שידור Live 8 בערוץ 10

שאלה מהותית

האם האיחוד המדובר זה ממש פינק פלויד? אלו שעשו את כל הדיסקים המוכרים? סליחה על הבורות. פשוט אני יודע שהיו כל מיני תהפוכות בחיי הלהקה. תודה

itaikuskus

New member
בגדול, כן.

ההרכב שיופיע תפקד יחדיו מ1968 עד 1981, והיה אחראי לרוב האלבומים החשובים ביותר, ונחשב ל-הרכב הפלויד, שגרם להם להיות כה מפורסמים ואהובים. מ1966-1968 היה בלהקה אחד, סיד בארט, סיפור בפני עצמו איתו הלהקה הוציאה אלבום אחד- a piper at the gates of dawn. ב1983 הוציאה הלהקה את the final cut, שבו לא השתתף ריצ'ארד רייט, הקלידן והיה האחרון שהוקלט עם רוג'ר ווטרס, בסיסט ומנהיג הלהקה. מאז יצאו 2 אלבומים ללא ווטרס, ועם רייט-a momentary lapse of reason ו-the division bell. חוץ מהאלבומים האלה, ההרכב שיופיע אחראי לכל האלבומים האחרים שפינק פלויד הוציאה כרביעיה הנ"ל.

itaikuskus

New member
קצת אילן יוחסין, להרחיב אופקים

ולרענן זכרונות- 1966-1968 סיד בארט-שירה וגיטרה רוג'ר ווטרס-שירה ובס ריצ'ארד רייט-שירה וקלידים ניק מייסון-תופים ב68 הביאה הלהקה עקב מצבו המעורער של בארט את דיויד גילמור לעזר, והתכנית הייתה לתפקד כחמישיה כשבארט מקליד וכותב אך לא מופיע. התכנית נכשלה, בארט הוצא מהלהקה. 1968-1981 דיויד גילמור-שירה וגיטרה רוג'ר ווטרס-שירה ובס ריצ'ארד רייט-שירה וקלידים ניק מייסון-תופים ב1979, במהלך הקלטות החומה, מפטר ווטרס את רייט מהלהקה ומחזירו כנגן שכיר. רייט מנגן עם פינק פלויד בסיבוב ההופעות של החומה, שמסתיים ב81,וזו הפעם האחרונה עד היום שהרביעיה על במה אחת ביחד. חברי הלהקה ב1983 כללו את אותם חברים,בלי רייט והמון נגני אולפן ואחרים. רוג'ר ווטרס עוזב, וחברי הלהקה הרשמיים בהוצאת AMLOR הם רק גילמור ומייסון, כשרייט, אם אני זוכר נכון (ואתם מוזמנים לתקן), שוב חוזר אך לא כחבר מן השורה אלא כנגן שכיר. ב1994 רייט כבר שותף מלא לפלויד וההרכב כולל אותו, את גילמור ואת מייסון וביחד הם מוציאים את TDB. אלו כל ההרכבים עד עכשיו (בלי להחשיב את התקופה המאוד מוקדמת ולא ממש מתועדת שלהם).

מומנטרי...

הוא אלבום של גילמור נטו שני האחרים היו נגני ליווי ז"א כדי שהאלבום יקבל את השם פינק פלויד ולא סולו גילמור. (כתב והלחין)

אם כך

זוהי הולכת להיות הופעה חלומית ! ההרכב הטוב ביותר בכל הזמנים (פינק פלויד מן הסתם), ועוד u2 וטובים אחרים. ללא ספק אירוע יוצא דופן. איך הייתי רוצה לנסוע לשם :] תודה על הפירוט ועל התשובה.

האם הם עושים חזרות

לקראת המאורע היוצא דופן? או שהמפגש המחודש בינהם יהיה רק במופע? אם הם עושים חזרות אז מי יודע...אולי יצא להם מזה דיסק או שהם יחליטו להתאחד מחדש :]

One Echoe

New member
זאת השאיפה של רובנו...

ברור שהם עושים חזרה, איאפשר לנגן ביחד אחרי שלא ניגנת עם הלהקה שלך 24 שנה בלי חזרות, ולהישמע טוב... חייבים חזרות, ואני מאמין שהחזרות כבר נערכות בימים אלה באופן מסיבי.

שעות שידור המופע

על פי האתר הרשמי של ערוץ 10, Live 8 ישודר החל מהשעה 5 אחה"צ (שעון ישראל) ועד 4 לפנות בוקר.

למעלה