שיגעון? או גאון?

שיגעון? או גאון?

חשבתי על זה... והגעתי למסקנה שבשביל לדעת לצייר חיבים להיות לפחות קצת משוגעים... וגם כל הצירים הקלאסיים... הרבה מהם החשיבו למשוגעים, ואז פתאום שהם מתו נזכרו להעריך את הציורים שלהם... איזה מבאס זה... (אני לא רוצה למות בשביל שהציור שלי יהיה שווה יותר מ-5 ש"ח!) ביחוד אני רואה את זה בציורים של דאלי... צריך להיות מטורף בשביל לחשוב על לצייר שעונים נוזלים... וזה כל הגאונות שבזה! והרבה ציורים הוא צייר על חלומות שלו... ואת החלומות שלו המוח יצר... זה כבר מעיד על שפיות המוח שלו... אבל כשאני מסתקלת על ציורים שלו, אני חושבת "וואי למה שבן אדם יחשוב על דבר כזה?!" וזה מה שהפך את הציור לגאוני! אתם מבינים את זה?? גם לי יש יציאות... אתם מכירים צייר שאין לו??!

SC

New member
DALI IS NOT CRAZY AT ALL

זה מה שהוא אמר על עצמו בתוכנית טלויזיה שראיתי אבל במין מבטא מצחיק. אני גם לא חושב שצריך להיות מטורף כדי לחשוב על שעון נוזלי אלא פשוט לעוף על כנפי הדימיון. ואולי כן מי יודע ?

משהו...

הוא רק תקשר עם חיזרים בעצרת השפם שלו... פחד מוות מחרגולים... ועוד כל מני דברים מוזרים... אמממ... למה לעזזל שמישהו יחשוב על שעון נוזלי?! זתומרת... "לקנות 2 חלב, לתקן את השעון... אולי אני יעשה שילוב... כן! שעון נוזלי... זה יכול להיות לא רע..."

KEiN

New member
דעתי בנושא

אוליי הוא פשוט מרגיש שהזמן נוזל לו מבין הידיים- וזוהי דרכו המיוחדת להביע זאת- It´s as simple as that

מממ....לא מחייב

פעם היה פה דיון ארוך בנושא, אבל מסתבר שזה לא לגמרי נכון אפילו אם אנחנו רוצים לשייך את הטירוף למעוף, אחת הדוגמאות הטובות היא אשר, שבעצם ניהל חיים לגמרי רגילים, ואפילו רוי ליכטנשטיין שעבר את המסלול המאוד נורמטיבי לאמן בזמנו, ואת ההשראה שלו שאב מדברים פשוטים כמו הילד שלו לדוגמא. יש עוד דוגמאות כאלה, שבאות לאזן את התחושה שכל האמנים חייבים סוג של טירוף כדי להיות מוצלחים.

Y A E LY

New member
מה מרק ראה /יהונתן גפן

כשאני חושב מה ראה שגל שאני מרשה לעצמי לקרוא לו מרק כשאני מתאר לעצמי באיזה קלות נכנס להזיות טבל מכחול בשמיים והרחיף דמויות בחלל האין סופי שרוב האנשים רואים בו כחול מבשר לטוב או עננים קודרים באים או- הכי הרבה אלוהים כשאני חושב על כל גיבורי ילדותי הנערצים שמתו צעירים ובלתי מרוצים (לני ברוס, ג´ים מוריסון, ג´ניס ג´ופלין וכו´) ומצאו אותם בדרך כלל לאחר ייאוש ערומים במקלחת שלהם או בבית השימוש אחרי הזרקת יתר של מנת הזיות מטורפת במטרה לראות את אותה פרה מעופפת והנה מרק הזקן שלנו די שיעצום עיניים וכל אירופה המזרחית מתרוממת לו לשמיים והוא לגמרי באוויר וכה גבוה מאתנו בעולם אחר ובודאי טוב יותר מזה שלנו מגיע ברחיפה נאה כמעט עד גיל מאה כשאני חושב מה שגל ראה אני מרשה לעצמי לקרוא לו מרק. כל מה שצריך זה קצת דימיון- לא יותר מזה בכלל!!!!!!!!!!!!!1

הליויתן

New member
למיטב הבנתי המוגבלת .....

צריך אמן מוצלח למצוא נקודת מבט חדשה בעיקר,על דברים שכולנו רואים. את נזילת הזמן ובריחתו מרגישים כולנו אבל דאלי הצליח להביע את זה גרפית בצורה נפלאה,ולא פחות חשוב,גם להיות הראשון שהביע את זה בצורה זו. ברור שאם אני אציר ציור של שעון נשפך היום,כבר לא יהיה בזה כל חידוש,כך שלטעמי גם גורם הזמן והעיתוי חשובים,ולא החדשנות בלבד.ולגבי הטירוף..... "בפיו חיוך איזה צירוף ....הוא רק אמר טירוף טירוף"(מאיר אריאל,ראו שרשור קודם) אני מניח שהטירוף עוזר באמת לראות דברים בצורה שונה ואחרת,מה שמעודד התפתחות של תיאוריות:אמן גדול=מטורף(ידע אישי)

זה ממש הגיוני ש...

