שידוכים

שידוכים

שלום,

אני בן 24, גדלתי בבית דתי, לאחר שסיימתי תואר ראשון החלטתי ללמוד ולהתחזק ואני כרגע בישיבה. אני רוצה להיכנס לעולם השידוכים, אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל. ראיתי שיש מאות שדכנים ושדכניות בסביבת ירושלים...אבל אין לי מושג מי, מו, מה..

לא הייתי רוצה להיכנס לתהליך הזה דרך הישיבה שלי מאחר והיא אמריקאית ואני מעוניין בבחורה ישראלית.

אני לא מאמין בסתם לבחור שדכן/נית באופן אקראי, ובאותה מידה לא הייתי רוצה לעבוד עם 70 שדכנים/יות..

יש לכם שדכנים/יות להמליץ עליהם? מה הצעדים הראשונים שאני צריך לעשות?

אם יש לכם ניסיון בתחום, אשמח לקבל עצות איך להיכנס לעולם הזה! תודה!

קליט

New member
יוסי, ברוך הבא

א) יתכן שההורים שלך יעזרו לך, שיטת השידוכים זו שיטה מצוינת, ואין שיטה טובה יותר . ב) הכי מומלץ זה לעניין חברים ומשפחה, יש לכם בבית את ספר הטלפונים של כל החמולה שלכם שאתם מזמינים לשמחות ?... זה המקום וזה הזמן להתקשר אליהם ולבקש את עזרתם הצנועה . מה גם שאתה צעיר ויש בנות צעירות ומוצלחות שמתמהמהות מלהתקשר לשדכניות . ג) תברר גם אצל חברים על שדכניות מסורות, וגם כדאי מאוד לרכוש בחנויות "פלדהיים" את חוברת השדכניות, המחיר הוא 30 שקל, ולכן אנשים פחות קונים אותו, וסומכים על שדכניות סחוטות ועייפות מרחבי הנט שגם שואלות אותך בביקורת מה ; איך הגעת אלי ? מהאינטרנט ? . . . ואז אתה מרגיש שאתה עוד דפוק אחד מהאינטרנט . ד) אני ממליץ לך בחום לקרוא את המאמר הראשון של הספר "הבית היהודי" חלק א` מאת הרב והיועץ שמחה כהן, וכן לקרוא את הספר המרתק "מפינקסה של שדכנית" . ה) אין כמעט שדכניות עם מאגר גדול, ועליך המלאכה לגמור . בהצלחה !

תודה רבה

תודה רבה על העזרה!

המשפחה שלי לא גרה בארץ ולכן השידוכים דרך ההורים הרבה יותר קשים.

מה שאני מחפש זה לפנות לשדכניות, לספר להם על עצמי ועל הרקע שלי ולצאת לשידוכים דרכם.

העניין הוא שאני רוצה למצוא שדכנית מקצוענית ולא אחת שתגרום לי לפגוש כל בחורה גם אם היא בכלל לא מתאימה.

מהי לדעתך הדרך?

05451

New member
אני בעד חברים

חברים תמיד יכולים להציע הצעות טובות. למה לא קורה אצלנו? למה צריך שדכניות? זה חבל. אם החברים/ות היו קצת יותר אכפתיים וחושבים על אחרים אחרי ש ה ם כבר התחתנו, היה הרבה יותר קל..
כל החברות שלי נשואות. אף אחת לא יכולה לחשוב על חבר של בן הזוג שלה, או מישו שיכול להתאים לחברות הרווקות שלה?!
זה מכעיס ומתסכל, לא?
הרי הם אלה שהכי מכירים אותנו. פחות או יותר יודעים מה הסגנון ויכולים לחשוב על רעיונות מתאימים.
קצת אכפתיות לא הרגה אף פעם אף אחד.

YIM222

New member
גם לך לא אכפת מאחרים

שפונים אלייך ואת פוסלת אותם לך או לחברותייך מפאת "חוסר הכירות" או סיבות גזורות אחרות. וכי את מה שהחברים מסדרים הם מכירים מלידה. וכי לא קרו מקרים של גירושים. וכי אי אפשר לתהות גם על קנקנו של אדם שמכירים משום מקום בארצנו הקטנטונת? הרי זה סתם קביעות חסרות טעם.

אז אם לך לא אכפת למה את רוצה שיהיה אכפת לאחרים ממך ?

