שיגריס / מיכל

ricki52

New member
שיגריס / מיכל

לפני שבוע בערך קיבלתי ממך מרשמים להכנת פפנש וקרפלאך, הבטחתי לחזור עם חוויות ואכן הנני כאן. אז ככה: לגבי הקרפלאך - פשוט חבל על הזמן, הכנתי את העיסה אתמול ממש לפני שיצאנו לחגוג אצל הבת שלי ולקחתי אותה איתי ושם כמו שאמרת בישלתי אותם במים, ואין מילים בפי לתאר את המחמאות שנתקבלו - ממש פיצוץ. לגבי הפפנש, כאן הסיפור קצת שונה, הכנתי אותם ביום שישי אבל משום מה הם יצאו לי כמו סופגניות קטנות בטעם גבינה, אינני יודעת למה, ומה עשיתי לא נכון אבל אלו לא הפפנש שאני זוכרת מביתה של אמא, בכל אופן תודה רבה תודה על הרצון הטוב והעזרה. ריקי

שיגריס

New member
ריקי, לגבי הפפנאש: H-)

ובכן: אני שמחה שיצאו לך הקרפלך ולגבי הפפנאש: המתכון שנתתי היה באמת לסופגניות פפנאש מיוחדות במינן וצריך להכינן ממש בסמוך לאכילה כי אח``כ הן ``מתעלפות`` אבל לגבי הפפנאש מבית אמא יש כמה וריאציות נוספות שעשו בביתי ``הרומני``: פפנאש מטוגן: לוקחים 2 חבילות גבינת ``טוב טעם`` ומערבבים עם 2-3 ביצים, 2 כפות קמח רגיל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מטגנים בשמן משני הצדדים ויוצא מדהים. יש גם פפנאש מבושל שכרגע אין לי את המתכון אבל אם תרצי רק תבקשי ואצטייד בו לפעם הבאה.

ricki52

New member
קודם כל תודה....

לגבי הפפנאש המטוגן, נראה לי שזהו המתכון שאליו אני מתכוונת למרות שגם המתכון שאותן הכנתי כולל כמעט את אותם המרכיבים למעט גרידת הלימון. איך מטגנים אותן? האם באמצעות כף של עיסה לתוך השמן עמוק? כי לא נראה לי שניתן ליצור כדורים היות והעיסה דלילה למדי. בכל אופן אשמח לקבל גם את המתכון לפפנאש מבושל. ריקי

שיגריס

New member
ריקי, הכנתי אתמול את המטוגן H-)

ויצא פיצוץ (כרגיל) ! את כנראה מתכוונת לזה או למבושל אשר מטוגן אח``כ בפירורי לחם. בכל אופן, את המטוגן שנתתי בפעם האחרונה לא מטגנים בשמן עמוק !!! אלא על מחבת טפלון עם מעט שמן יחסית. לוקחים מהעיסה בכף (דרך אגב: שימי 3-4 כפות קמח ורק 2 ביצים ואז זה ממצק טיפה את העיסה)ו``מגלישים`` עם היד למחבת. מטגנים שתיים שלוש דקות על אש בינונית -נמוכה ועם מרית או מזלג הופכים בזהירות. גם את ההפיכה לא הולכת ``פיקס`` בהתחלה - לא נורא. לומדים עם הזמן. לגבי המתכון המבושל - יש לי מתכון שאת צריכה לנות ולראות איך יוצא לך כי אני אישית לא ניסיתי אף פעם (כי אני פחות אוהבת את המבושל): 750 גרם גבינה לבנה 5% 3 ביצים 2 כפיות מחוקות מלח 6 כפות קמח 3 כפות סולת לציפוי: 50 גרם חמאה 100 גרם פירורי לחם מערבבים את מרכיבי הפפנאש ומאחסנים במקרר כמה שעות. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח. בידיים רטובות (ואפשר גם בכף) יוצרים כדורים, מחליקים לסיר ומבשלים כ10- דקות. במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בה את פירורי הלחם. מעבירים אליה את הכופתאות המסוננות ומגלגלים בפירורי הלחם. אני אישית זוכרת שסבתא שלי השתמשה בגבינה לבנה מוצקה ``טוב טעם`` ואז אני מניחה שמוסיפים פחות קמח אז תנסי וספרי חוויות.

ricki52

New member
מיכל

אז אתמול כשהגעתי הביתה, למרות היום הארוך והמייגע לא התעצלתי והחלטתי פשוט להכין את הפפנאש המטוגן שאת הכנת שלשום. ובכן התוצאות היו פנטסטיות, הפעם באמת טעמתי את הפפנאש של אמא - אכן פיצוץ. אלפי תודות לך על שהחזרת לי, ולו במתכון, את טעם הפפנאש של אמא. ושוב תודה, ריקי

שיגריס

New member
אני כל כך שמחה !

ריקי, את לא מתארת לעצמך כמה שמחה הכנסת לי בלב - למרות שמדובר רק באוכל - בימים קשים אלה של דאגות בטחוניות ואישיות כאחד.

למעלה