שיא השחיתות

שיא השחיתות

מנכ"ל אור ירוק מונה לראש הרשות למניעת תאונות דרכים: http://news.walla.co.il/?w=//757307 עוד מעט שרי אריסון תמונה לראש הרשות למאבק בהונאות הבנקים... אור ירוק הם אינטרסנטים מתעשיית הרכב הפרטי שרוצים להפריט לידיהם את המאבק בתאונות הדרכים תוך הגדלת ההשקעה בתעשיית הרכב הפרטי במקום בתחבורה ציבורית. מיליון ומאתיים אלף א/נשים חתמו על העצומה שלהם, בלי לדעת על מה הם חותמים, בלי לדעת מהי "התוכנית הלאומית למאבק בתאונות הדרכים". לפני שבועיים התברר שהתוכנית הזו היא לגבות מאות מיליוני שקלים כמס מהציבור בכדי לתת לרשות חדשה למאבק בתאונות הדרכים. והיום התברר שבראש הרשות הזו יעמוד אבי נאור, מנכ"ל אור ירוק, המשקיע העיקרי באור ירוק, ששותפיו באור ירוק הם אנשים כמו יהודה וילק מנכ"ל דרך ארץ שסללה את חוצה ישראל. כלומר, מי שדוחפים השקעה בתחבורה מסוכנת החתימו את הציבור על תוכנית שקוראת לתת להם את השליטה במאבק בתאונות הדרכים, ומאות מיליונים מכספם (של התושבים). אבל אין סיבה לדאגה, כי ארגון "מגמה ירוקה" מארגן מסע אופניים, אז זה בטח מספיק בכדי לוודא שהמדינה תעבור להשקיע בתחבורה ציבורית, לא?

אני לא יודעת

לא שמעתי בכלל על מה שאתה אומר. נעובדה שהוא מונה לראש הרשות למניעת תאונות דרכים לא נראית לי שחיתות בכלל אחרי שהוא הפיק תוכנית גדולה כמו 'אור ירוק'. לדעתי אם התוכנית תצליח מגיע לו פשוט כל הכבוד ודי לקנאה!

את מאוד תמימה

יופי, בואי ניתן גם לסוחרי הנשק לשלוט במאבק נגד ירי בעוברי אורח. הם יוכלו להוריד את מכירי הנשק, להקל על הקנייה שלו, וכך יהיו יותר מקרי ירי. אבל אל דאגה, הם יתלו שלטים גדולים שאומרים שירי זה רע. תקשיבי, הדרך היחידה להילחם ברצינות בתאונות הדרכים היא מעבר להשקעה בתחבורה ציבורית, שבטוחה יותר. אף מומחה לתחבורה לא יתווכח עם זה. נאור וחבריו מתעשיית הרכב הפרטי מעוניינים רק להשפיע על המדיניות ולכוון השקעה בתחבורה מסוכנת - בניית עוד כבישים (שתסלול "דרך ארץ", שמנכ"לה יהודה וילק הוא מראשי אור ירוק, למשל), להוריד את המס על מכוניות ולהקל על הקנייה שלהן (כך אבי נאור יוכל למכור יותר מכוניות), להגביר את תאונות הדרכים, ואפילו לקבל מאות מיליוני שקלים מכספי הציבור על כך.

מה נתת לי?

משהו שמישהו כתב...גם אני יכולה לכתוב דברים-זאת עדיין לא הוכחה. אין לי שום דבר נגד הדעה שלך אני פשוט לא רואה סיבה להאמין למה שאמרת..

למעלה