שיא עולמי

lexigali

New member
שיא עולמי

היכנסו לקישור הזה וראו תגובה 36. קיבלתי את זה במייל תחת הכותרת "שיא עולמי - ללא ספק המשפט הארוך ביותר בהיסטוריה של האנושות".

Idan91

New member
את באמת רוצה שנקרא את זה?

ארוך מדי בשבילי כרגע. אולי כשלא נמות מעייפות..

הפרק מהספר של יהודית קציר, שהביא

פריד למפגש אצל נטמג יכול להיות מועמד ראוי...

hillelg

New member
צר לי לאכזבך

אך נראה לי שברשימותיו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל, הוגה הדעות המהפכני והנועז, שבלי ספק היה גדול-דורו, אך כי לא רבים הלכו אחר דרכו, גם בגלל לשונו העמוקה והקשה להשגה והבנה כראוי, וגם בשל רעיונותיו שלא עלו בקנה אחד עם הנורמה המקובלת באותם זמנים, רב אשר לא היה רק הוגה אלא גם משורר ומקובל מהדרגה הראשונה, ובכן נראה לי שברשימותיו של הרב קוק ישנם משפטים ארוכים מזה שבחרת לצטט בהודעתך הקצרה והנוגעת ללב עד כדי דמעות, ואם לא אצלו - אף שיש בכתביו, הנפלאים בפני עצמם והמלאים פיוט ושירה הנוגעים ללב, כמו גם דברי הגות וחקר בנושאים העומדים ברומו של עולם, והשובים לבם של רבים וטובים שהציצו בכתביו ונפגעו, או שהגו בכתביו שנים רבות עד כי יכולים הם מבלי משים ואגב אורחא לדבר בסגנונו הרם והשירי המדבר על הוד יפעת תפארת החיים ברום הדרם, במקורם העליון הזורח עזוז של שטף אור-אלהים-חיים ושאר מילים הממלאות את הלב חדווה כבירה ונסיקת כנפיים אל-על, מקום שם מלאכים ירונו ובן אדם ילוד אשה לא יקרב לאותם גבהים ברגיל, אף שיש בכתביו המרובים משפטים ארוכים וקשים למעקב ללא ספק, עד אשר קשה להוגה ולמתבונן לרדת אל סוף דעתו אם לא יקרא את המשפט שוב ושוב, ורצוי שאף ינתחו לנתחיו - הרי שלא אלמן ישראל, ובימינו-אנו ממש נמצא תלמיד חכמים מופלג, רב המלמד תורה ואמונה בישיבה המרכזית העולמית, היא הידועה בשם 'ישיבת מרכז הרב', ושמו בישראל הוא ר' עודד וולנסקי, ואשר כתב כמה וכמה ספרים (ארבעה במספר, דומני) אשר בשם 'אבן ישראל' יכונו, ובהם מאמץ הוא את סגנונו הקשה-במקצת של הרב קוק, ואף מרחיב אותו, עד לכדי פסקה שלמה וארוכה המהווה משפט אחד - דבר הגורם הנאה מרובה לאחד מחבריי, אשר בכל פעם שיוצא כרך חדש של ספרו ומגיע לספריה בישיבתנו הק', נוהג הוא לעבור על הספר כולו, לא בשביל ללומדו באמת - דבר אשר כנראה נבצר מילוד-אשה פשוט לעשות בלי אמצעים מיוחדים - אלא כדי לבדוק האם נשבר השיא הנוכחי של המשפט-הארוך-ביותר-בכתבי-ר'-עודד-וולנסקי (ונראים הדברים שאכן השיא נשבר בכל פעם מחדש כאשר יוצא כרך נוסף של ספרו) - כך שישנם אנשים הכותבים ללא כל קושי פסקאות ארוכות בהרבה מאותה פסקה שהפנית אליה בהודעה זו.

"לא רבים הלכו אחר דרכו?" ../images/Emo141.gif

הלל יקירי, כולנו הולכים אחר דרכו. מי ברצון ומי באונס, מי ביודעין ומי בחוסר יודעין.

hillelg

New member
האמת, התכוונתי לבני דורו

והלוואי שהיית צודק (ושהיית מכיר את כתביו ממקור ראשון).

לעולם לא אחדל להתפעם ../images/Emo141.gif

מנטייתך להניח בבטחון רב הנחות מוטעות לגבי אנשים שאתה לא מכיר. דווקא כן נחשפתי לקטעים מתוך "אורות הקודש" ומתוך "אגרות הראי"ה". לא שאני מצפה שזה ישנה לך משהו בתיאוריה.

hillelg

New member
נחשפת לקטעים

ולא חטפת זיהום? כל הכבוד לך! ואני לא יודע על איזו תיאוריה אתה מדבר, ואני לא יודע מה פירוש 'נחשפתי לקטעים' - אם הרבה או מעט, ובאיזו רמה אתה מכיר את הגותו מכלי ראשון. התבטאויותיך לגבי תורתו עשו עלי רושם ראשוני (וכנראה מוטעה) שאינך מכיר את הגותו בצורה מקיפה, וכעת אני מתנצל אם לא זהו המצב, ומסתבר שאנו חלוקים גם בפרשנות של אותם טקסטים עצמם. אבל אני עדיין תמה על דבריך שכולנו הולכים בעקבות משנתו. בעיני היא כה ייחודית ומעמיקה, עד שקשה לי לראות בימינו אדם אחד שבאמת הולך על פיה (לא רק מצטט אותה באופן עיוור, אלא גם חושב באותה צורה; וההבדל הוא שמים וארץ).

מעט ובאופן ראשוני. זה נכון. ../images/Emo141.gif

אבל אינני עם הארץ גמור בנושא, ואינני מתבסס רק עיתוני סוף השבוע בעניין זה. בניגוד להנחתך, אינני מתיימר להיות פרשן של הראי"ה. אני מקבל כמובנת מאליה את פרשנותם של הרצי"ה ושל הרב נריה לתורתו, כפי שהנוצרים מקבלים את פרשנות השליחים ואבות הכנסיה לתורת ישוע, וכפי שחסידי חב"ד מקבלים את הפרשנות של כל רבני שושלת שניאורסון לספר התניא. האמירה שלי אכן מתייחסת לאלה שמצטטים אותה באופן עיוור (מי אני שאפסוק מי "באמת" הולך על פיה), ויותר מזה לאלה שנאנקים תחת עול הגשמתה: מאלה שעומדים במחסומים כמו מטרות נייחות ועד אלה שמממנים במיסיהם את חזון הגאולה המשיחי של ישיבת מרכז הרב.

מריםמ

New member
שיא עברי:

בספרו של יעקב שבתאי, "זכרון דברים", 282 עמודים, כל משפט מתמשך על פני עמודים רבים, ללא הפסקות ופסקאות. גם בספרו של גידי נבו, "עד כאן", המשפטים מתמשכים מאוד, אבל פחות מאשר אצל יעקב שבתאי.

freedom rider

New member
קצת קשה לצחוק

כי אני לא רק קראתי את תגובה מספר 36 אלא גם את הכתבה וחלק משאר התגובות.

למעלה