי יש המון רעיונות

לשדרוג מלוואח...

דווקא נראה לי שפעם בשבועיים זה לא נורא. אצלנו היתה תקופה שאכלו אפילו פעם בשבוע (אבל אף פעם לא שלם, גג חצי מלוואח כל אחד), ואז עבר להם, וכבר חודשים שהם לא נוגעים....

H

D X 9

New member
וידוי -

לא אוהבת את המתכונים שלה.
לא טעים לי וחומרי הגלם לא לטעמי

h 3

New member
דווקא באלה אין ממש חומרי גלם...

אבל זה באמת עניין של טעם, דווקא הכנתי כמה וכמה מתכונים שלה שיצאו לא רע...

חלקם עובדים פה יופי בארוחות צהריים (למשל היום יאכלו פה פסטה עם כדורי בשר שלה, שהילדים בחרו מתוך ההצעות שלי אתמול...)

H

אל תרגמו אותי - אבל מה רע במלוואח?

הייתה תקופה שזו הייתה הדרך היחידה לדחוף לו עגבנייה טרייה (ברסק) וביצה קשה...

D X 9

New member
מתכון לג'חנון "בריא", אפשר גם מקמח

למי יש אומץ לנסות?

D X 9

New member
אז העתקתי:

רכיבים:

1 ק"ג קמח מלא מטחינת ריחיים, או קמח מלא רגיל, או קמח כוסמין

5 כפות סוכר חום, או או 3 כפות דבש

1 כף מלח שטוחה

1 חבילת אבקת אפייה

1/4 2 כוסות מים

1 כף דבש (אם השתמשנו בדבש במקום סוכר, מוותרים על הכף הנוספת)

200 גר' גהי (או חמאה)

1. לשים את כל החמרים פרט לגהי/ חמאה במשך 10 דקות (אפשר גם במעבד מזון עם וו לישה).

2. מכסים ונותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה.

3. לשים שוב את הבצק, ויוצרים 14 כדורים (פחות או יותר, התימניות לא היו דקדקניות בפרטים מיותרים כגון אלה).

4. מסדרים את כדורי הבצק עם מרווחים נדיבים, ומכסים היטב במגבת נקיה כדי למנוע את התייבשות הבצק. מניחים לארבע שעות. מוציאים גם את הגהי/ חמאה מהמקרר על מנת שתהיה נוחה לעבודה.

5. עכשיו הגענו לחלק האמנותי: על שולחן או שיש מרווח שניקינו היטב, לוקחים כדור בצק ופותחים אותו בעדינות עם שתי ידיים (באוויר). מניחים את היריעה שנוצרה על השולחן, לוקחים מעט גהי עם האצבעות, ופותחים את הבצק לכל הכיוונים תוך כדי מריחת הגהי. לא נורא אם נוצרים חורים או קרעים. ממשיכים לפתוח כך את הבצק עד שהוא נעשה שקוף.

6. מגלגלים את הבצק בצורה צפופה מצד אחד לשני, ומקפלים לשניים, או מותחים כך: http://www.youtube.com/watch?v=QRcUA0aG1-I&feature=fvw.

7. ממשיכים כך בכל הכדורים.

8. מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפיה ומניחים מעליו שכבה אחת של פרוסות לחם ישנות (כדי שאם משהו ישרף, יהיה זה הלחם). מסדרים יפה את חתיכות הג'חנון, ולא מפחדים לקפל אותן מעט כדי להתאים לסיר.

9. אופים במשך כל הלילה ב- 100 מעלות .

פרמלה

New member
עד החלק האמנותי עוד חייכתי

כשתמצאי את הצדקת שתכין, תגידי לה שתעשה לי משלוחה.

למעלה