שידורי התעמולה

Mnementh

New member
מי אתה שתקבע מה זה אבטיח

אני קובע לפי העובדות בשטח.

והעובדה היא שהם עם.

עם פלשתינאי שהוא חלק מהאומה הערבית. אגב, לנו יש חלק נכבד באחריות להתהוותו כעם.

Mnementh

New member
זאת לא עובדה

זאת תעמולה ערבית. אין להם אף מאפיין של עם. זה שאנחנו חלק מהתעמולה הערבית אני מסכים איתך. הנה אתה מהווה דוגמא לכך.

Mnementh

New member
אין פה עניין של מאפיינים

זאת עובדה... התרמית הפלסטינית נוצרה על-מנת להשמיד את ישראל מבפנים. כמובן שהעם היהודי היה קיים לפני 200 שנה... תמיד לעם זה היו שאיפות ברורות להקים כאן מדינה ריבונית וזה נתון בכל ספריה, כתביה, תפילותיה של האומה שלנו וכן במלחמותיה כאן בארץ הזה במשך אותן 2000 שנות גלות כביכול (אני מדבר על היישוב היהודי שהיה קיים פה כל הזמן הזה), וכמובן במאבקיה לעלות לארץ על אף כל הרדיפות בארצות ערב, בברה´מ וכו´ וכו´.

רצו לעלות לארץ?

אז על דובר כשנאמר שלא לעלות הנה לפני ביאת המשיח? הישוב שהיה פה היה עד כמה שאני יודע בסך הכל כמה אלפי חרדים.

Mnementh

New member
אתה לא יודע הרבה

היה כאן יישוב קטן אמנם אבל לא של "חרדים" אלא של אנשים שנלחמו נגד כל הכובשים שבאו לפה, יישוב שרשם לזכותו כמה מהפרקים היפים ביותר בתולדות העם היהודי. זה שהיו חרדים שלא רצו להקים כאן מדינה לפני ביאת המשיח זה דבר אחד. זה שהיו מיליונים שהחריפו את נפשם ולמדו עברית בסודי סודות ועשו הכל על-מנת לעלות לארץ ואף ישבו במאסר על-כך במשך שנים רבות זה דבר אחר.

אתה מתבלבל בתאריכים...

התנועה הציונית שעליה אתה מדבר, קמה, עד כמה שאני זוכר, בסוף המאה ה- 19. בתחילת המאה ה 19, היו פה כמה אלפי יהודים מול כ 200,000 ערבים.

למעלה