שיבוץ רחוק מהבית

atheist22

New member
שיבוץ רחוק מהבית

שלחו אותי לבסיס מאוד מאוד רחוק מאיפה שאני גר. אני צריך לנסוע כל יום באוטובוסים 3 שעות לכל כיוון, כך שבסה"כ אני נמצא בדרך 6 שעות ביום. זה כמו עבודה במשרה כמעט מלאה. אני בהלם טוטאלי מזה ואני לא מבין איך אפשר לחיות ככה. הם גם לא מוכנים לשחרר אותי בשום פנים ואופן ולא מוכנים שאני אצור קשר עם כל גוף צבאי אחר. אגב אני בדיוק הייתי במהלך מיון ליחידה אחרת ועכשיו אוסרים אלי להתראיין אצלם. יש למישהו הצעות?

H20

New member
אם אתה גר כ"כ רחוק מהבסיס

רחוק בצה"לית- מעל 100 ק"מ מהבסיס. אז אחת מהשלוש: או שישחררו אותך כל יום מוקדם ו/או יאשרו לך הגעה מאוחרת. יאפשרו לך לישון באכסניה של האגודה למען החייל/ יעזרו לך בשכר דירה (יותר רלוונטי לקבע, נראה לי) יגידו לך לישון בבסיס

atheist22

New member
המשך

בדקתי במפה וזה פחות מ-100 ק"ם, אבל כדי להגיע לשם אני צריך לעבור דרך כל הפקקים של גוש דן. אני גר בהרצליה והבסיס נמצא ליד אשקלון. אני צריך לנסוע דרך התחנה המרכזית של ת"א. גם הרכבת נראית אופציה בעייתית. אני צריך שני אוטובוסים רק כדי להגיע לתחנת הרכבת בהרצליה(אפשר גם אחד אבל אז יש גם קטע שצריך ללכת והאוטובוס גם יותר נדיר). חוץ מזה גם אין לי מושג איך להגיע מתחנת הרכבת לבסיס וכמה אוטובוסים אני צריך שם. לפי מה שהבנתי זה יותר מאוטובוס אחד. איך הצבא עשה לי כזה דבר?

ramil

New member
מהרצליה לקסטינה

1. רכבת הרצליה רחובות - שעה נסיעה, אין פקקים
2. מול הרכבת ברחובות יש תחנת אוטובוס עם כל הקוים לדרום שמגיעים לתל אביב (301, 371, 351, 367). 3. אפשרות אחרת - רכבת עד אשדוד ואוטובוס משם. 4. תבדוק טוב טוב ביחידה שלך אם מישהו גר ברחובות/אשדוד/ עיר נגישה אחרת באזור. קבע אתו טרמפ כל בוקר. בקיצור, תלמד להסתדר....הגעת לצבא חביבי

MishaB7

New member
תקנה אופנוע

אם זה מתאפשר מבחינה כלכלית, תקנה אופנוע (או קטנוע בנפח רציני), אופנוע זה דבר לא יקר, כיף לא נורמלי, הוצאות אחזקה נמוכות יחסית,לא אוכל דלק כמעט,זה יחסוך לך הרבה זמן (לא צריך לחכות לאוטובוסים ופקקים קטנים עליך),(לרכב יותר מהר מהמהירות החוקית כאשר לוחית הרישוי מקופלת אני לא אגיד לך
), כיף לא נורמלי כבר אמרתי ? הכי חשוב לרכב בצורה זהירה.

odedee

New member
לא חושב שאתה חייב לנסוע ככה.

השאלה היא כמה רחוק מקום המגורים שלך ממקום השירות. אם אני זוכר נכון הקריטריון לקבל "המרת הלנה" הוא שירות בבסיס מרוחק מעל 100 ק"מ מבית ההורים - או להצהיר שאינך גר עם ההורים ("חייל בודד", אבל זה כנראה לא המצב שלך). אם אתה זכאי, תקבל השתתפות כלשהי בשכר דירה (700 ש"ח בחודש בזמנו, אני מקווה מאד שזה יותר כיום) שתאפשר לך לשכור דירה עם שותף או שניים קרוב לבסיס שלך. אם אתה גר פחות מ-100 ק"מ מהבסיס, ייתכן שאתה זכאי לקבל "הלנה" בבית החייל הקרוב או סידור אחר. למרבה הצער, לא תמיד יש משהו ממש קרוב. בדוק אצל מש"קית ת"ש ביחידה מה התנאים המדויקים. האם אתה מרוצה מההצבה מבחינה מקצועית? אם לא, לרשותך שלושה חודשים שבמהלכם עליך לבקש העברה. דבר גם עם מדור אקדמאים. לגבי יצירת קשר עם גופים צבאיים אחרים - הייתי מצפצף עליהם. תמשיך לדבר עם מי שבא לך. אם אתה מרוצה מקצועית ולא נמצא פתרון סביר לעניין הנסיעות, נסה לשוחח עם המפקדים שלך ולראות כמה הם מוכנים לבוא לקראתך. שאל אותם האם מישהו מהם נוסע באוטובוס שלוש שעות בכל כיוון כל יום... אני מנחש שלא, אולי הם שכחו מה זה אומר. צריך לפעמים להזכיר להם.

פלטרון

New member
פתרון נוסף

תשמע, אני לא ממליץ לאף-אחד, רק מספר משהו שחבר שלי עשה בשביל לקבל מעונות: מעונות ניתנים אך ורק עפ"י מרחקי מגורים+מצב כלכלי של ההורים ( ואתה בטח יודע את זה ). אז הוא שגר בקריות המיר ( רשמית , במשרד הפנים ) את כתובתו לירושליים. מבלי להיכנס לפרטי איך זה הסתדר - הוא קיבל מעונות כמו גדול. פלטרון

למעלה