שיא החוצפה

שיא החוצפה

חברה שלי שבנה בן 6 בכיתה א' מקבל רטלין בבוקר ובצהריים שוב(לומד בקיבוץ יום הלימודים שם ארוך)בשבוע הבא יש לכיתה טיול והמורה מסרבת שהילד יצא ללא הוריו משום שלא מוכנה לקחת אחריות וזכור לתת לו את הכדור באמצע היום היא מאלצת את האמא לצאת כאשר האם בעצמה מורה ויש לה כיתה מאוד בעיתית ולא יכולה להעדר מהעבודה המורה אימה שללא מלווה הוא לא יוצא הוא ילד נהדר ואין שום סיבה ללות אותו רק בגלל שהמורה לא רותה להיות אחראית לתת לו בטיול את הרטלין. לדעתי זו שיא החוצפה מה אתם אומרים?

liat555

New member
גם אצלינו מחייבים אותנו לצאת לטיולי

אני לא יודעת אם זו חוצפה בשורה התחתונה צריך לראות את טובת הילד,והבן שלי מאוד רוצה שאנחנו נצטרף

יש לי 4 ילדים במערכת החינוך-

לא קרה לי מעולם. הייתי דורשת בכתב את הבקשה ובודקת מול אגף פניות הציבור במשרד החינוך. נשמע לי מוזר וחצוף למדי. ד.א.- אם המורה לא רוצה לקחת אחריות- למה היא מורה בדיוק?

zivadina

New member
אני מצדיקה את המורה

גם אותנו ביקשו להצטרף לטיולים כאשר הילד עוד היה "שובב". כאשר לא יכלנו, השארנו אותו בבית. לי היה ברור שאם יש ילד שהמורה לא יכולה להשתלט עליו, צריך מלווה צמוד בשבילו. אני לא חושבת שלמערכת החינוך יש מספיק אנשים כדי להשתלט על ילד שצריך לווי צמוד כאשר יוצאים ממסגרת בית הספר. לא ברור לי למה הילד לוקח שני כדורים ברציפות ולא עובר לכדור אחד ארוך טווח. אינני חושבת שהאחריות לתת כדור נכללת בתחום המישרה של המורה. ככלל, אני חושבת שההורים צריכים לנהל את הטיפול בילד בעצמם, ולא להטיל אותו על המורה, שיש לה מספיק דאגות אחרות.

נגהאמ

New member
אני האמא עכשיו הגעתי למחשב

הערה לזיווה - על הילד אין צורך להשתלט!!!! הוא מתנהג למופת תחת הריטלין. שנית - אם צריך לתת לילד כדור נוסף במשך היום ישנו תמיד סידור בבתי ספר לכך שיתנו לו. זה בדרך כלל נופל על המחנכת וזה בכל בית ספר שאני מכירה. אצלינו יש לילד בחורה שעוזרת לו והיא נותנת לו את הכדור ולכן ביום ו' כשהיא לא נמצאת המחנכת לא נותנת כי היא שוכחת. כל ההתנהלות הזו, שהמחנכת הורידה מעצמה את הטיפול בבני לא מקובלת עלי ואני שוחחתי על כך עם מורת השילוב ומתכוונת ללכת למנהלת בקשר לכך. הבחורה שעוזרת לבני אומרת לי שהוא כבר ממש לא זקוק לה והיא כמעט ולא נמצאת איתו כמו בתחילת השנה. לדעתי - זיווה, קפצת לתיאורים שלא היו בהודעתה של תפוזינה חברתי. הילד לא עובר לכדור ארוך כי לא הגיב טוב לקונצרטה, הוא היה היפר מאוד איתה והייתה לו פריחה. הבעיה של המחנכת היא לזכור לתת כדור, היא לא מוכנה לקחת אחריות על הזיכרון שלה. ההצעה שאטלפן נפלה וכך גם כל ההצעות האחרות. אני מחנכת ואני לא מאמינבה שהיא כמחנכת הייתה עוזבת את כיתתה ביום שיש לה 4 שעות ללמד בה, מה עוד שהכיתה גם ככה פורקת כל עול, אני לא מאמינה שהמנהלת הייתה נותנת אישור למי ממחנכות בית הספר לצאת בצורה כזו לטיול עם הילדים שלה. ממני זה דורש לשקר למנהלת בית הספר שלי כי אני לא יכולה להגיד כאן את האמת. למחנכת יש יום חופשי אחד בשבוע ובו היא אמורה להיות חופשיה, אין גם אפשרות להחליף ימי חופש כי יש מערכת שעות. אני אצא לטיול אבל אמרתי להם שיש לי מה להגיד בנושא ואני אלך איתו הלאה: אם הילד כ"כ חריג - למה ביה"ס לא נותן לו סיוע של שעות שילוב? טיפול מסויים? למה כשיש שיחה עם הצוות הטיפולי של ביה"ס - מורת שילוב, יועצת, מחנכת, הורים והסייעת (שהיא פרטית) הנושא הזה לא עלה? היא כמחנכת היתה צריכה לחשוב על הכל ולהעלות כל נושא בשיחה כזו. אני לא יצאתי עם הילד שלי לשום טיול והצגה כשהיה בגן ואז הוא לא היה מאוזן תרופתית.

