שידור Live 8 בערוץ 10

שידור Live 8 בערוץ 10

טוב, תשובה רשמית לא קבלנו מהם - מלבד ה-Dude שלנו, אבל "וואלה" כבר העלו הודעה על כך: ערוץ 10 ישדר את הארוע בשידור ישיר במשך 11 שעות, החל מ-4 אחה"צ ועד 3 בבוקר (כתוב שם שהשידור הוא מ-17:00 אבל להערכתי זו טעות). וב"חשדות" נוספים: צפו לאיזכור של פורומנו בעתונות סוף השבוע. פרטים בהמשך.

Shakty

New member
כמה פורבינציאלי אפשר להיות

מתוך הכתבה בוואלה "...בקונצרט הלונדוני יופיעו, מלבד הפלויד הוורוד, גם קולדפליי..." פלויד הוורוד - מעולם לא ידעתי ששמם הוא פלויד הוורוד. מזכיר לי שורה מתוך HAVE A CIGAR - OH BY THE WAY WHICH ONE IS PINK בעעעההה למה אין עיתונות מוסיקה רצינית בארץ.

הפלויד הוורוד

למד באותה כיתה עם ה"סגולים", עם ה"זפלין מעופרת", עם ה"חיפושיות" ועם ה"אבנים המתגלגלות"...

Shakty

New member
הסגולים אני מניח - סגול כהה...

פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש הרדידות הזו. זה מזכיר לי את יוסי חרסונסקי מבקר המוסיקה של מעריב ש"מבין" בכל סוגי המוסיקה. בזמנו או כתב ביקורת על לייל מייאס פסנתרן זכר - והוא כינה אותו - פסתנרנית ארוכת שיער. אין כמעט אף ביקורת שלו ללא טעויות מהותיות כאלו שעושות רושם או שהוא לא שומע בכלל את הדיסק או שהוא לא קורה ולו שורה אחת מהליניאר נוטס או שניהם. ומדובר בעיתון יומי מרכזי לא איזה מקומון של שדרות. פשוט עצוב שזו רמת ההבנה של מבקרי המוסיקה בארץ (שמצטרף לרמת ההבנה של שדרני הרדיו במוסיקהת למעט י. קוטנר) ובכלל חוסר המקצוענות בתחום הזה.

תזכיר לי פעם לספר לך משהו משעשע על

חרסונסקי וכתיבתו על מוסיקה. זה לא משהו שאני יכולה להעלות לפורום.

סלע 1

New member
דרך אגב, אם כבר מדברים

שמעתם שזיכו את הזמר מיכאל בן-יעקב? אם כבר מעברתים שמות, בוא נלך עד הסוף ...

wish i was here

New member
חחח

עוד מעט יתחילו לקרוא למטאליקה "מתכתיה" או משהו כזה...יאללה זזתי להקשיב לשיר סולטני הסווינג של להקת "מייצרים קשים"

Shakty

New member
דייר סטריאטס זה ביטוי שמשמעו

צרות צרורות... או עמוק בח*א...

wish i was here

New member
אני יודע...

ואני יודע שתירגמתי את זה בתרגום חו]שי...כדי לצחוק על הבורות שבלתרגם שמות של להקות ככה שהשם שלהם מאבד את משמעותו...

weird dust

New member
גם רולינג סטון זה ביטוי, לא?

את הביטלס (Beatles) כתוב בשגיאת כתיב וגם דאף לאפרד בשגיאה כמו של חירשים. יש הרבה כאלו שטויות אבל בארץ הכל מתורגם כמו שהוא נשמע: חיפושיות, האבנים המתגלגלות או נמר חירש.

אכן

"רולינג סטון" זה בסלנג אמריקאי "נווד". הלהקה לקחה את שמה משיר של זמר הבלוז הידוע מאדי ווטרס, Rolling Stone Blues - "בלוז הנווד". Beatles זה שיבוש של המילה beetles - חיפושיות, כאשר המילה beat - קצב - מוכנסת בפנים. מדוע beetles? בגלל שהם הושפעו מלהקת הליווי של באדי הולי, ה-crickets, יעני, צרצרים. def leppard - אני לא יודעת מה מקור השם; מן הסתם השיבוש אומץ בגלל led zeppelin - שם שהוא שיבוש בפני עצמו.

weird dust

New member
בקשר לביטלס

אני זוכר שפעם דיברו על עיקרון של חסרי קצת beat - קצב less - פחות (הגדרה מילונית, משמש גם בצורה אחרת) ואז כאילו חסרי קצב. זה אני זוכר מאיזו תוכנית פעם בטלביזיה, מצד שני - לא כל מה שצועקים בטלביזיה נכון

זה לא נכון

אירוניה לא היתה עדיין קיימת בתחום הרוק בתקופה שהביטלס התגבשו. בדיחה מהסוג הזה באה רק שנים לאחר מכן.

The Albatross

New member
ואני זוכר

שלנון סיפר שהוא רצה לקרוא ללהקה Beetles, אבל אז הייתה לו התגלות בחלום והוא שינה לBeatles.

בחלומו

התגלה לו איש על גבי פשטידה מעופפת שאמר לו "מהיום, אתם תהיו Beatles עם A", וכך היה. זה היה אחד מהסיפורים המשעשעים שלנון נהג לספר לעיתונאים. ככל הנראה זה גם היה הבסיס לסיפור של סיד על המקור ל-See Emily Play.

נימרודל

New member
חחחח... הרגת אותי!

"מתכתיה" הו! אל תשכחו את "בתולת הברזל" אשר למדה איתם בביתה"ס, את "הענק העדין", את "יתרו טל" ואת "מלך הארגמן"

wish i was here

New member
שמעי

אין כמו להקות כמו "כן" או "גמל"....לדעתי הלהקות היום לא מוצעות שמות יפים...כמו נגדי "יום ירוק"....מה זה החרטה הזה?!?!?

נימרודל

New member
חחח...

אני יכולה להמשיך עוד הרבה ככה "בראשית", "אנדרגראונד הקטיפה", "הדלתות", "בובות מבחן התנגשות"...

למעלה