05451

New member
אני ממש לא הולכת להתעמת איתך על גבי הפורום

סלח לי, אך כל הנאמר לעיל, קרי מה שכתבת-שטות מוחלטת.
מה בין זה לזה?

YIM222

New member
וסליחה מראש שלא תביני לא נכון

לא באתי להוכיח או לפגוע חלילה. רק אני מעלה תהייה. כשאדם מעודד התנהגות של חוסר אכפתיות במעטה של הצדקות למיניהם, למה לו להתפלא שאנשים מתרגלים בכלל להיות חסרי אכפתיות.
ואולי גם להם יש אמתלאות חסרי שחר למה לא כדאי להתעסק עם שידוך הבחורה ההיא.

את מבינה אחותי. באמת שאוהב אותך. אל תכעסי.

05451

New member
אני אכעס

כי זה ממש לא קשור.
צר לי. אולי אני לא יורדת לסוף דעתך המעמיקה והמשכילה, זה שאני לא מעוניינת במישהו זה לא אומר שלא אכפת לי ממנו.
פשוט לא מעוניינת בו. יש לי זכות בחירה. אני לא פוגעת בו, אני לא משמיצה אותו או מקלקלת לו.
פשוט לא מעוניינת בו. וזה לא שיצאתי איתו עשר פעמים, קניתי את ליבו, ועזבתי אותו לאנחות עם לב שבור.
פשוט לא רציתי בו מלכתחילה.
איפה אתה מוצא את עניין האכפתיות שדיברתי עליו, ע"כ שאנשים שהכי קרובים אלינו לא מציעים, לבין מה שהגבת?!
תמהני.

YIM222

New member
כי בשורש זה אותו דבר

לפסול בן אדם בגלל סיבות חסרות משמעות שמקורן יהירות זה בא מתוך אנוכיות (אין מה לומר הפוסל פוגע גם ובעיקר בעצמו אבל בכל זאת) .
אז כשאכפת לאדם רק מעצמו והוא דוגל בזה זה ממש אותו דבר.
גם אני לא הולך לדון איתך בזה כי תכלס את לא חפצה באמת רק להצדיק את דרך העוולות והפסילות.

לדוגמא כשאני אמרתי לבחורות שיש להם רשימת דרישות ושהם חושבות שמגיע להם כל העולם שבעיני הם בחורות "פלצניות" הם ישר התנפלו והתעוררו להגיד למה ולמה? מעניין למה הם מרשות לעצמם לקבוע על אחרים קביעות אבל כשעושים להם מה שהן עושות לאחרים זה ממש נורא ואיום. אבל זה מובן כי כן דרך כל עושי העוול. עושים לאחרים מה שרוצים אבל בהם אסור לגעת כמלא נימא.

YIM222

New member
לא אישית, ואני בטוח שהיא יקרה

אני דיברתי על מה שהיא אמרה וגם אתה ממצדיקי הדרכים האלה כמו רבים. אם אני טועה שיוכיחו אותי על פני, אבל לענ"ד ובסברא פשוטה (ואל תקשו שכותבים סברה כי ככה כותבים בארמית)
כל הקטע של השפיטות האלה בשידוכים זה גם לא מדרך ישראל שאמורה להיות פשוטה, ענינית, אמיתית. ולא פוגענית. וממילא זה פוגע בכולם. אז סליחה אבל מותר גם לאנשים כמוני לומר שהם לא מבינים את הדרך הזו. ובמה שאני רואה בעיניים הדרך הזו פוגעת בכולם גם באלה שהולכים על פיה.

ווואלה אני בא לברר את האמת מקווה שאף אחד לא לוקח אישית, ס"ה אני טוען להיפך שכולנו חברים ושאסור לנו להתנשא האחד על השני. זה הכל.

קליט

New member
זה מכעיס ומתסכל נורא

מצד שני אולי לא נעים להם לחרטט לך מה את מחפשת, וסתם להציע זה גם לא לעניין, ואת לא בקשת אז כנראה את מסתדרת, ויש שדכניות שהן אמורות לעשות את המלאכה, אנשים הם לא רעים ! . הם עסוקים בשלהם, נבקש מהם ויהיו לזה אי אילו תוצאות, הכיון זה בכל זאת שדכניות טובות ומסורות, עד שרואים שיש פגישות מתאימות והעסק זז, ודיבור עם בורא עולם

