שיבוט- בעד או נגד?

הקיובה

New member
תודה ../images/Emo9.gif

בהחלט כיף פשוט תענוג לא יכלתי לבקש משהו יותר טוב חחחח

הקיובה

New member
לא ../images/Emo9.gif זה יוצא יום שישי חח

אני כתבתי על שהמיבחן יוצא ב31 לחודש ביום שחוגגים

M a r U s k A

New member
ולי יש ב2 לינואר

מועד ב' במתמטיקה וישר אחרי בכימיה... המורים שלי יותר נחמדים

כן המורים שלך באמת נחמדים ואו../images/Emo9.gif

לא ראיתי כאלו מורים נחמדים בחיים שלי:)

Janem

New member
נחמדות אצל מורים

זה דבר ידוע... לי יש ביום ראשון וגם בשני... סופשבוע כיפי

DeAth ScrEaM

New member
גמלי! גמלי! :]

ביום ראשון יש גם כימיה וגם מתמטיקה? אוי ווי
ואז עוד ביום שני פיזיקה..
אה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הקיובה

New member
חחח בהחלט ../images/Emo9.gif

יש לי בשני לינואר מתכונת באנגלית איזה כיף לי חחח בהצלחה לך

Vrock

New member
אשכרה קראתי חלק מהטקסטים...

אני מאמין שטובת הילד מוגבלת כשעורים לענייני אסטתיקה. אני חושב שמה שטבעי הוא לא בהכרח הכי טוב אבל מבחינת לידה אנחנו מותאמים הישרדותית מספיק. לא חושב שצריך לערבב אנשים כדי להגיע לצבע עיניים-בייחוד שהילד לא יכול לבחור אותו בעצמו. אני מאמין שצריכים להיות אנשים מכל הסוגים בעולם, לא רק אנשים כבקשתך. מראה הוא דבר שמשתנה, ולשחק עם הגנום ולהסתכן לא שווה בשביל זה. אבל כדי לפתור מחלות זה שווה. לשכפל משהו בשביל איברים לא טוב לדעתי, אבל תאי גזע דווקא כן. כי ככה לא נצטרך לפגוע ביצור חי.

AeroSlash

New member
../images/Emo128.gif נ-ג-ד ../images/Emo70.gif ../images/Emo31.gif

כל פרט בעולם [ואני מתכוונת לאנשים] יש לו ייעוד, סיבה ומטרה [לא יודעת איך לנסח את זה יותר טוב]. אם נתחיל לשכפל בני אדם זה יכול לעורר המון מחלוקות מוסריות שהפתרון אליהן הוא מאוד מורכב ועד כמה שידוע לי אף אחד לא הגיע לתשובות חד משמעיות. אז ככה: - השיבוט הוא התערבות מצד בני האדם בסדרי הטבע דבר שאסור בהחלט. - בני האדם יאבדו מייחודם. תחשבו לעצמכם יהיה נעים שישרצו בעולם עוד 20 בול כמוכם
- כמו שבני האדם יאבדו מייחודם כך הם יאבדו מערכם: דוגמא הכי פשוטה: "אם א אלה תעשה את זה אז אלה השניה או אלה ה-19 תעשה את זה, מילא יש הרבה", ועל זה נאמר
. - אם יתחילו לשבט בני אדם בעולם יהיו המוני בני אדם שמקומם לא פה [זה נשמע קיצוני, אני יודעת]. יהיו המוני אנשים ללא כל תפקיד ומטרה בעולם הזה. אני אישית תומכת בשיבוט רק במקרים שלא מדובר באנשים ורק אם מדובר על משהו מאוד קיצוני ונחוץ למטרת הצלת חיי אדם. אך בשום פנים ואופן לא לשבט בני אדם

S v e t k A

New member
לא יכולתי לנסח את זה אחרת...

