שידוכים

• פותח הנושא edoe
  • פורסם בתאריך

edoe

New member
שידוכים

שלום לכולם! זו הפעם הראשונה שאני בפורום. כבר זמן רב אני רוצה להכנס, אבל משום מה לא יצא לי, אך היום גמלה בליבי החלטה להכנס לפורום מפני ששמעתי מעשה נורא והיתי חייב לחלוק אותו עם מישהו, על כן החלטתי שהיום זה הזמן להכנס. ומעשה שיהיה כך היה. יש לי קרובת משפחה בת 18 יפה חברותית משפחה "טובה" וכו' וכו' והנה הימים נוקפים והנערה כבר בגרה וכל המשפחה לחוצה למצא שידוך הגון לנערה. עברה כבר חצי שנה מאז גיל שמונה עשרה, ועדיין נמצאו בתולים לנערה. והנה הגיע הטלפון הגואל. השדכן הילל ושיבח את המדובר ושכנע את הורי המדוברת, שהנער "המופלג", מתאים לבחורה "המופלגת" ולא זו בלבד שהבחור "מופלג", גם משפחתו "מהמופלגות" ביותר. אבי "המופלג" הינו משגיח באחת הישיבות היותר "מופלגות" "בבני ברק". שמעו הורי הנערה וכמובן שלאחר כמה ימים התארסו "המופלג" עם "המופלגת" בשעה טובה ומוצלחת. אך עברו ימים והסובבים חשו שמשהו אינו כשורה הנער לא כל כך מתלהב שלידו נערה טובת מראה, איננו מראה חיבה יתירה לנערה, אך כולם הסבירו שמדובר באחד מין ה"גדוילים" שלא חש כל כך כשמסביבו מסתובבות נערות טובות מראה. ( ממש כאברהם אבינו עליו השלום ) וכך עברו להם הימים ובשעה טובה ומוצלחת התחתנו הרב ה"גדול" עם הבתולה המהוללה. והנה לא עברו שלושה ימים מהחתונה והנערה "הבתולה " חזרה לבית אביה ואמה ממררת בבכי שה"גדול" לא חפץ בקרבתה ואיננו מתענין בכל מה שקשור לדברים שבינו לבינה וזה הגדול נשאר קטן כמובן שהלכו לההיעץ עם "הגדוילים" וכולם הסכימו פה אחד שמי שלא "גדול" לא יוכל להיות "גודל" ועל כן צריכים לתת גט כריתות. והנה לנו זוג שנישא בראשון לשבת ובשלישי לשבת כבר עומד במדרגות הרבנות. זה הסיפור ומכם אבקש את תגובותיכם כי קשה עלי הדבר, ליבי ליבי על הדא בתולתא

pinkli

New member
היי אחי..

איזה סיפור,הא? מי היה מאמין.. מה קורה לה עכשיו.. מי ירצה בחורה גרושה, איזה כלון למשפחה, אתה מאמין, היא עברה את כל ההתרגשות,מקווה,עצות סבתא,בלגנים.. ו.. רחמנות אמיתית.. (אולי צריך להחליף את מדריך החתנים) אוקיי, לא לזלזל.. בהצלחה לך יקירתי.. ביי לי

אמנוון

New member
להחליף מדריך חתנים?!

צריך להחליף לאהבל הזה מח ומערכת אינסטלציה. עוד פרי ביאושים של קבוצת מפגרים שהרומנטיקה אצלם מתבטאת בלשחק עם ילדים במקווה.

וזה לא הספור הראשון

בת משפחה שלי עברה "התעללות" דומה- מה לעשות זו התעללות. מצאו לה שידוך "עילוי" נקי כפיים, ממשפחה אמידה... עד שחזרה אחרי יומיים לאמא שלה- ולמה? כי הוא הוריד עליה "כאפה" מזל שלהורים שלה היה שכל לעמוד לצידה ולא לחפש שלום בית בכל מיני שידולים ותרוצים, איך אמא שלה אמרה- אם יש מכה ראשונה אז תהיה גם שניה ושלישית- אבל מה, לא על הבת שלי.... לשמחתי אותה בתולה כבר לא... והיא אמא לילדה ואו טו טו עוד אחד/ת כי בגלל מעלותיה- מצאה זיווג כלבבה ולא על ידי אותו שדכן שכשל.

