שיגור עצמים לחלל

קשוח31

New member
שיגור עצמים לחלל

אני לא מתיימר להיות בעל ידע בנושא ואני מקווה שמנהל הפורום יוכל להוסיף על כך מידע. כל מה שאני מתאר הוא תוצאה של קריאת מאמרים לא רבים בנושא. באופן כללי, מסתבר שהבעייה העיקרית, היא לא המסע בחלל ולא אספקת אמצעי שהייה בחלל. הבעיה העיקרית היא העברתו של העצם את האטמוספירה. גם עיקר העלויות הכספיות מבוזבזות על כך. בשניות הראשונות לשיגורה, חלק מהמשקל העצמי של המעבורת, למשל, כולל כמויות אדירות של דלק ששוקלות המון. לכן, חלק ניכר מהכוח שמפעילים המנועים שלה, מושקע בדחיפת כמויות הדלק הזה כלפיי מעלה. מהסיבה הזאת, גם המנועים הדרושים להנעתה, הם גדולים, מסובכים ויקרים. אם ניתן יהיה להיפתר מהמשקל האדיר הזה, הכוח שידרש להעביר עצמים את האטמוספירה, יקטן משמעותית, כמו גם המנועים האדירים הדרושים לכך וכפועל יוצא - גם המשאבים הכספיים האדירים המושקעים. בנאסא, ובאירגונים אחרים העוסקים בחקר החלל, הבינו זאת. לכן חלק מהתוכניות העתידיות לשיגור עצמים לחלל בנאסא, כוללות פיתוח פתרונות שיגור באמצעים שלא מותקנים על העצם עצמו. למה הכוונה ? הרעיון הכללי הוא לבנות משגר שיצליח ל"העיף" את העצם אל מעבר לאטמוספירה (או לפחות לעזור לו באופן ניכר לעשות זאת - שילוב בין יכולות שיגור של המשגר לבין הפעלת כוח דחף מועט ע"י העצם עצמו). אחד הפתרונות עליהם קראתי, הוא בניית מנהרה בזווית אלכסונית שבתחתיתה יוצב העצם. טבעות שיותקנו לאורך המנהרה, יפעילו כוח אלקטרו-מגנטי חזק ובצורה הדרגתית ידדחפו את העצם במעלה המנהרה. בסופו של תהליך (ברגע יציאת העצם מפתח המנהרה), תהיה מהירותו גבוהה מספיק על מנת שיוכל לחצות את האטמוספירה בתוספת כוח דחף עצמי נמוך יחסית. התיכנון של המערכת המתוארת היא מסובכת ויקרה. כמו כן, אין כלל ניסיון מעשי בצורת השיגור הנ"ל. עם זאת, בסופו של דבר, כך נדמה, תוזיל שיטת השיגור משמעותית את ההוצאות, הסיבוך והסיכון הכרוכים בשיגור עצמים לחלל.

Dark Muse

New member
תאמין לי

אם העולם שלנו היה בעל מנהיגים חכמים ובמקום להוציא מיליונים של כסף ומשאבים על טנקים מטוסים אוניות צוללות רק בשביל להרוג אחד את השני אז היינו הוספים הכל ומפתחים את חקר החלל אז אני מאמין שכבר היום היינו יכולים לטוס בחלל ואף ליישב כוכבים והטכנולוגיה היתה הרבה יותר גבוהה אבל מה לעשות.....

סופרמן!

New member
אם הצבא האמריקאי...

לא היה צריך מערכת לתקשורת בזמן חירום, לא היית כותב פה. ואם האמריקאים והסובייטים לא היו סובלים מקנאת פין מפותחת במיוחד גם לירח לא היינו מגיעים.

xflil

New member
עד שהעצם יהיה למעלה

הוא כבר יהיה למטה..... איך המנהרה תתאים לכל עצם? לא פחות מסובך להחזיק 6 או 4 או 3 מעבורות חלל קבועות? לאמריקאים לא חסר כסף

קשוח31

New member
לא לכל עצם כמובן

אלא לעצם ספציפי בלבד (עד כמה שאני מבין), שצורתו מן הסתם לא תהיה כצורת המעבורת (ואולי כן). - לכן קראתי לו בשם הסתמי: "עצם"

קשוח31

New member
מעניין,

אני דווקא קראתי על משהו מעט שונה, אשר דומה למנהרה. קצה המנהרה נמצא בגובה נמוך יחסית ולא מעל האטמוספירה. אנסה למצוא את הלינק. מה גובה האטמוספירה, מישהו יודע ?

oren_hershco

New member
היו רעיונות לשיגור באמצעות תותח

לא תותח פשוט, אבל תותח. כמובן שאי אפשר לשגר ככה אנשים, אבל את כל השאר כנראה שכו. אחד ממובילי התחום (ג´ראלד בול) נרצח לפני שנים, כנראה ע"י המוסד . . .(עזר לעיראקים). אגב, השיגור יקר, אבל התנאים בחלל מציבים אתגרים פיסיים קשים גם לאנשים וגם למערכות אלקטרוניות. אורן

hungry penguin

New member
(עזר לעיראקים)

בנה תותח כדי שהעיראקים יוכלו להפציץ את ישראל. זה שמישהו חכם לא אומר שהוא עוזר לקידמה :(

Dark Muse

New member
בלי שום קשר

האינטרנט אפשר להגיד "התחיל" להיות בעל עניין עתידי אך ורק שאוניברסיטאות השתמשו בו והמסע לירח לא קשור למלחמה באופן ישיר... (מצדי שכולם יעשו תחרות להגיע למאדים)

xflil

New member
על איזה מלחמה אתה מדבר?

כי יש לי תחושה שאתה מדבר על מלחמת העולם השניה ולא בדיוק על זה מדובר....

Dark Muse

New member
תראה

היתה מלחמה קרה בין ברית המועצות לארצות הברית או קיי הלחימה שלהם היתה תחורתית בלהגיע לירח (חוץ מהצוללות והטילים גרעינים ואיומים וכל השטויות) אני יודע על מה אני מדבר זה בסדר אל תדאג...

xflil

New member
רק רציתי להיות בטוח שאתה מדבר

על המלחמה הקרה

טל ר

New member
הבעיה - תאוצה

הבעיה הגדולה בשיגור ע"י תותח היא התאוצה העצומה (סדר גודל של עשרות אלפי G), כלומר כל רכיב ורכיב בעצם המשוגר צריך לעמוד בתאוצה זו. שיגור ע"י טיל מעמיד את העצם המשוגר בתאוצה קטנה הרבה יותר. מכאן מגיע הרעיון של בנית חלליות במסלול סביב כדור הארץ - המבנה של החללית אינו צריך לעמוד בתאוצת השיגור כלל.

למעלה