שידוכים

שידוכים

למה כן? המשפחה לוחצת, החברים נגמרים. יצר הרע ``עומד`` על שלו. יש הצעות טובות. למה לא? הרי בשידוך אני לא יוכל להגיד לה תשמעי.. חיללתי שבת/ידעתי בנות. אני לא יודע איזה אישה/בית אני רוצה לבנות.לא בא לי. מה בוער? מנגד... זה שיקולים שגם עוד שנה יהיו רלוונטים.. פעם עוד רימיתי את עצמי שיש אפשרות להכיר בחורה טובה ואז להתחתן איתה. בולשיט. אז... להתפרפר? להתחפר בישיבה? או להתערבב בעולם המסתורי הזה שנקרא עולם השידוכים? כל הלילה חשבתי על זה. לא נרדם.

לדעתי עדיף לך שידוכים...

לך תדע מה הבחורה עברה...זה שהיא יוצאת איתך ולא בשידוכים זה כבר אומר משהו ומי אומר אם לא היה לה מישהו ליפני..

למה לא לשמור על 2 האופציות פתוחות?

תלך לשידוכים,. תתרשם, ובמקביל אם ייצא לך להכיר מישהי - תכיר, תראה לאן זה הולך...

החיים יותר עשירים

ויש להם אפשרויות איכותיות יותר להכיר בני זוג מאשר תיאום רשימות מכולת ע"י שדכנית שמכירה אותי ואותו...מקסימום שעתיים {ויש כאלו שתוך 20 דק´ ופחות,כבר "תוהות על קנקנך"} ואני כבר לא מדברת על יפויי האמת והעלמת פרטים שלא מעט שדכנים לוקים בזה. אני אישית, שומעת הצעות רק דרך חברות/משפחה.

זה ממש לא נכון...

אני מכירה מישהי חסידית שניפגשה עם הבחור שלה פעם אחת ליפני הוורט ופעם אחת אחרי והיא היתה מאושרת כאילו היא מצאה את אהבת חייה....זה תלוי בהמון דברים..

מולאן,

את בחורה חכמה. ודווקא בגלל זה אני מאמינה שאת יודעת את התשובה לבד. בחורה שמגיעה ממקום סגור. ממקום שבו גברים זה טאבו מוחלט עד לאחר חתונה. נפגשת לראשונה עם בחור שהמראה שלו מושך אותה שמדבר איתה ברכות ובעדינות אז מה את מצפה??? בואי תחשבי את עד כמה אפשר להכיר את הבחור מפגישה אחת או שתיים???

זה נכון במה שאת אומרת...

היה לי דיבור די מקיף עם אותה בחור כיון שגם אני ההיתי בשוק מזה אבל קודם כל היא אמרה שהיא ביררה עליו המון יותר ממה שהוא יודע את שמו...ודבר שני היא כאילו אמרה בפגישה הזו הראשונה סיכמנו כבר את הכל וידעתי שהוא שלי אין לי מושג איך אפשר ליסגור הכל כבר בפיגשה הראשונה אבל היא היתה מאושרת עד הגג ואני מברכת כל אחת שיהיה לכל אחד חיים מאושרים כמו שלה....

גמאני

ממש כמוך מאחלת להם חיים ארוכים ושיהיו בבחינת "וארסתיך לי לעולם..." לא אחת ולא שתיים אני שומעת {ממקור ראשון} על העלמות מידע בציבור החרדי משום "לא תלך רכיל" ו"לשון הרע". אף אחד לא רוצה להיות זה שיקלקל את השידוך. ואני מדברת על מידע חיוני ובעל ערך!!! הנתונים העיקריים עליהם מבררים בציבור החרדי הינם: ייחוס המשפחה ישיבה/סמינר בה למד/ה הבחור/ה אם יש חריגים במשפחה {אח/ות שפרשו/ילד חינוך מיוחד וכיוצ"ב} וכמובן-חצי דירה או סידור מלא.

חחחחחחח זה נכון אבל ...

היה לי בענין הזה המון ויכוחים ובסוף הגענו למסקנה שבן אדם צריך להתפלל שיגיע לו מה שמתאים לו וכמובן יעשה השתדלות עצמית והקב"ה יעשה את שלו...

אין ספק

"אם לא ישמור עיר,שווא שקד שומר..." בקריעת ים סוף,בנ"י עמדו על שפת הים,המצרים מאחוריהם,הים לפניהם ואין מושיע. עד שבא נחשון בן עמינדב,קפץ למים והים נבקע לשניים. גם אנו,צריכים להתגבר על כל החששות והפחדים,להחלץ מין המצרים והיצרים, לעשות מעשה נחשון,לקפוץ למים ואז "המים להם חומה מימינם ומשמאלם",הכל פתוח-ובע"ה גם הוא יהי'ה בעזרינו. אך בלי לעשות את הצעד של קפיצה למים,להתגבר על כל החששות והלבטים,נישאר תקועים על שפת הים ובאמת אין מי שיושיע. לפי המדרש כשקפץ נחשון אל המים,המים הגיעו לו עד האף ורק אז נבקע הים {בכדי לראות עד כמה הוא מאמין}. מי שיודע להנמיך קצת את "האף" שלו כשהוא מחפשים את החצי המשלים יגלה שקריעת ים סוף קלה יותר, ככל שבאים עם "אף" {דרישות/הגדרות/אפיונים כו´} יותר גבוהים אזי צריך להכנס עמוק יותר למים לפני שהם נבקעים.

מסכימה איתך...זה מזכיר לי איזשהי בדיחה ששמעתי

על חברונר וחבדניק.. אצל חברונר האף מגיע לקנץ ואצל חבדניק הקנץ מגיע לאף....{משהו כזה אני ישמח לתיקון אם מישהו מכיר את זה}

19אריאל

New member
מוצא אני מר ממוות את האישה...

אני לא אומר שאין דברים טובים בשוק... יש , אבל מעט מאוד וזה לא בדיוק נמצא בשוק. זה מתחבא אצל השדכניות הממולחות והרכלניות...

קודם כל תיסגר על עצמך

מה אתה רוצה להיות בחיים, מה אתה רוצה מעצמך, איך אתה בונה את עצמך ואת הבית שלך ואז תצא לשידוכים...

למעלה