שיבוץ מחדש

amir_aikido

New member
מניסיוני בצבא

בואו ונבצע הפרדה: א. האם במשפט מתייחסים לבעיות ת"ש ? לא
בעיקר לא כשאין קשר בין הדברים, אבל אפילו אם יש קשר. ואת זה אני אומר בתור קצין לשעבר שביצע את "חובתו" הצבאית כקצין שיפוט בבית-דין צבאי (פעם / פעמיים). המצב היחיד בו תהיה התייחסות היא כשהמשפט הוא משמעתי והשופט הוא מפקד שלך, שבאמת אכפת לו ממך והעבירה שלך לא מהותית לדעתו האישית. "סירוב פקודה" ובפרט כשהמפקד הזה צריך רק לשלוח אותך משם לא נכלל בקטגוריה הזו. ב. האם תקבל תפקיד טוב ? אי אפשר לדעת. בכל מקרה, אתה ביקשת תפקיד קל"ב וידעת מלכתחילה שיש בזה סיכון בעיקר אם העבירו אותך יחידה (שליחה לבקו"ם משמעה שבכלל הוציאו אותך מהחיל !) הניחוש שלי הוא שאתה לא יכול לצפות לתפקיד טוב
אמיר

david121

New member
שיבוץ מחדש

שלום אני עתודאי הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות פיקוד ובקרה חזרתי לשירות לפני 3 חודשים.אני משובץ ביחידה מסווגת של מודיעין בתפקיד פיתוחי מעולה אך הבעיה היא שאני גר מאוד רחוק ממקום השיבוץ ויש לי בעיות ת"ש וכמו כן הבסיס הוא פתוח כך שהחלטתי לבקש קל"ב על סמך בעיות ת"ש.אני לא יודע מה הנתונים האישיים שלי אבל קיבלתי תפקיד ביחידה מאוד טובה ותפקיד מעולה שלא כל אחד מקבל.עכשיו ככה אני אמור לחזור לבקו"ם אחרי שתאושר לי הת"ש. 1.האם אני פוגש שם קצין מיון או מישהוא שאפשר לבקש ממנו שיבוצים ותפקידים מסויימים או שרק הולכים לשם מקבלים צו הצבה ונוסעים למקום החדש ? 2.מה לעשות אם אני יקבל תפקיד שאני לא מרוצה ממנו ? האם לסרב להתפנות ? 3.הוסיפו עוד הערות וטיפים מנסיון שלכם.

D a n n y b o y

New member
נראה לי שהרבה אנשים הולכים

להתעצבן עליך כאן. אני לא יודע מה הם בדיוק בעיות הת"ש שלך, אבל קיבלת תפקיד מצויין- מה שהרבה הרבה עתודאים היו מתים לקבל ואתה מוכן לוותר עליו. חוץ מזה- אתה כבר בן 22 בערך, לא הגיע הזמן לעזוב את הבית? לדעתי, תחשוב הרבה יותר מפעמיים לפני שאתה מוותר על התפקיד. אתה עלול עוד להצטער על כך ובגדול.

david121

New member
תן לי לעשות את החישובים שלי

תאמין לי שחשבתי על זה הרבה מאוד ובסוף החלטתי לעזוב אני יודע שהרבה עתודאים מתים ךתפקיד כזה וגם אני אבל מה לעשות ולא מתאפשר לי.ואני בן 20 לא 22 אני עתודאי טכנולוגי.בכל אופן כבר החלטתי אם אתה רוצה לעזור לי אז תענה לי על השאלות ששאלתי

wiz

New member
למה להכנס לבנאדם לנשמה ../images/Emo35.gif

הוא מעדיף קל"ב - ואני בטוח שיש לו סיבות ראויות... גם אם הרבה אנשים "יתעצבנו", זה לא ממש משנה. הוא הגיע לתפקיד על סמך כישורים שלו, ואם הוא מוותר עליו - זה נובע ממניעיו האישיים. הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להתעסק בשכן ובדשא שלו, ויתרכזו בעצמם... החלק השני של ההודעה לא מכוון אליך, אז אל תעלב
.

ramil

New member
לסרב להתפנות?????

