שידעך מה יהי עליו!?

אבזץ

New member
שידעך מה יהי עליו!?

לשירות לאנ"ש מעיידעלך וחוסידים. לא מומלץ לנסות בבית... www.jdate.co.il/default.asp איך לעזאזל הופכים כתובת ללינק? מבטיח לא לשלוח אתכם למחוזות אפלים...

אבזץ

New member
נועם! איך כותבים שידוך ביידיש?

מתי שמים א, ע ו-ז? תהרגו אותי אם אני מבין ת'יידיש הזאת- שפה קשה!!!

stאסתי

New member
שידעך?

נעם הסוטה כותב לי מסרים באידיש:) כן הנערה מבינה....

angelica1

New member
../images/Emo8.gif נדמה לי שהאשר הזה בכלל הומו

מודחק אחרת לא היה מזיז לו כל כך שנועם אוהב בנות.. בנוסף לזה הוא גם יוצא מודחק כי עכשיו אנחנו יודעים שהוא קורא אותנו וזה מלבד העובדה שהוא גם רכלן וגם נטול חוש הומור שזה הכי עצוב. נו שוין.

"שידוך" אבל קוראים shidekh

מילים ביידיש שמקורן עברי, כדוגמת גנב, חתן, כלה ושידוך, כותבים כמו שהן נכתבות בעברית, אך ההגיה שלהן, כמובן, אשכנזית (או יידיש - לאלו שרוצים להגדיר זאת כך).

בת הרב1

New member
שידאך

שזה מה שקוראים אידיש ירושלמית שידעך זו האידיש החסידית אבל נועם תמיד צודק זה נכתב שידוך בי זו מילה גנובה

jameser

New member
שידוך!!

רב נחמן - רב נחמן - השידעך נישטו כאנעפקעמינע סיז גוט אוייך אפרנקינע...!!! מי שלא הבין זה הצעקות של הברסלברס במירון ובעמוקה.

almog4

New member
בדיוק כמו שבותבים ביידיש "תכל'ס"

כלומר כותבים :"תכלית" ושאבעס - כאמור כותבים "שבת". מִשְפּוּחֶע - "משפחה" וישיבֶה בּוּחֶער - כותבים "ישיבה בחור". בסיידר ? (="בסדר")

b n n y 24

New member
זייער שין אבל כידוע

רוב הנחנחים הם פרענקים און צוויטענס דער עולם זאגט : א פרענק איז א חיה און א פרענקינע איז א מחייה. ובתרגום לעברית (או כפי שאמרו בישיבה ""לשון הקודש" או יידיש?") בעצם זה לא ניתן לתרגום סורי. אולי נועם יצליח אך אני קטונתי.

למעלה