שידוכים

שידוכים

האם לדחות הצעה של בחור כי הוא מעדה מסוימת יש בזה ענין של דחיית המזל?

זימj

New member
תעני לי

את היית מוכנה רק לשמוע הצעה מיהודי אתיופי?

זימj

New member
בהנחה שאת לא מוכנה לשמוע

לגבי גוף שהיום פה ומחר בקבר מאכל לתולעים את לא מוכנה לשמוע, אבל לגבי עבודת ה` שהיא לנצח נצחים את מוכנה להתפשר? לכל אדם יש את תיקונו ומטרתו בעולם, למי שנולד ליוצאי עדות המזרח ומנהג אבותיו הוא כך זה אומר שזה עבודת ה` שרוצים ממנו בשמים, מי שמנהג אבותיו הוא אחרת זה אומר שזה תיקונו, אז למה לערבב בין הדברים? כל אחד ומנהג אבותיו.

מה הקשר בין מוצא לעבודת ה'?

האם לאכול בשר חלק זה עבודת ה' של יוצאי עדות המזרח ולא לאכול קטניות בפסח זה עבודת ה' של האשכנזים? אמנם, להיות ספרדי היום זה תיקון בפני עצמו, וזה גם למעשה הסיבה למשפטים בנוסח: "למה לערבב בין הדברים?", או "כל אחד ומנהג אבותיו"). מי שרוצה לשמר גינונים גזעניים רוויי גאוה ושנאה (לא נעים - לא נורא) - שיערב לו. אבל שלא יעטוף את זה בצלופן של אידיאולוגיה והסברים מפולספים ומזוייפים.

אבל במצב

ששניהם,במקרה הזה,ספרדים.ומבחינת מנטליות אין הבדל מהותי,פשוט זו סתם סטיגמה על העדה..

אם תוכלי לאהוב אותו אז לא משנה מאיזה עידה

אבל אם לא אז את ממילא לא צריך אותו .......

בוודאי ובוודאי. . .

בורא עולם מזווג נשמה בנשמה שכל אחד הוא משורש השני רק שהוא מוריד נשמה פלונית בגוף פלוני ונשמה פלונית בגוף פלונית רק שהם לא חייבים להיות בני אותה עדה ולכן יכול להיות מצב שבחורה תחפש בחור מעדה מסויימת אך היא לא תמצא/תרצה שום גבר (ואפילו בחורים אכותיים) ממה שהציעו לה עד היום והיא לא מבינה שכל זה נעשה כך כי משמיים מסובבים כך כי הבחור שמיועד לה באמת לא נמצא בכלל בעדה הזאת ואז היא כמיואשת מחליטה `להתפשר` קצת עם ההחלטה שלה ומוכנה לשמוע גם מעוד עדות מסויימות ואז עוברת פגישה או שתיים או כמה שעובר ו...הופלההה... הנה היא מצאה בחור לא מהעדה שהיא רצתה כל הזמן אך באמת כלבבה, ולכן אם מתעקשים רק על עדה מסויימת יש מצב שהבחור/ה חוסמת לעצמה את המזל כי יתכן והזיווג שלה נמצא בכלל בעדה אחרת כי (תמיד צריך לזכור...) אנו לא יודעים את החשבונות של בורא עולם ואת מי הוא באמת ייעד לנו עד לרגע הקידושין.

לא חושב..

אני מאמין שכל אחד לפני שמתחיל שידוכים מגדיר לעצמו את העקרונות שלו. ועקרונות אלה מבוססות על מה שאת חושבת שיותר מתאים לך לכן לא נראה לי שיש בזה משום דחיית מזל..

זה תלוי לאן יוצאים...

האם מפריע לי שמישהו לא מהעדה שלי??? תראי,אני חצי אסקימוסית וחצי ביזנטית.נראה לי שלא נשארו כ"כ הרבה בדיוק מהעדה שלי. הערה חשובה, לא יוצאת עם פלונסקאים {אתם הרי יודעים מה אומרים על פלונסקאים...} אה וגם לא גליצייאנרים {כולם יודעים מה אומרים על גליציינארים...} ולא רומנים {ה´ ישמור ירחם ויציל. אלה הכי גרועים...} ולא אלו שנולדו בקרקוב {ממש לא אכפת לי איפה הם עכשיו...} ולא טיפוסים מפוקפקים מהבלקן ואלו שבין אסי'ה לבריה"מ {ברברים כולם...} ולא אמריקאים {קולניים...כאילו דאאאא} ולא אנגלים {בררררר...קרירים...} לא גרמניים ולא איטלקים ובכלל לא אירופאים לא אסייתיים לא אפריקאים לא צ´חצ´חים לא ווזבוזים מי נשאר??? אה יש עוד אחד... טוב אז על מה אני יכולה לפסול אותו??? אממממ..רגע....תני לי לחשוב...אני בטוח אמצא משהו... אבל שח"ו לא יצטייר שאני גזענית,כן??? זה פשוט עניין של מנטליות שונה/מנהגים אחרים/צבע עור שאני לא נמשכת אליו/ריח משונה/דברים ששמעתי עליהם והם בעצמם מסכימים שהם כאלה... אני בכככככלללל לאאאאא גזעעעניייתתתת!!! וברצינות רגע... ההורים שלי תמיד אומרים בן אדם בעל מידות טובות ודרך ארך שתי רגליים,שתי ידיים ויכולת לפרנס והם יהיו מאושרים עד הגג רק שאני אתחתן כבר... אם נרצה או לא נרצה גזענות קיימת ותמיד תהי'ה. בין ספרדים לאשכנזים בים חוזרים בשובה לבין אלו שחרדים מלידה... גזענות לשונה לאחר...לזה שלא מקובע בדיוק כמו הראש. פשוט שנאת חינם לשמה.

מגניב19

New member
אם הוא מזרחי

והכלה אשכנזיה, יש מקום להוריד. וסליחה אם זה נשמע גזעני.

למעלה