שידור חי

שידור חי

שידור חי - ח"כ אריה אלדד עונה לשאלות הגולשים יום רביעי, 8 ביוני 2005, 19:00 מאת: מערכת וואלה! ח"כ אלדד בהפגנה נגד ההתנתקות (צילום: רויטרס)איש האיחוד הלאומי וממובילי המאבק בהתנתקות הגיע לוואלה! לענות לשאלות הגולשים ח"כ אריה אלדד, חבר סיעת האיחוד הלאומי וממובילי המאבק בתוכנית ההתנתקות, מתארח הערב בשעה 19:00 בווידאו צ'ט בוואלה! ועונה לשאלות הגולשים. אלדד היה בין הקוראים למרי אזרחי כדי לעצור את הפינוי מהרצועה וצפון השומרון ומוכר כאחד הדוברים הבולטים של הימין. קישורים: כנסו לווידאו צ'ט » אריה אלדד בצו פיוס

מתוך השידור החי - בשידור חי מוואלה

מערכת וואלה! ערב טוב, אני חבר הכנסת אריה אלדד. אני מנתח פלסטי בהשכלתי, הייתי קצין רפואה ראשי בצה"ל, : ח"כ אריה אלדר תזכור מה היה לפני שלוש שנים. המחלקה שלי קלטה שלושת אלפים חולים בשלוש שנים מפיגועי טרור. ולהכנס לפוליטיקה זאת בעצם רפואה מונעת. : ח"כ אריה אלדר מה זאת אומרת שאתה בעד מרי אזרחי ? : גולי מרי אזרחי זה הבאז בתקופה, אבל זה לר חדש. הראשון היה נטורליסט אמריקאי, שאמר שבחוקה כתוב שיוויון זכויות, אבל בחוקים יש אי שיוויון, ולכן הוא אמר שהוא לא רוצה לשלם מיסים, ובעצם מפסיק לשתף פעולה עם הממשל, על ידי אי תשלום מיסים. מאז נוצרו עוד דרכים, לותר קינג, גנדי. : ח"כ אריה אלדר לנו אין חוקה, יש חוקי יסוד, ויש מספר כללים מוסריים בסיסיים שהופרו בצורה ברוטלית, למשל חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מופר. : ח"כ אריה אלדר לשנות את הדעה זה לגיטימי. ישראל קיבלה את הצעת החלוקה הפלשתינים לא קיבלו. ההסכמים הם הסכמי שביתת נשק. משזו הופרה שוב ב- 67. : ח"כ אריה אלדר תסביר את עניין המרי האזרחי : שאול הקו המנחה של המרי האזרחי הוא ללא אלימות- יש הרבה הגדרות לאלימות. מרי אזרחי לא אלים, בכללי המשחק שלו, אנחנו מוכנים להפר את החוק, לשלם מחיר אישי, כל פעולות המתנחלים הם הפרות חוק, ומי שמשתתף מצהיר בזאת זהוא מסכים להפר חוק למען המטרה שלו. : ח"כ אריה אלדר בפוליטיקה אטתה לא יודע את הקשר בין המעשה לתוצאה. אני לא יכול לתבוא ולטעון שהקריאה שלי הוציאה והניעה אלפי אנשים לרחובות. גם בית המשפט העליון אומר כי מותר לפגוע בחוק כבוד האדם, כל עוד הסיבה מוצדקת ובמידה. מה שקרא תמצית מארי שביט, יש סקאלה עצומה של אנשי רוח שאומרים לא להתנתקות. : ח"כ אריה אלדר הכלל שמנחה את הפעולה, אם אני לא אז אף אחד לא. החיים לא ימשכו : ח"כ אריה אלדר ערב טוב מר אלדד תענה לי בבקשה מה אתה חושב על גדר ההפרדה : מישה זה נושא מרתק משום ששווה לבחון מי היה בעד ונגד, והאם משרתת את המטרות שלשמה הוקמה. הגדר צועדת יחד עם ההתנתקות. הוא (ראש הממשלה) מאכיל אותנו בפעימות קטנות. שרון ישאף להמשיםך את פינוי הישובים בהתאם להתקדמות הגדר. צריך להסתכל על עקומת הפיגועים בזהירות. העקומה ירדה חצי שנה לפני שהגדר הפכה למבצעית. בעצם זה תלוי בנוכחות צה"ל. אם לא נהיה בשני עברי הגדר לא יפסק הטרור. : ח"כ אריה אלדר הם הערבים גם מתנגדים לגדר. וגם אנחנו נבכה דורות על הגדר. ברגע ששרון הסכים עם הקמת הגדר הוא הלך איתה. אבל צריך להלחם בה בהרבה מובנים. : ח"כ אריה אלדר איזה זיקה הסטורית יש לנו בעזה ומדוע הוא חושב שיש שכל בלשבת בקביעות בשטח ערבי מאוכלס בצפיפות ע"י פלשתינאים, שזו אדמתם ואדמת אבות אבותייהם. והאם הוא מציע גם לתת לפלשתינאים תעודות זהות כחולות, כי הרי הם כאחד : דורון77 אני מתפלא על תעודות הזהות של הפלשתינאים זאת שאלה שיש לדבר עליה. מי שאומר שצריך לצאת מעזה כי יש שם הרבה ערבים. אנחנו יצאנו מעזה אחרי אוסלו. אנחנו יוצאים ונכנסים בהתאם לקסאמים. ההתיישבות שם קיבלה את הדחיפה אחרי הנסיגה מסיני. מי שמבין שמצריים היא עדיין המדינה הערבית החזקה והמאיימת ביותר ולכן החיץ היהודי הוא חשוב. לצאת מעזה זה משהוא אחר. יש בורות יסודית למי שטוען שעזה לא חלק מארץ ישראל. הזדקקות לטיעונים היסטוריים זה בעיה. : ח"כ אריה אלדר כל מדינת ישראל היא מובלעת בשטח אויב. אם מסתכלים בתצלומי לווין זה בדיוק ככה. אנחנו צפויים להיות מיעוט בגליל ובצפון הנגב. : ח"כ אריה אלדר לא נלך מכל מקום שאנחנו לא מהווים בו רוב. אנחנו צריכים ליצור מצב של קיום לצד הערבים שהם מצביעים לעמן ואנחנו לירושלים. יעלון אמר שהקמת מדינה פלשתינאית תערער לנצח את היציבות בישראל. אתה מעצים את הסיכונים אלא מבטיח מלחה וטרור.

למעלה