חביבי, איפה אתה חושב שאתה? ניחוש שלי - 1. עוד לא התאפסת על העובדה שאתה חייל עכשיו. הביטוי "לסרב להתפנות" מהווה עבירה של סירוב פקודה, על כל מה שמשתמע ממנה. תוציא אותה מהר מהלקסיקון. 2. אם "תסרב להתפנות" - מעבר לעובדה שאתה צפוי להיפט על זה, אני מניח שתקבל שיבוץ קל"ב. בחרא של תפקיד.

פלטרון

New member
חבל ש"תטבע" בים של אטימות ממסדית

מכיר את המשפט : כשאתה יורק על הצבא , הצבא נרטב . כשהצבא יורק עליך , אתה טובע . מסקנה : לא תמיד כדאי ללכת ראש בראש מול הצבא . חבל "לטבוע" . תחשוב איך להשיג את שאיפותיך בדרכים יעילות יותר . שיהיה בהצלחה ...

שמש27

New member
דיוויד - על אחריות, צבא ועוד

שלום דיוויד. למרות שאני מלא צער על עזיבתך את התפקיד הטוב שזכית בו, אני בהחלט מבין את שיקוליך האישיים. אני בטוח שאתה בחור חכם וחשבת רבות לפני שהחלטת. ככה זה בחיים - אי אפשר להרוויח הכל, וצריך לבחור ולהיות שלמים עם הבחירה עד כמה שניתן. אבל, לבחור אומר לקחת אחריות. בחרת ללכת אחרי הלב שאמר לך להיות קרוב לבית. יפה. בסדר. אז עליך להיות מספיק חזק ובוגר כדי לקבל את התוצאות של המעשה הזה. מה באת לשאול כאן? נוסחת קסם לאיך לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה? אז כן, אתה תגיע לבקו"ם, לא יודע אם לקצין מיון אבל בטוח לקצין כלשהו שתפקידו לשבץ אותך מחדש. ולקצין הזה מספר מוגבל וידוע מראש של תפקידים שהוא מסוגל להציע לך - במגבלות שאתה הצבת ! אז מה תעשה אם תקבל תפקיד שאתה לא רוצה ? אתה כבר קולט את התשובה שלי, נכון ? לסרב להתפנות ? בוא אספר לך משהו על לסרב להתפנות. באחד משיחותי הבלתי נגמרות עם ידידינו ממדור עתודה, נודע לי על עתודאי שסירב להתפנות וריצה עשר תקופות מאסר בזו אחר זו ! פשוט כמו יו-יו - הלך וחזר. אז נכון שהמערכת מתאיישת לבסוף, ונכון שהוא יכול """""לנצח"""""" - אבל מה יצא לו מזה ? מה יצא לך מלסרב להתפנות ? תצא גבר ? תווית של בעייתי ? יש לך מושג עד כמה יתגמדו בעיות הת"ש שלך בעיני השופטים אותך ברגע שתהיה "אנטי-מערכת" ? תעשה לי טובה- ואל תעשה את זה לעצמך. נכון, צה"ל מטומטם ולא-הגיוני ואטום וחרא ומה שאתה רוצה - אבל אל תכניס את עצמך למשבצת של "אנטי". תנסה, ולו בחירוק שיניים, ללכת עם המערכת עד כמה שאפשר. זה כלל גדול בחיי הצבא. עדיפה שיחה בטונים גבוהים עם איזה רמ"ד או רע"ן - מאשר משפט בטונים נמוכים. תזכור את זה - וזה מניסיון, וזה הכי טיפ שאני יכול לתת. גם ramil, למרות שהוא נשמע לך כועס, נתן לך טיפ ענק נגד סירוב פקודה - והוא מדבר מניסיון של שנים. מצטער על ההרצאה, אבל זה המעט שאני יכול לעשות כדי להציל אותך מעצמך. ועכשיו מה לעשות? קודם כל - אמץ גישה חיובית. למה אתה מחליט מראש שיהיה חרא? אולי יהיה טוב? אולי בדיוק יש לקצין הזה אחלה הצעה? לך, תשמע, תראה. אם באמת לא טוב (ותזכור כל הזמן שאתה רצית את זה!) אז תבקש עוד שיחה, עם עוד פונקציה שם, ועוד ועוד ועוד. מישהו בסוף ינסה ללכת לקראתך, ואתה גם תלך קצת - ותפגשו באמצע. אין לבן ושחור - תתבגר - יש המון המון אפור - לפעמים אפור-ורוד ולפעמים לא. בכל אופן, אני מאחל לך הצלחה שלמה, תבוא, תתייעץ, ויהיה בסדר.

למעלה