שידור חוזר?

Matereya

New member
שידור חוזר?

שלום, אני בד"כ לא כותבת בכלל בפורומים אבל לאחרונה חלו כמה התפתחויות לא צפויות בחיי הזוגיות ה"סוערים שלי" (לא באמת, כן? =] ).
אז ככה, אני בת 25.5, סטודנטית, רווקה כבר 10 חודשים למעשה. היה לי בן זוג שמאוד אהבתי במשך 3 שנים (אפשר אפילו להגיד "אהבה עיוורת" כי ברטרוספקטיבה אני מבינה עד כמה וויתרתי בשביל הבחור והקרבתי למענו ולא יצא לי מזה כלום) אבל אחרי שהוא חתך את הקשר בתאכלס מהסיבה ש"רוצה לנסות אחרות" (וגם גיליתי שהוא ניסה לבגוד בי) התרסקתי לגמרי, ברמה כזו שהיה צריך לגרד אותי מהרצפה.

היום אני מבינה כמה טעויות עשיתי בקשר ההוא ובמקום מסויים זה אפילו הקלה. עד כמה שאהבתי אותו היו הרבה דברים לא בריאים בקשר, הייתי מאוד בודדה ולא היה לי אומץ לדרוש את מה שמגיע לי, לא היה לי את האומץ לחתוך איתו לפניי, כי המשכתי לשקר לעצמי ש"יהיה בסדר" וניסיתי בכוח לשמור על הלהבה בוערת. אני גם שמחה שלפחות יצא לי להתנסות בזוגיות רצינית ואני באמת מנסה להסתכל על זה מהצדדים החיוביים ביותר שלי. אבל למרות כל הדברים הרעים שהיו בקשר עדיין יש לי רגשות עזים כלפיו. אני יודעת בוודאות שבשום אופן לא אחזור להיות איתו בקשר בשום צורה - למעשה: מאז שהוא יצא מהבית שלי באותו היום שנפרד ממני לא היה שום קשר ביננו (שיחות\סמס\אימייל וכו', שום דבר). הוא פגע בי מאוד.

אני כרגע במצב שבו אני מצד אחד מאוד רוצה להיות בקשר עם מישהו, לא יודעת אם בהכרח רציני ואינטנסיבי, אבל אחרי האהבה שלי לאקס הזה אני מבינה כמה קשה יהיה לי לתת אמון שוב פעם ואני מאמינה שאני לעולם לא אוכל להתאהב ולאהוב מישהו כמו שאהבתי אותו. אני עדיין מרגישה מאוד פגועה ועדיין מרגישה שאני צריכה זמן להחלים ממה שקרה.

אז כאמור, ישנה התפתחות והיא שלאחרונה, חזר לחיי אחד האקסים הקודמים שלי, בחור שיצאתי איתו במשך כ8 חודשים בגיל 19. אפשר לומר שהיתה ביננו אהבה מסויימת אבל לאחר כמה חודשים הבנתי שהוא לא מתאים לי כי לא נמשכתי אליו באותה מידה שחשבתי שאמשך והבנאדם לא היה מסוגל להשקיע בקשר באותה מידה שאני רציתי שישקיע. אנחנו חתכנו וזה היה הדדי, אם כי חודש אחריי הפרידה גיליתי שהתחיל לצאת עם בחורה שרצתה אותו כבר הרבה זמן ו"בחשה בקלחת" עוד מתי שיצאנו, ניסתה לגרום לו לחתוך איתי בטענה ש"היא תזרוק אותך ותעשה ממך סמרטוט". מיותר לציין שלאחר שהוא היה איתה כ5 שנים היתה זאת היא שחתכה איתו.

