"שיגרה" בציי

הפנדה

New member
"שיגרה" בציי

יצא לי לחשוב קצת על זה ורציתי לשתף אותכם במחשובתי, בואי נשים בצד לרגע את כל העלילה והתפתחויות ונתרכז בחיי "השגרה" עד כמה שאפשר לקרוא להם ככה בציי. איך בכלל אפשר לנהל אורך חיים תקין בצי ככה? לא ראיתי בכלל מנגון שלטוני פעיל חוץ מהנשיאה וזהו. גם כסף,איך בכלל זה עובד עכשיו? בפרק של השוק השחור רואים שסוחרים בציוד שיש בצי כגון תרופות וכדומה. אז זה שיטת המסחר שיש,החלפת פריטים? נראה לי ששיטת הקיבוץ עדיפה בציי,נראה לי שזה ככה עובד בגלקטיקה,כי לא נראה לי שכל אחד מקבל משכורת בסוף החודש. אבל איך זה עובד ביתר הציי? חוץ מזה מה אוכל? חוץ מהפרק הרביעי בעונה הראשונה לא ממש עוסקים בכך... לגבי מים הבנו כבר שהם חוצבים מים מאסטרוידים ומאחסנים את זה בתוך גלקטיקה ואז מחלקים את זה ליתר הצי, אבל מה עם אוכל? לא נראה לי שיש להם חללית גידול פרות או משהו בסגנון
. ואל תשכחו שאנחנו מדברים פה על אוכלוסיה של 41 אלף איש,ככה שצריך הרבה אוכל... יש למישהו רעיון,או השערה? בואו ניתן לדמיון שלנו דרור,בלי קשר לתוכנית הזאת,בוא נראה איך אפשר לנהל שגרת חיים "סבירה" בציי...

nick at noon

New member
אין לי מושג

בפרק של העונה הראשונה שבו מכנסים לראשונה את נציגי 12 המושבות טום זארק מדבר קצת על איך שהם מנסים להמשיך בחיים למרות שאין כבר משמעות למושגים ישנים של כסף וסוגי עבודה מסויימים נעשו חסרי משמעות. אחד המקצועות שאנחנו רואים בסדרה המון והוא לא צבאי הוא העיתונות. מי משלם לכל העיתונאים האלו? ייתכן שחלק עובדים בשביל הממשל, אבל בטח לא כולם, כי אחרת למה תמיד יש הרבה. מעבר לזה יש עוד עבודות שבטח יש להם ביקוש כמו טכנאים, מנקים ועוד. אולי להם משלמים במזון. האם כל ספינה בצי מנסה לדאוג לדברים האלו בעצמה כמו עירייה במדינה? אבל ברור שהם במצב שהם לא יכולים לתת לאנשים שלא עושים שום דבר למות מרעב משתי סיבות: אחד הדברים שהכי חשובים להם היא לשמור על כמות האוכלוסיה. דבר שני הוא שיש בטח המון אנשים שאין להם מקצוע יעיל. פרות נראה לי שמאוד קשה לגדל. לעומת זאת אם אפילו אחת מהספינות הייתה בזמן המתקפה המקורית עם למעלה מ100 תרנגולת ו5 תרנגולים יכלו די בפשטות ליצור כמה לולים ענקיים בזמן יחסית קצר. 100 תרנגולות מוזרעות כל יום במשך חודש יכולות ליצור 3100 ביצים מופרות. (שלוש שבועות הדגרה + חודש גידול) מתוכם נניח מתים חלק, מורידים זכרים ומקבלים 1000 תרנגולות. עוד חודשיים ויש כבר 10000 תרנגולות ו10000 תרנגולים (שמשמשים רובם למאכל). וכן הלאה. הבעיה היא שצריך המון אוכל תרנגולות, כלומר המון גידולים. ואיפה אפשר לגדל כל כך הרבה על ספינות? תחשבו על זה שאם כל אדם בצי (נניח כשיש 50,000 איש) אוכל רבע כיכר לחם ביום. אז בחודש צריך כמעט רבע מיליון כיכרות לחם בחודש. מאיפה הם יכולים לגדל כזאת כמות חיטה? כנראה כשהם הגיעו לניו-קפריקה הם סוף סוף יכלו לגדל דברים בצורה נורמלית ולכן לא מפליא שאנשים מסויימים אכלו יותר מידי.

