כל מי שנוסע ברכב הפרטי כיום
חוסך גם בכסף, גם בזמן ארוך להמתנה באוטובוסים וגם במחיר "יוקרתי" כדי לנסוע באוטובוס. ההיתרון ברכב הפרטי זה שאפשר לנוע מנקודה X לנקודה Y בזמן קצר יותר וכך זה חוסך לו יותר כסף. תראו, אם היתה לנו תחבורה ציבורית כמו שיש באירופה אז אנשים היו מעדיפים לנסוע ברכבת או באוטובוס מהיר יותר מרכב פרטי. אבל תסתכלו על מצב התחבורה שיש לנו בארץ, אוטובוסים מאחרים, עדיין אין רכבת קלה בגוש דן, לרכבת הקלה בירושלים אין מתן עדיפות ברמזור!!, אני לא יודע מה עכשיו, אבל כשנסעתי בה לפני כחודש עדיין לא היה מתן עדיפות נורמלי ובנוסף לכל היא בחינם ולכן יש עליה עומס רב ומחנק בקרונות. תמונת מצב היום לרכבת הקלה "לפחות בקו האדום" בגוש דן עוד לא התחילו לעבוד באופן רציני. אמרה בשנת 1979 ראש הממשלה דאז גולדה מאיר שבשנה הזאת יתחילו לעבוד על הרכבת הקלה בתל אביב. "לא דובים ולא יער" עוד אין רכבת קלה בגוש דן!!!! אני לא מתפלא למה יש פקקים בכביש איילון. אמנם נפתח כבר הקו החדש מראשון לציון מערב להוד השרון סוקולוב, אבל למראת זאת אנשים מעדיפים רכב פרטי או אוטובוס מהסיבה הזאת שנסיעה מתחנות בת ים עולה כ-12 שקלים, לעומת זאת נסיעה מתחנות חולון עולה 9 שקלים. מצומת חולון לתחנת רכבת ההגנה 9 שקלים, איפה נשמע דבר כזה??!! לסיכום, גם בימינו והמציאות היא לצערי הרב!!, אנשים יעדיפו יותר לנסוע ברכב פרטי מאשר בכל כלי תחבורה אחר וכך להעלות את כמות המכוניות שבכבישים ולגרום לפקקים נוראיים מהסיבה הזאת שהמצב ברכבת ישראל שידוע לכולנו לא טוב בכלל, קווי האוטובוסים שבאים בתדירות לא הכי טובה (חלק מהקווים כמובן), המחירים באוטובוס לא הכי זולים ואף יקרים. בקיצור, עד שהמצב בתחבורה הציבורית בארצנו היפה והקדושה לא ישתפר אנשים ימשיכו לנסוע ברכבם הפרטי!! לי עוד אין רישיון כי אני רק בן 16 אבל לכל מי שיש רשיון מעדיף יותר רכב פרטי, אני לא עושה הכללה חס וחלילה! אבל רובם, הרוב המכריע!!