to make long story short - חזרנו לדבר ואני מרגישה שהוא מאוד היה רוצה לחזור איתי לקשר רומנטי. העניין הוא שהבנאדם היה ידיד מאוד טוב שלי עוד לפני שיצאנו ואני באמת אוהבת אותו כבנאדם. הוא מאוד מוכשר, יש לנו הרבה מאוד תחומי עניין משותפים. הוא מפרגן לי, מרעיף עליי שבחים, הוא מצחיק והוא אפילו נראה יותר טוב ממה שהיה נראה בעבר. אבל יש לו אפס ביטחון עצמי, אפס הערכה עצמית, הוא מאוד סגור וכבד ואפילו קצת פרנואיד. אני לא נמשכת לסוג כזה של גברים ולמרות שעברו שנים אני מרגישה שגם אם הייתי מנסה לחזור איתו לקשר זה היה מתפוצץ לי בפנים, כי אני לא נמשכת אליו ולא לאופי שלו. אני חשה שאחרי פרידה מאוד קשה שהיתה לי עם האקס האחרון שלי זה יהיה סיכון אדיר לנסות משהו עם הבחור הזה כי לי בעצמי נגמרו הכוחות להשקיע בקשר ואני לא יכולה לשנות את מי שהוא או לגשר על הפערים האלה, שעדיין נותרו כפי שהיו כשיצאנו לפני 6 שנים.

ואיפשהו - זה יישמע אולי טיפה מתנשא, אבל אני חושבת שמגיע לי יותר מאשר ללכת סחור-סחור עם האקסים ופשוט לחפש מישהו חדש. אני רואה את זה כמקום של חוסר ביטחון, אני גם לא הייתי רוצה לפגוע בידידות שלנו (ואני גם לא הכי מאמינה במונח הזה "ידידים" אם לומר את האמת). ואולי זה גם קטע של אגו אבל פחות או יותר הבטחתי לעצמי שלא משנה מה יהיה, אני "לא עושה שידורים חוזרים" לגבי אנשים שהייתי איתם בזוגיות. וזה אפילו קצת מרגיז אותי כי הייתי רוצה להכיר בחור שיעריך אותי כפי שאני, במהלך הקשר ובכל התהליך של להכיר את בן הזוג ולקבל אותו, עם כל החבילה שהוא מגיע איתה, ולא יזרוק אותי מהמדרגות, יצא עם בחורות אחרות במשך תקופה מסויימת ורק אז ייפול לו האסימון שהוא אולי הפסיד אותי ואז יעריך את מה שהיה לו אז ויבקש לחזור.

חפרתי לכם, אבל אני בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם על הסיטואציה. קחו בחשבון שאני מדברת מהמקום שלי ומהחוויות שלי.
תודה מראש ושבת שלום :)

זה נראה שאת דווקא די מעוניינת באקס וחוששת?

מעניין שהקדשת די הרבה מחשבה וכתיבה לגבי תחושותייך לאקס ונראה שאת בהתלבטות.
מחד-את אומרת שהוא לא בישבילך ...
ומאידך-את מסרבת לשחרר ונראה שעושה קצת חקירה לגביו ואולי מבקשת מאיתנו/מהסביבה,אישור על חוסר ההתאמה.
יכול להיות?
דבר נוסף: זכית לזוגיות ארוכה של 3 שנים בה היית מאוהבת .
יכול להיות שעכשיו,בחיפוש בן זוג חדש את עסוקה בהשוואות וחיפוש מישהו ומשהו שיהיה הכי דומה למה שהיה ? זה נראה לך נכון?
הרי אם מה מה שהיה לא הצליח עבור שניכם(את לא קיבל את הכבוד והמקום שביקשת ובכ"ז נשארת והוא,לא היה מסופק ולכן עזב), אז אולי זו הזדמנות לנסות משהו אחר,חדש ו"בריא" יותר עבורך...
יש לחלקנו את הפנטזיה למצוא את הבן זוג האולטימטיבי שיהיה הכי מתאים לנו מההחלה. גם... וגם.. וגם.
לפעמים יש גם אפשרות למצוא כמה תכונות אופי משמעותיות ולתת למערכת יחסים צ'אנס. לא פעם מגלים שם עולמות קסומים לאט לאט ומתאהבים . לא תמיד יש שם כל הזמן זיקוקים(בנינו-באף זוגיות הזיקוקים לא ממששיכים לעד),אבל יש שם את הקסם והחיבור הזה שמאפשר לנו לאהוב ולהרגיש נאהבים,לכבד ולהרגיש מכובדים,לתת ולקבל....
לסיכום,אולי כדאי לנסות נתיבים אחרים? לתת צאנס לטיפוסים חדשים ?
חוץ מזה מה אכפת לך לגשש ולנסות,את עדיין צעירה וזה יכול להיות אתגר שהמרוויחה היחידה ממנו תהיה את!
בהצלחה

ברוכה הבאה

לי זה נראה שאת פשוט מתגעגעת ללהיות בקשר זוגי.
כאחת שחוותה קשרים ארוכים, התחושה של הלבד בסופו של דבר מציקה, ומתגעגעים לתקופה של בן זוג , של יחד.
אחרי שנה כמעט, את פשוט רוצה שוב את התחושה הזו של להיות עם אדם שאת אוהבת , להיות שייכת .

