שידור חוקר אתמול

שידור חוקר אתמול

תכנית שידור חוקר אמש נסובה על פדופיל שמסתובב באזור באר שבע ואונס ילדות בנות 8-9. ראשית, הראו כמה מקרי אונס ברצף. בשביל מה ? לא מספיק אחד ואחר כך רק היילייטס מאחרים לזיהוי העבריין ? דבר נוסף - קראתי הבוקר בעיתון שהמשטרה הסתירה מהציבור באזור את קלסטרון החשוד בשל סידורי החשיפה הטלויזיונית עם שידור חוקר. זכות הציבור לדעת מותנית כנראה בשיקולי רייטינג. ואחרון ואישי יותר - מחוסר תשומת לב שלי, עומר ראה את מחצית התכנית ונכנס מ-א-ו-ד ללחץ. ברגעים אלו הוא ישן למשל על שמיכת פוך על השטיח ליד מיטתי כי הוא לא רוצה להיות לבד בחדר. חצי מזה זה פינוק ורצון לישון ליד אמא כמו אחותו הקטנה. חצי אמיתי. אני מבינה אותו, גם אני נבהלתי ונלחצתי מהשידור. הוא זה, אגב, שסגר את שתי הטלויזיות כי "לא צריך לראות את זה יותר, אמא". טעות, טעיתי, טועים - אבל אם יש רעיונות להסברים מעבר לאלו שהסברתי לו אקבל בשמחה. הסבר בסיסי שנתתי היה שיש פשוט אנשים רעים ולכן הוא מוזהר תמיד לא לשוחח או להתפתות לאנשים שהוא לא מכיר וללא הודעה / רשות ברורה מאמא או מבוגר קרוב שאיתו באותו רגע.

לחזק בו את הביטחון

שמותר לומר לא זה בסדר, לא צריך לרצות את כל המבוגרים בסביבה. ושטוב מאוד להקשיב לאינסטינקטים הפנימיים. אם משהו בו אומר לו לברוח, לא להסכים או להמלט - לעשות את זה, ועדיף להיות לא מנומס כלפי מישהו, גם אם הוא דורש רק את טובתו, מאשר פגוע. (אני יודעת שזה קשה...)

נעה גל

New member
הייתי מנסה גם אולי, להרחיק את זה

ממנו. כלומר, להגיד לו שזה קרה במקום רחוק לא ליד הבית שלכם, ולא בעיר שלכם, אלא בעיר אחרת ורחוקה. אני לא יודעת אם זו הדרך הנכונה לפעול, אבל אם הוא מעלה שוב את הנושא, ומביע פחד אני הייתי מנסה את זה. כך עשינו כשגרנו בצפון ונפלו קטיושות. זה שונה בהרבה מובנים, אבל הפחד הוא דומה כאן.

תודה לשתיכן.

לצערי הדיון בבית נמשך בעניין...אתמול עומר סיפר לי שהילדים דברו על זה בגן - כמה מהם ראו את התוכנית (יונתן סיפר לעומר שאיש רע גנב ילדה עם חולצה אדומה). עכשיו מה שמעניין את עומר זה מה האיש הרע עשה לה אחרי שהוא קשר לה את העיניים. אין לי בעייה "טכנית" להסביר אונס, יש לי בהחלט בעייה בעניין ההפחדה. כלומר - לספר מה הוא עשה לה יעורר יותר פחדים. אז אמרתי בינתיים שהוא פגע בה, לא יודעת איך. העניין הוא שאצל ילדים לפעמים הדמיון עובר את המציאות ומפחיד אפילו יותר מהאמת. עצוב שילדינו צריכים להיות חשופים לזה...
אני בהחלט אשתמש בשני ההסברים שהצעתן ונתן לעניין להתגלגל. מהכרותי עם הבן שלי - הוא לא שוכח כלום ונושאים "לא סגורים" שלא קבלו תשובה מלאה יעלו גם בעוד חצי שנה...

למעלה