שידור על טוראט

אורן כץ

New member
צפיתי בשידור ואני חושד שסבלתי בעצמי

ממחלה זו בילדותי. שאלתי לפורום האם מחלה זו תועבר בתורשה לילדיי? במידה וכן מה ההסתברות לכך? תודה

חגית35

New member
"סבלת"?- ומה היום?

טוראט זה לא רק הטיקים שאולי קל לראות בטלויזיה אלא מצבים נלווים שונים שהולכים בשכיחות גבוהה - אוסידי, הפרעות חרדה ודכאון, הפרעות קשב וריכוז ADD/ADHD , התקפי זעם, לקויות למידה. לגבי שאלתך- הסיכוי להוריש גבוה מאוד - 80% אם איני טועה

אורן כץ

New member
בחשש רב אחשוף בפניכם את סגור ליבי..

לקראת כיתה א' הופיעו אצלי טיקים שהחמירו הן בתדירות והן במקומות בגוף. הטיקים היו בעיקר באזור הראש. חשתי שדר בתוכי איזה דמון ששולט בי ולא נותן לי מנוח. התופעה נמשכה עד גיל הבר-מצווה ובבת-אחת נפסקה. ללא שוב. מבחינה לימודית וחברתית בתקופה זו הייתי ממוצע ומטה. לצערי התופעה לא היתה כ'כ מוכרת בצעירותי. אף אחד לא הבין ולא תמך, לרבות המשפחה. המפלט היה אימון סדיר באומנויות לחימה. משחלפה התופעה חל שיפור (קיצוני) בבטחון העצמי, בלימודים וכמובן חברתית. את כיתה יא' קפצתי, הייתי ספורטאי מצטיין ומקובל מאוד חברתית, בפרט במחצית השניה של התיכון. כיום אני בן 35, אב לילד מקסים, בוגר תואר ראשון ושני בניהול, סטודנט לתואר שלישי בניהול, מרצה באוניברסיטאות ומכללות ופרוייקטור במיזמים עסקיים וקצין במיל'. מה עשו לי השנים הללו? המון! אני חד וממוקד, לומד ומבין מהר, חזק מאוד נפשית, אופטימי, שמח, להמשיך......? לפעמים אני חש שסיפור "הברווזון המכוער" נכתב עליי. החשש שלי הוא התורשתיות. אודה למי שישפוך אור על נושא זה. ימים יפים ! אורן

שביק

New member
לאורן שלום רב. לשאלה ממוקדת אשר

שאלת, אני מזמינה אותך ליצור עמי קשר מחר יום א' במהלך היום. יש לשאול עוד שאלות אישיות יותר למען אוכל לתת תשובה אמינה או להפנותך למומחה לגנטיקה. את הטל שלי אתן במסר אישי. בברכה רבה שביק. בת-שבע גרניט, יו"ר וממקימי א.ס.ט.י עד לאחרונה,.

../images/Emo106.gifישר כוח על ההשגים

רציתי לדעת מה קורה עם הצד הנפשי? של חרדות אבססיות וכדומיו , האם היו איי פעם? ואים היו האים חלפו עם הטיקים? אני שואלת כאם החרדה לגורלו ועתידו של בני בן ה-6,

אורן כץ

New member
שלום

הצד הנפשי בזמנו היה חלש, בדומה ליתר הדברים. לא היו לי חרדות אובססיביות ולא זכור לי שהיו לי חרדות מעבר ל'נורמה': בי"ס, חברה, וכו'. ימים יפים
אורן

mickya

New member
לאורן כץ

התופעה המתוארת על ידך אינה בהכרח טוראט,כי תנאי הכרחי לתופעת הטוראט הוא קיומם של 2 סוגי טיקים מוטוריים וקוליים בו זמנית מעל שנה ללא הפוגה של מעל 3 חודשים. אתה מתאר טיקים מסוג אחד מוטורי. תופעה של סוג אחד של טיקים או מוטורי או קולי מוגדרת בספרות המקצועית כתופעת טיקים כרוניים והיא נפוצה ביותר בגיל בית הספר . כ6% מהילדים לוקים בתופעה. טיקים מהסוג שתארת מופיעים בעיקר בראש ובצואר. וגם בגפים. . באם לא היו לך במקביל גם טיקים קוליים באותה תקופה, סביר להניח שאילו סתם טיקים שחלפו מן הסתם כעבור כמה שנים כפי שמצופה מטיקים מהסוג הנ"ל. בספרות המקצועית מצויין שלעיתים יש טיקים כאלו במשפחות בעיקר אצל בנים והם חולפים כמו שארע אצלך. לאור הצלחתך האישית לא הייתי מעסיקה את עצמי באילו!!!, תהנה מהבן המקסים שלך , אל תקדים את המאוחר!!!!. יתכן שלא תצטרך להתמודד כלל עם התופעה. ואם כן תדע מה לעשות כי היית כבר "שחקן בסרט הזה", וחושלת!!. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

תודה על החשיפה

כאמא, זה נוטע תקוות רבות . אגב ככל שידוע לי דווקא רבים מהלוקים בתסמונת הם בעלי יכולות קוגנטיביות ורמת אינטליגנציה גבוהה וגם בעלי כישורים רבים בשל רגישותם המיוחדת. כל הכבוד על הישגיך.

למעלה