אני חושבת שאת צודקת, את צריכה למצוא מישהו חדש, לא לחפש את היתרונות מול חסרונות באקסים שהיו לך, כי זה יוביל לפרידות נוספות
בסופו של דבר, לא כי הם אקסים לשעבר, אלא כי את מראש מפרטת את חסרונותיהם ... ולא נכנסים כך למערכת זוגית.
שמשמשת לך כפשרה על להיות לבד .

כנראה מחמיא לך שהוא רוצה אותך, ואת אפילו משתעשעת ברעיון של להיות עם אדם שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך.. אבל זה יהיה זמני בלבד.

מצויין שלמדת לקחים מהקשר האחרון, שהבנת איפה טעית בו, והלאה עכשיו, תדעי גם איך קשר טוב צריך להיות בו את לא מוותרת על עצמך בשביל אף אחד.
אין לך לאן למהר, ועל מה להתפשר, אחרי ההכרה שאת מוכנה לזוגיות, חפשי אותה בפתיחת דף חדש.

Megie

New member
ערב מקסים

ברוכה הבאה לפורום

ואת אפילו מוזמנת לכתוב אצלינו קבוע

לגבי הנושא, את פשוט ענית לעצמך...
זה עיניין מוכר-לנסות דברים שמוכרים לנו...זה איפשהו נגיש, פשוט וקל אבל מיניסיון-לא נותן כלום חוץ מהרבה כאב ראש וצד פגוע.
עברת קשר שהשפיע עליך מאוד ואת עדיין משקמת את עצמך... השיקום האידאלי יהיה להמשיך הלאה ולמצוא מישהו חדש שיעורר אותך ויעשה לך טוב כי לחזור אחורה למשהו שלא עבד בעבר רק כי עברו כמה שנים מאז-סתם מיותר כי בעייני זה לא יעבוד גם היום...ואת מבינה את זה מעולה.

תמשיכי הלאה, כשיגיע הבחור הנכון את כבר תדעי.
אל תסתכלי אחורה גם כשקשה...הכל עובר בחיים וההתקדמות תמיד מביאה איתה דברים טובים

המון בהצלחה

Matereya

New member
תודה לכולכם קודם כל :)

אני מעריכה את זה מאוד ואת הסבלנות שהיתה לכם לקרוא.

בסופו של דבר אפשר פשוט לומר שאני קצת מבולבלת לגבי אותו ידיד\אקס. כי מצד אחד מאוד נוח לי לדבר איתו ולמרות שכבר עברו שנים מאז שדיברנו זה מרגיש לי מאוד טבעי לדבר איתו. כמובן, נפגשנו פעמיים עד עכשיו אבל בחברת עוד אנשים ועדיין יש מבוכה מסויימת. הוא אפילו הציע שנצא להיפגש איפשהו לבד אבל פה בדיוק אני פוחדת שיקרו דברים שאני לא רוצה שיקרו (שאני אזום מגע בגלל שאני כבר משתוקקת למגע של מישהו או שהוא יזום, אחד מהשניים). אני אפילו לא רוצה אותו בתור יזיז שלי, זה סתם יזיק לקשר שגם ככה עבר הרבה.

אני שמחה שאתם מבינים את התחושות שלי - אני עדיין חושבת שזה מיותר לחזור אחורנית, אבל אני לא יכולה שלא להתעלם מכך שאם בשלב מסויים יגיע הרגע שאותו ידיד\אקס ירצה להיפגש איתי יעלה הנושא הזה של הזוגיות (שנינו מודעים היטב להסטוריה הזוגית של כל אחד מאיתנו והוא מודע למה שקרה לי עם הבנאדם האחרון שהייתי איתו בקשר).
אני פשוט פוחדת שבמקום מסויים הוא יחליט שזה לא מתאים לו ויצא מהחיים שלי - למרות שאני לא אאשים אותו כי לא לכל אחד זה מתאים. אני אבין אם הוא יחליט לנתק קשר.

