דיוויד - על אחריות, צבא ועוד
שלום דיוויד. למרות שאני מלא צער על עזיבתך את התפקיד הטוב שזכית בו, אני בהחלט מבין את שיקוליך האישיים. אני בטוח שאתה בחור חכם וחשבת רבות לפני שהחלטת. ככה זה בחיים - אי אפשר להרוויח הכל, וצריך לבחור ולהיות שלמים עם הבחירה עד כמה שניתן. אבל, לבחור אומר לקחת אחריות. בחרת ללכת אחרי הלב שאמר לך להיות קרוב לבית. יפה. בסדר. אז עליך להיות מספיק חזק ובוגר כדי לקבל את התוצאות של המעשה הזה. מה באת לשאול כאן? נוסחת קסם לאיך לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה? אז כן, אתה תגיע לבקו"ם, לא יודע אם לקצין מיון אבל בטוח לקצין כלשהו שתפקידו לשבץ אותך מחדש. ולקצין הזה מספר מוגבל וידוע מראש של תפקידים שהוא מסוגל להציע לך - במגבלות שאתה הצבת ! אז מה תעשה אם תקבל תפקיד שאתה לא רוצה ? אתה כבר קולט את התשובה שלי, נכון ? לסרב להתפנות ? בוא אספר לך משהו על לסרב להתפנות. באחד משיחותי הבלתי נגמרות עם ידידינו ממדור עתודה, נודע לי על עתודאי שסירב להתפנות וריצה עשר תקופות מאסר בזו אחר זו ! פשוט כמו יו-יו - הלך וחזר. אז נכון שהמערכת מתאיישת לבסוף, ונכון שהוא יכול """""לנצח"""""" - אבל מה יצא לו מזה ? מה יצא לך מלסרב להתפנות ? תצא גבר ? תווית של בעייתי ? יש לך מושג עד כמה יתגמדו בעיות הת"ש שלך בעיני השופטים אותך ברגע שתהיה "אנטי-מערכת" ? תעשה לי טובה- ואל תעשה את זה לעצמך. נכון, צה"ל מטומטם ולא-הגיוני ואטום וחרא ומה שאתה רוצה - אבל אל תכניס את עצמך למשבצת של "אנטי". תנסה, ולו בחירוק שיניים, ללכת עם המערכת עד כמה שאפשר. זה כלל גדול בחיי הצבא. עדיפה שיחה בטונים גבוהים עם איזה רמ"ד או רע"ן - מאשר משפט בטונים נמוכים. תזכור את זה - וזה מניסיון, וזה הכי טיפ שאני יכול לתת. גם ramil, למרות שהוא נשמע לך כועס, נתן לך טיפ ענק נגד סירוב פקודה - והוא מדבר מניסיון של שנים. מצטער על ההרצאה, אבל זה המעט שאני יכול לעשות כדי להציל אותך מעצמך. ועכשיו מה לעשות? קודם כל - אמץ גישה חיובית. למה אתה מחליט מראש שיהיה חרא? אולי יהיה טוב? אולי בדיוק יש לקצין הזה אחלה הצעה? לך, תשמע, תראה. אם באמת לא טוב (ותזכור כל הזמן שאתה רצית את זה!) אז תבקש עוד שיחה, עם עוד פונקציה שם, ועוד ועוד ועוד. מישהו בסוף ינסה ללכת לקראתך, ואתה גם תלך קצת - ותפגשו באמצע. אין לבן ושחור - תתבגר - יש המון המון אפור - לפעמים אפור-ורוד ולפעמים לא. בכל אופן, אני מאחל לך הצלחה שלמה, תבוא, תתייעץ, ויהיה בסדר.