שיגריס - תודה

סהר1

New member
שיגריס - תודה

הי את לא מכירה אותי אבל ביום חמישי התענגתי על כדורי השוקולד שהביא בעלך ( השוביניסט !!!) אנא שתפי אותנו במתכון הנפלא שבעלך שומר בקנאות .

שיגריס

New member
סהר1, שיחקת אותה ! (טראפלס)

כל כך צחקתי כשקיבלתי את ההודעה שהייתי חייבת לשתף את הבן-זוג ! הוא מוסר ד``ש. שמחה שאהבת ואשמח לשתפך במתכון הבסיסי של טראפלס לא לפני ש I`ll set the record straight: לא התכוונתי שבן הזוג שובייניסט אלא שהמלה ``בעל`` מעלה קונוטציות שליליות. בן-זוגי, אותו את מכירה, הוא אחד הגברים היותר פמיניסטים שאני מכירה (לא צחוק). דרך אגב, אם את בענייני בישול ואפייה, את בטח תאהבי את הפורום (כשיש לך זמן) ואני ממליצה לך לעיין בדפים הקןדמים כי שווה! מתכון בסיס ל``טראפלס``: 500 גרם שוקולד מריר מסוג טוב (עלית וורד הגליל נחשבים טובים) 250 מ``ל (אריזה אחת) שמנת מתוקה 50 גרם חמאה אבקת קקאו לציפוי הכנה: מחממים את השמנת המתוקה על אש קטנה כמעט עד הרתיחה (שומרים טוב טוב על השמנת) ושוברים לתוכה את השוקולד. מורידים מהאש. בוחשים היטב עד שנוצר קרם (המכונה ``גאנאש``) אחיד וחלק ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב. מקררים כמה שעות עד שמתמצק ויוצרים כדורים קטנים ביד ``מקומחת`` באבקת קקאו. שומרים בתוך כלי סגור ושופכים מעל אבקת קקאו. סוגרים את הכלי ומערבבים את הכדורים עם האבקה כך שכולם יתכסו בקקאו. תענוג אלוהי. כשאמרתי שזה מתכון בסיסי התכוונתי שניתן להוסיף לו כל דבר העולה ומתקבל על הדעת: גרידת קליפת לימון, קליפת תפוז, קראנץ` (סוכר קרמל עם שקדים או אגוזים מפוררים, אבקת קפה נמס וכו` וכו` וכו)

סהר1

New member
אין כמוך

ד``ש ל... (נשמור את שמו בסוד). ניסיתי ויצא מעולה !!!!!! תודה.

סהר1

New member
רעיון קטן

שיגריס הי! בעלך סיפר לי כמה קשה לעשות את הכדורים : אז מה שאני ניסיתי הוא פשוט -הקפאתי את השוקולד ועם כף פריזיאן שמידי פעם טבלתי במים רותחים עשיתי כדורים . - קלי קלות .

שיגריס

New member
סהר, לגבי הכנת הכדורים...

אני לא יודעת מאיפה הוא הבין שקשה לעשות את הכדורים. אולי לפני כמה שנים כשרק התחלתי אבל עברו מאז הרבה מים בירדן (והוא לא מעודכן). אני אישית לא אוהבת להרטיב במים בגלל שאז השוקולד נדבק לידיים בשלב כלשהוא. אני ``זורקת`` את הכדור מיד לערימת קקאו, מכסה באבקה ואז יוצרת כדור יפה. גם קל וגם לא נדבק לידיים. שמחה שניסית ויצא לך. דרך אגב, נתקלת בעוד מתכונים טובים בפורום? לשבועות שיתפנו אחד את השני במתכונים נהדרים. שווה לנסות. אני מארחת כל יום במשך הסופשבוע והחג ומנסה מתכונים חדשים.

שיגריס, כתבת שאפשר להוסיף -

אבקת קפה נמס, כמה? ובאיזה שלב צריך להכניס את האבקה? אני מאוד מעוניינת להוסיף טעם קפה. 8-p המתכון נשמע מדהים אני מתכוונת להכין אותו הערב לסיום חגיגת הגבינות נראה לי מאוד מתאים עם היין.

שיגריס

New member
ובכן, לגבי הוספת אבקת הקפה

זה נורא תלוי בטעם האישי: תוסיפי כפית אחת בשלב של המסת השוקולד בשמנת, תטעמי ואם תרצי עוד - פשוט תוסיפי. תלוי בטעם. אם את רוצה אותם להערב, תזדרזי להכין ולשים במקרר לכמה שעות (או בפריזר - לזירוז הליכים) ןצרי את הכדורים כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים כדי שתוכלי להכניסם למקרר ככדורים (להתמצקות סופית).

למעלה