האמת שאני פוחדת שאין לי יותר מדי מה לתרום לפורום כי הניסיון שלי לא כזה רחב. בסה"כ אפשר לומר שהחבר האחרון שלי הוא מערכת היחסים הרצינית היחידה שהיתה לי אי פעם.

Megie

New member

קיבלת את ההחלטה הנכונה לגביו והראייה שלך נכונה.

כל החלטה שלך מקובלת לגבי השתתפותך בפורום...אבל כן חשוב לי ציין שלא מדובר בניסיון אלא בהיגיון, לפעמים מהצד רואים דברים שהכותב עצמו מפספס...כל עיצה כדעה אישית יכולה לעזור במקרה כזה...אני אפילו אדגים-רובנו פה לא נשואים ולא היינו מעולם אך בכל זאת נדע לייעץ לפנייה שקשורה בזה-הן מניסיון של אחרים והן מהיגיון בריא שלנו...אבל זה רק בהתאם להרגשתך, אם תתחרטי אנחנו נשמח לראות אותך כאן!
בכל מקרה את מוזמנת להמשיך להתייעץ ולעדכן!

לילה מדהים

את לא יודעת להעריך נכון מי שנמצא מולך

את אומרת שאת אוהבת את מי שמנסה לחזור אלייך, כבנאדם. אבל יחד עם זאת לא חסכת לגביו את החולשות שזיהית בו. (והרי למי אין חולשות? למי יש כ"כ ביטחון? לך?- כי זה לא נראה כך).
לאחר מכן את מציינת נתון שממש לא הגיוני - את אומרת שהיתה ביניכם מישהי שבחשה כל הזמן בצלחת לעברו, מישהי שיצא איתה חודש אחרי שהיה איתך, אבל היה איתה 5 שנים?!
גם אם זה נשמע לך הגיוני, הוא יצא אידיוט, והרי למה לחזור אל מישהו שרץ אל עבר מישהי אחרת (סכסכנית ומניפולטיבית) בזמן שהיה איתך? היא חתכה איתו כי זה הפסיק לשרת את הפגיעה שלה בך.והפגיעה היתה בלהרחיק אותו ממך, מסתבר. או גרוע מזה, היא בעצמה לא יציבה. אז למה לרצות קשר עם מישהו שאחת כזו מושכת אותו?
תעריכי את עצמך קצת יותר ודרשי לעצמך (עם עצמך!) גבר שיהיה נאמן לרגשות שלך.
החוכמה היום היא לא למצוא בן זוג יפה עם מקצוע נדרש, החוכמה היא לצאת עם אדם שאת תאהבי לאהוב אותו. אדם שאת יודעת שלא יפגע בך.
שהדימיון ביניכם יהיה בדברים החשובים והשוני יהיה בדברים השוליים לך, תוך שאותו שוני הוא זה שימשוך אותך אליו.
ביטחון עצמי הוא תלוי נסיבות, לא באמת גורם יציב או עובדתי.
אבל תכונות טובות הן גורם יציב, פיקס. זה לא שמישהו יהפוך להיות אדם טוב כי פתאום יש לו בן זוג אוהב. זה הרי לא ככה בחיים.

אל תשחקי ברגשות בכלל ובמערכות יחסים.
לדעתך הוא מתאים לך ויש לך רגשות אליו?! שבו, דברו, תוציאו הכל בשיחה בוגרת על השולחן וקבלו תובנות תו כדי שיחה.
לדעתך הוא לא האדם המתאים לך ואין לך רגשות אליו?! - עברי הלאה.

אם תתחילי בלהמציא כל מיני מהלכים כדי "להראות לו", את מפסידה אותו כי הוא יראה שאינך מסוגלת להיות נאמנה לרגשות שלך.
אף אדם לא ירצה להיות עם אדם אחר שלא יודע להשאר נאמן לרגשות/ליחסים/לאנשים. אמון הוא אבן היסוד לכל קשר היום.

ואל תתני לאף אחד לקבוע עבורך כלום.

למעלה