צריך רמה מסוימת של טירוף לציור מוצלח... אני לא מתכוונת לטכניקה, אני מתכוונת לרעיונות שעומדים מאחורי הציורים הרי הרבה ציורים לא אמורים להיות רק תמונה יפה לעיניים, אלה יש מאחוריהם רעיון, שבה להביע משהו, ואם הוא שגרתי, אז הוא פחות מענין... והכל כאן מתקשר לשאלה הפילוסופית של - איך מגדירים טירוף?.. שגם לזה יש לי תאוריה, אבל זה לא ממש מתקשר לנושא הפורום...

הליויתן

New member
פורנוגרפיה היא ענין של גיאוגרפיה

ואת יכולה להתחיל את החיפוש בכיוון הזה..... הגדרה של אחד מחברי לטירוף:(ושימו לב טוב לניסוח שלי) "לחזור שוב ושוב על אותם מעשים,ולצפות לתוצאה שונה" מקווה שהיתי לך לעזר.

komandatore

New member
אמרו שבין גאון לשיגעון עובר קו דק

ודאלי היה גאון והוא היה צייר ענק,הרבה יותר ממה שמייחסים לו, כי אצלו השיגעון שהוא הפך לסמל המסחרי שלו הוביל אנשים להאמין להצגה יותר מאשר למראה העיניים. מלבד הציור הוא עסק בסרטים כמו הכלב האנדולוסי וסצינת החלום בסרטו של היצ´קוק "בכבלי השכחה" ואלה דוגמאות של גאונים אחרים ששתפו איתו פעולה (וההפך).

KEiN

New member
שיגעון. מהו?

נא לא למהר להשתמש במילה.
אני יתן שתיי מצבים ותחליטו לבד: -איש, הולך לו עם תת-מקלע וטובח בכל האנשים ברדיוס של 20 מטר. -איש, לוקח מיכחול, טובל בצבע ומורח על גביי תפיסת בד. שניהם משוגעים? האמת? האמנם?
האיש צייר שעון נוזל אז זה אומר שהוא משוגע? הזמן נוזל ובורח לו, כמו לכלונו, רק שהוא אומר את זה בדרך הטובה הביותר, ואתם משווים אותו לאיזה פנאט? טוב........

אתה זה שעשית השוואה...

בגלל זה אני אומרת שהכל תלוי כיצד אנחנו מגדירים משוגע! להגיד לך מה אני חושבת שאנשים מגדירים משוגע? אדם בעל השקפת עולם שונה מהכלל נגיד אנשים שחולים בסכיזופרניה, מה שאנחנו מגדירים "מדמינים דברים" נחשבים בציבור כמשוגעים, אבל אולי הציבור הוא המשוגע?! אולי מה שהם רואים קיים, ואנחנו לא רואים את זה? אבל בגלל שרוב בני האדם לא רואים את זה, הסכיזופרנים נחשבים משוגעים בקיצור משוגע זאת השקפה שונה מהרוב, בלי קשר לתוכן שלה... שזה בין רצח המונים, או לתקשר עם חיזרים בעזרת השפם לא השוותי בינהם, ואני חושבת גם שאי אפשר אבל אולי דאלי באמת תקשר עם חיזרים בעזרת השפם?! אבל בגלל שזה לא דבר שגרתי.. שהרוב עושים... זה נחשב מטורף! מבינים?! יש לי גם סיפור שמתאים, יש לזה כמה גרסאות אז אם אתם מכירים אל תבואו אלי בתלונות על שיוני פרטים, כי הרעיון שמאחורי הוא אותו דבר הייתה פעם ממלכה, ששלטו עליה מלך ומלכה... הממלכה שתתה את המים מהנהר שעבר בממלכה והמלך והמלכה היחידים ששתו מהבאר של הארמון יום אחד מיי הנהר גרמו לתושבי הממלכה להיות משוגעים לכולם הייתה אותה השקפת עולם, אבל שונה מההשקפה שהייתה להם לפני הם כבר לא הבינו את המלך והמלכה, וחשבו שהם המשוגעים ולכן רצו לגרש אותם מהממלכה המלך והמלכה שלא ידעו מה לעשות החליטו לשתות ממיי הנהר וכך הם עשו והפכו להיות כמו שאר הממלכה... אז אתם מבינים... אנשים נוטים לצייר: כדים, צמחיה ונוי, בני אדם וכו´... ולא ערימת איברים, או שעונים נוזליים... ובגלל זה הם נחשבים בעיני הציבור למשוגעים לא אמרתי שזה נכון שעושים ככה, אבל זאת עובדה ברור שיש יוצאי דופן... אבל אתם מבינים את מה שאני מנסה להגיד... אז זהו בעצם לא רציתי להכנס יותר מדי לדיון הזה אבל הייתי חיבת להגיב.. סליחה על האורך....