לדעתי את ממש צודקת...כל בנאדם הוא יחיד ומיוחד...אז מה הטעם שיהיו עוד

אני לא מצליח להכנס לאתר ,, אבל בכל

מקרה .. אם ניתן לשבט איבר כדי להחליף איבר פגוע וזו הדרך היחידה , אז כן, אך רק אם השיבוט לא יוצר אדם נוסף על מנת לקיחת האיבר המדובר. כלומר יצירת האיבר בתנאי מעבדה תוך העזרות בבנאדם החולה ,על ידי לקיחת התאים הנחוצים.. יש מקרה שאני חשבתי עליו , שלמשל ילד נהרג להורים באיזו תאונה . והם כעת רוצים להחזיר אותו .אני חושב שזה פסול ומהווה עוול לילד ,כי דימיון פיזי מושלם , וזה אכן המקרה בשיבוט לפי המעט שאני יודע, הרגשות והמחשבות שלו אף פעם לא תהיינה אותן רגשות. הוא זהה פיזית אך לנצח שונה מכל בחינה אחרת... ההבאה שלו לעולם הינה כמן פיצוי על האובדן ,ומה איתו, מעין ילד סוג ב ? אני מאוד נגד עצם הרעיון הזה ,נגד ההורים ,ואם השיבוט ינוצל למטרות האלה ,יהיה חבל מאוד לחיות בעולם כזה ,שהקדמה שיכולה לחולל פלאים תרתי משמע ,ובו בזמן פשעים כאלה . כי לדעתי זה פשוט פשע נגד הילד שיהיה "תואם" הקודם. גם חילול של זכרו וגם אובדן חיים נאותים ל"חדש".

M a r U s k A

New member
אני חושבת ש...

אני את שלי אמרתי בדיון על גנטיקה. וכשיהיה לי יותר זמן אני אכנס לאתר, זה נושא שמעניין אותי |ביוטכנולוגית בנשמה
|

SpyKid

New member
../images/Emo4.gif האתר לא עולה אצלי...

בכל מקרה, אני נגד שיבוט יצורים חיים (ובינהם בני-אדם) אבל בעד שיבוט רקמות חיות או נגיד הנדסה גנטית של מזון וכו'...

Janem

New member
תלוי למה...

אם אדם איבד איבר בגוף וניתן לשחזר אותו במלואו בעזרת שיבוט, דבר מבורך. אבל לחקות את אלוהים וליצור כפילים כמו בסרט מדע בדיוני גרוע, פשוט יגמר לא טוב גם אם הדבר יצליח וגם אם לא. אני בטוח שבעתיד יהיה מדען שלמרות המגבלות ינסה לשבט את עצמו ואז יעשו עליו סרט, שהסוף שלו יהיה רע. אני פשוט לא מבין איך אפשר להתערב בדבר הקדוש ביותר שקיים... אני חושב שיש פשוט דברים שעדיף שלא נדע פן ניפגע, כל מה שקשור ללא ידוע, כמו החיית המת, כוחות מיסטיים עליונים, אנרגיות גבוהות, לידה, וכו'.

helen12004

New member
יפה..

תמשיכו בדיון, אני אכתוב את דעתי כשיהיה לי וורד (עוד מעט) האתר עובד?

helen12004

New member
דעתי

דעתי האישית בנושא: לדעתי יש להתיר שיכפול, מכיוון שהתהליך כבר החל (שכפול ביונקים) ואין להחזיר את הגלגל אחורה. אני מאמינה שהשיכפול יתרום רבות לאנושות בתרומת איברים ו"תיקון" מחלות, התאמת תכונות, ישמח משפחות שקולות רבות ואף הורים עקרים. צריך לצמצם כמה שאפשר את תופעות הלוואי- הדברים השליליים שעלולים לקרות בעזרת: • הגבלה, על ידי חקיקה מתאימה, את מיספר השיכפולים ממקור יחיד כדי למנוע שינויים חברתיים מרחיקי לכת (צבאות שלמים של אותו "דגם" או שבטים זהים) • השיבוט יבוצע רק בהוראה רפואית, ובבדיקה דקדקנית, כך שלא כל מי שרוצה "שיכפול" יקבל את מבוקשו. • צריכים להיות חוקים ברורים בנושא, והשגחה על כל שימוש לרעה בטכנולוגיה זו.

למעלה