קליט

New member
אתה מנסה לאסוף כמה שיותר שדכניות מסורות

וזה מה שחשוב ; "מסורות", וגם אז לא כולן מקפידות לראות את המועמדים, בכל אופן אתה מצמצם את הנפילות . מאידך, אין להבהל מלנסות שדכניות שלא קבלת עליהן המלצה, כי רובן הן בסדר, ובכל מקרה אתה שואל את השדכנית לגבי כל הפרטים שיש לה על הבחורה, והאם היא ראתה אותה, ויש נתונים שתוכל לברר על הבחורה לפני הפגישה . וחלק מהעניין זה אכזבות, וממשיכים הלאה במרץ, וכמו שאתה קונה דירה, אנחנו לא בונים יותר מדי על אמירות של מתווכים, וחלק מהענין זה לטרוח ולנסוע לראות את הסחורה . *תוכל לפתוח כאן שירשור חדש ותבקש המלצות על שדכניות מסורות לחוזרים בתשובה, דוקה התרשמתי לטובה מהשדכניות החוזרות בתשובה . צא לדרך, ותתיעל בהמשך . *אתה שואל כל שדכנית האם ובאיזה שעות להתקשר אליה שוב . *ועדיף להתקשר בשעות היום, כי בערב הקוים עמוסים יותר . *מומלץ שלא לשלם דמי הרשמה ללא המלצה, טבע האדם שהוא עובד עבור כסף שיקבל בעתיד, והוא נח אחרי שקיבל את הכסף, מנסיון . בהצלחה !

YIM222

New member
בהרבה דברים אולי אני לא יסכים איתך

אבל לגבי החוברת של השכניות זה מתאים.

זה רמוז איפשהו בסיפורי מעשיות של ר' נחמן מעשה י' ובסוף שם מסופר על בחור שהיה מחפש כל יום ב3 עצים .
דרך אגב מעשה ממש מומלץ למחפשים שידוך. לקרוא בתמימות ולגלות פלאי פלאות.

מעשה י' מסיפורי מעשיות

http://breslev.eip.co.il/?key=57

בקהם1

New member
אףפעם לא נדוש

תפילה
תפילה תמידית

איכשהו זה יבוא לך, דרך שדכניות/חברים/משפחה
להתפלל חזק חזק להקב"ה שיסדר לך את העניינים. וזה קורה בלי שתשים לב.

ראשית כל,

כל הכבוד לך! אשריך וטוב לך בזה ובבא, ובע"ה שרק תצליח יותר ויותר!

שנית, לעצם שאלתך: מתוך מה שאני יודע, ומה שאני שמעתי, כל השדכנים/ות שמפרסמים ולוקחים מראש כסף, אין בהם ממש ולא מהם תצמח לך הישועה.
המציאות בשטח היא, שרוב המוחץ של השידוכים נעשים מחמת חברים/משפחה או אנשים שמתעסקים עם שידוכים אבל יש להם איזה היכרות עם המוצע/ת..

לכך, דעתי האישית היא: א. בראש ובראשונה תתפלל, איך ר' חיים קנייבסקי אמר לאותו אחד ששאל אותו: מה ההשתדלות הנצרכת בשידוכים? ענה לו ר חיים: שחובת ההשתדלות היא - תפילה ובירורים בלבד!. ב. אם בכל זאת אתה רוצה להרגיש שאתה עושה משהו, שאתה משתדל, פשוט תפרסם בין חבריך, מכריך, משפחתך שאתה בשידוכים, מה אתה מחפש ובע"ה בזה הסתכמה לך חובת ההשתדלות שלך, ומכאן והלאה אף פעם אינך יודע מהיכן תצמח לה הישועה.

בהצלחה!

קליט

New member
אי אפשר לסמוך על סיפורים

במיוחד שההוראה של רבי חיים קנייבסקי היה לאדם מסוים, כמו כל מצוה -יש לעשות הכל כדי לקיים את המצוה, אז אולי אפשר להקל במקרה ואדם רואה שיש לו מדי כמה שבועות פגישה . מה אנשים לא עושים כדי למצוא עבודה ?.. פה פתאום הפכנו לבוטחים בה', כשאנחנו בקושי הגענו לאיזשהוא דרגה באמונה . אז כמו שאנחנו קונים נרות שבת וחלות לשבת ותפילין וכיסוי ראש וספרים ללימוד, כך ועוד הרבה יותר מכך נעשה הכל כדי לקיים את המצוה החשובה של נישואין, וכמובן גם תפילה ובירורים .

למעלה