KEiN

New member
הגדרה מילונית (או שלא)...

"המשוגע", מושג שהומצא על ידיי האדם המפחד להיות שונה. הומצא בתחילת הזמן. לחברה יש נטיה לקרוא למי שלא מציית לחוקיה- משוגע! משוגעים- יש רוצחים סידרתיים, סכיזופרנים ועוד אלף מילים מסובכות. הסיבה לשיגעונם, היא גם הסיבה לכך שהם לוקחים תרופות כדיי להתגבר על השיגעון- יש להם בעיה כימית בגוף, משהו השתבש- השתבש ביולוגית-כימית-פיזית, לא נפשית! צייר מוכשר, כמו צייר השעונים, יודע לבטא את עצמו, יודע להוציא את מה שיש לו בפנים לנייר. כל שאר האנשים לא מסוגלים לכך אז הם קוראים לא משוגע (מהסיבה שמוזכרת בתחילת הדף). זה שיש לו יכולת עליונה לא אומרת שהוא נחות.

לא לזה התכוונתי

בחיים לא כתבתי שדאלי נחות לדעתי הוא מוכשר ביותר! ולא אכפת לי איך המלון הגדיר משוגע... ברור שזה קשור ל"בעיות נפשיות" אמא שלי פסיכולוגית אז תאמין לי ששמעתי יותר מדי על משוגעים והיא גם מפענחת ציורים... עובדה שאפשר לגלות בעיות נפשיות דרך ציור, ועובדה שפסיכולוגים\פסיכיאטרים משתמשים בה אני לא אומרת שזה שמישהו מצייר דבר מסוים הופך אותו למשוגע או כל מי שהולך לפסיכולוגים נחשב משוגע אבל ללא ספק זה מראה על הקשר הישיר בין ציור - להשקפת עולם, שלפעמים מתבטת ב"שגעון". וללא ספק אני חושבת שסלבדור היה גאון!!! ועם זאת אני גם חושבת שהוא היה קצת מטורף... ואני חושבת שאם הוא לא היה ככה, גם הציורים שלו לא היו כל כך חזקים... ומתפרסמים. ואני גם מדברת על הבן אדם עצמו, אפילו לפני שהתחיל לצייר הוא נחשב למטורף... אפילו כשהיה ילד הוא היה שונה... (טוב היו לו סיבות מוצדקות...) אז אני לא אומרת שהציורים הופכים את הבן אדם למטורף אני אומרת שהבן אדם הופך את הציורים למטורפים אני מתכוונת... חסרי הגיון... וזה מה שאני כל כך אוהבת בהם! זאת אומרת יש להם הגיון במובן מסוים... אבל לא כמו שבני אדם רגילים...

KEiN

New member
../images/Emo9.gif

עדיין לא הבנתי מה הקשר בן הציורים לבין המילה "שיגעון". אוליי יצירתיות\רגישות\שבירת מוסכמות וחוקים\עיגול פינות\הפשטה\שונה אבל אני עדיין לא רואה את הקשר למילה משוגע... ואגב זו לא הגדרה מילונית- זו הגדרה שאני נתתי.

כשתגל תבין..../images/Emo9.gif

אני יודעת.. בגלל שאין במילון כל כך הגדרה ל"משוגע"! יש לשורש ש.ג.ע לא למדת שיעורי לשון?! חיחי לא משנה... זה ויכוח מיותר

Julia L

New member
לכולנו יש בעיות נפשיות

שמשפיעות על הדרך שבה אנחנו תופסים את העולם והעולם תופס אותנו. זה לא הופך אותנו למשוגעים! משוגעים הם בדרך כלל אנשים שאיבדו שליטה על מעשיהם. דאלי ידע בדיוק מה הוא עושה ולהגיד אחרת זה להוריד מערכו. ועוד משהו: דאלי בחר להגיד לך שהוא מתקשר באמצעות השפם. לדעתי יותר מהכל הוא היה אמן ביחסי ציבור.

bilbibilbi

New member
אממ..

אני אגיד לך מה אני חושבת על זה... "וגם כל הצירים הקלאסיים... הרבה מהם החשיבו למשוגעים, ואז פתאום שהם מתו נזכרו להעריך את הציורים שלהם". טירוף זה משהו לא מובן.. לדעתי כל הציירים ה"מטורפים" פשוט לא הוערכו בזמנם בגלל שלא הבינו אותם ורק אחר כך הטירוף שלהם התברר... חוץ מזה, אני חושבת שזה ככה בכל תחום (מתמטיקה, ספרות וכו´). את צריכה מידה מסויימת של טירוף בשביל להגיע לרעיונות חדשניים.

HackMachine

New member
המממ....

אני יודע שהרבה אנשים אומרים לי שאני משוגע... וגם הרבה אומרים לי שאני כישרוני... המממ...

למעלה