הפנדה

New member
אפשר גם לגדל ירקות...

אפשר לאפסן כמה שתילי של צמחים או זרעים באדמה ולספק מים וחום מפנסים גדולים וככה לגדל עגבניות וכדומה... בסדרה מסע בין כוכבים ויגר דיברו על כך שהם הפכו מחסן אחד לבית גידול לירקות... בכל מקרה,יש הרבה דברים בסדרה על קיום שלא נגעו בהם,וחבל,כי זה די מעניין... ובנוגע למה שאמרת על הככרות לחם,אז זכור לי שבעונה הראשונה יש דיון על קיום הצי בהשתתפותו של בלאטר,שם הוא אמר שצריך טונות של אוכל רק לשבוע אחד...

עזרה...

היינו בחו"ל, לא ראיתי המון פרקים, וגם לצערי הרב שכחתי באיזה ערוץ הסדרה מוקרנת ובאיזה שעות... אז אם מישהו יכול לכתוב לי אשמח....

zoetrope

New member
הסדרה

תתחיל מהתחלה ב-26 לנובמבר ב-Yes Stars. יום ראשון ב-22:20.

XiroX

New member
אני תמיד הנחתי

שהספינה הארוכה עם הדיסקים עליה (שדא יש גם בשיר פתיחה של הסדרה המקורית) היא מעין ספינה ענקיתשל הובלת תבואה. אבל בלי קשר, אדאמה אמר ש99 אחוז מהחומרים בגלאקטיקה ממוחזרים ושהיא יכולה לשרוד פחות או יותר לנצח כמעט בלי אספקה. זה הגיוני שכשאתה מתכנן ספינה לטווח ארוך אתה דואג לה גם לאזורי גידול אוכל. אני גם לא חושב שיהיה יותר מדי בשר. אולי תחליפים. גידול בשר הוא מאודמאוד לא יעיל מבחינת כמות השקעה לעומת תוצר מזין. חוץ מכל אלה, cloud nine מלאה בשטחי גידול. אולי הפכו את חלקם לשדות

הפנדה

New member
הספינה הזאת נהרסה כבר נראה לי...

שמתם לב גם שהרבה ניצולים אזרחים גרים בתוך גלקטיקה עכשיו לאחר הבריחה מניו קפריקה?

blackguard

New member
טוב אז ככה

הבעיה העיקרית כנראה היא אוכל יש לפחות ספינה אחת מסוג "בוטניקל" או איך שהשם לא אמור להיות למרות שאני ממש בטוח כמה אפשר לגדל בתוך ספינה אחת בשביל צי של 40 אלף אבל עוד ספינה או 2 יכולים להספיק אמרו גם שיש ספינה אחסון עם בשר עליה אם הייתה ספינה שהובילה תבואה שהצטרפה לצי זה פתרון די טוב לא בדיוק הבנתי את הרעיון של גלקטיקה ממחזרת חומרים אני לא אומר שזה לא הגיוני - כי זה הגיוני לחלוטין (במידה מוזרה) אבל מסובך במקצת הספינה עם ה"דיסקים" תמיד חשבתי שזאת פסינה הכריה? למישהו יש תשובה חד משמעית לגבי הספינה הנדונה

הפנדה

New member
אפשר לומר שאף אחד מהתסריטאים

לא נתן תשובה מספקת בסוגייה של האוכל בציי הזאת,כנ"ל לגבי בגדים...

למעלה