כשאני קוראת כאלה דברים,

חמתי בוערת בי!! לא רק ששידכו אותה עם זבל, עכשיו היא תהיה סוג ב´ בעיני כולם. תבוטל שיטת השידוכים לאלתר!! צריך להוציא חוק או הלכה שחיבים לשכב לפני שמתחתנים. על החתום >שבלולה<

Le Fay

New member
לא פחות מג' פעמים!

ולפחות הזדמנות אחת לראות איך בני הזוג מתנהגים כשהם מקבלים את הסעיף.

Le Fay

New member
חחח ../images/Emo6.gif והתכוונתי ש נ י בני הזוג!

לעיתים קרובות, אולי גם בחתונה הזאת, מדובר בשני ילדים מבולבלים שפועלים תחת לחץ אטומי. אפילו אם הם יודעים שמשהו לא בסדר מבחינתם, לא תמיד הם יכולים לומר. ובכל מקרה, מה שמטורף זה ששמים את כל כובד המשקל של ה"הצלחה" על הזיווג, כאילו לבחורה אין במה להצליח בחיים מלבד בהעמדת משפחה. להקיא מזה!

Le Fay

New member
אוי ויי איז מיר |סופקת כפיים באימה|

אז בשביל מה את טובה?
אני מניחה שמאדאם קירי, ליידי עדה לאוולייס ופלורנס נייטינגל, שלא לדבר על מאמא תרזה המשוררת רחל, פשוט ביזבזו את החיים על שטויות...

אני באמת לא יודעת

מה שכן אני סופגת מבטים והערות פוריות מכל עבר, כנראה שאני לא יכולה לתרום בדרך אחרת לאנושות, במילים אחרות אין לי חיים מבלי לתת חיים.

Le Fay

New member
לטפל יפה באלה שכבר קיבלו חיים

ובבית לאף אחד אין זמן או סבלנות לשבת איתם, לא נחשב? כאילו, העיקר שהם יתפלקו החוצה מחלצייך? דרך אגב: עד אחרי הלידה אנחנו לא נותנות חיים לכלום. אנחנו צינור משוכלל, אבל רק צינור...

'כטוב ליבו' ו'שבלולה' - נסחפתם...

כטוב, מה ההשוואה בין מישהו שלא עומד לו על אשתו לבין בעל מכה? שבלולה, למה מישהו שלא עומד לו על אשתו מוכתר על ידך בתואר - "זבל"? הבחור מסכן לא פחות מהבחורה. שניהם נמצאים בסיטואציה לא נוחה שנכפתה עליהם ע"י החברה בה הם חיים. ולאלוהים פתרונים.

אני אישה מלאת רגש לכן..

שקראתי את ההודעה עמד מול עיני רק דבר וסיבה אחת. עכשיו שקראתי מה שכתבת עלה בדעתי שיכול להיות שאתה צודק= לכן אני לוקחת את המילה זבל בחזרה כל השאר לא!

rigoletto111

New member
כן, אבל אם הסיפור הראשון

נכון (סיכוי לא גדול...) אז לא אתפלא אם הבחור אגזוזן, או "זכורניק" , כפי שכינה הרב שלי את הסוטים הנ"ל. ושוב זו אשמת החברה שמחתנת אותם מבלי לקחת בחשבון את האפשרות הנ"ל (שכידוע קיימת רק אצל החילונים). וגם אשמת הבחור שמאמלל אותה. בשביל מה הוא התחתן איתה בדיוק? בשביל לאכול געפילטע בחתונה?

שניהם מסכנים.

ולמה הבחור אשם? חסר בחורים שיש להם בעיות מיניות? בגלל זה צריך להתגרש? כל שיטת השידוכים היא בעייתית למרות שאני מכירה גם זוגות מאושרים שהכירו בדרך זו. אני יכולה לספר סיפורים עד מחר על השיטה הזאת כולל הסיפור שלי עצמי. מה שמעצבן אותי בסיפור שלך, זה שעושים מבחור שיש לו בעיה שרוב הסיכויים שהיא ניתנת לפתירה רק עם סבלנות, זמן וטיפול נכון. סוטה או אחד שאוהב גברים. תנסו לחשוב על מה שהבחור עבר בתור חרדי שמפחד בכלל לספר על זה להורים (או שהוא לא ידע? אוח איזה תמימה אני:)

למעלה