liat555

New member
שיתוף פעולה מלא זו הדרך

אצלנו אני יודעת שמנהלת החטיבה נותנת כדורים לילדים שזקוקים לכך אם אין בבית ספר שיתוף פעולה מלא יש אפשרות לפנות למפקחת עושה רושם שנתקלתם במחנכת שעושה שביתה איטליקית ובהחלט לא היתי מוותרת לה "מה זה שוכחת?חוץ מלמד יש למחנכת עוד אחריות ובשבל זה ההגדרה שלה מחנכת ולא ביביסיטר אם תרצי יש לי את הטלפון או המייל של יו"ר ועד ההורים הארצי - בעבר הוא עזר לי עם בני שהיתה לו גננת שעשתה לו "רצח אופי" בגיל 3 . ושוב לגבי הטיול עם לא יהיה משהו שיעזור לילד שלך - רק את יכולה - אני לא אומרת שזה בסדר או לא , אבל קודם תעזרי לו , יכול להיות שבית הספר שלומד בנך צריך לראות שיתוף פעולה מלא של ההורה ואז גם הוא יעזור יותר ( עדיין זה לא אומר שזה בסדר)ובמגביל תלחמי על כל מה שמגיע לו בהצלחה

zivadina

New member
אני מקווה שתמצאו את שביל הזהב

ושיהיה שיתוף פעולה מלא בינך לבין המחנכת ובית הספר. אני מצטערת אם הבנתי אותך לא נכון. בכל אופן, אני חושבת שכדאי לכם לשקול ברצינות מעבר לריטלין ארוך טווח יותר, כך שהשליטה בטיפול התרופתי תהיה בידייך בלבד, ולא תתפצל בין "מספר ידיים".

שרה16

New member
יציאה ממסגרת יכולה ליצור מצבים

לא צפויים. זכור לי לפני כמה שנים שכל יציאה לטיול הייתה גוררת התרגשות רבה לפני,ובמיוחד התרגשות רבה בזמן,עד כדי יציאה מהכלים... גם אנחנו ליווינו לא מעט טיולים וקיבלנו הכל בהבנה כי הכרנו את ה"תכשיט".

נכון, יציאה ממסגרת יכולה ליצור

מצבים... אבל רגע! האם לא מדובר באותה מערכת חינוך המנהיגה את חוק השילוב? למה, אנו ההורים אמורים להבין ולקבל את ראיית העולם של מחנכת חסרת רצון, לשלם סל תרבות- אך להשאיר את הילד בבית אם אנו עובדים? לי - זה לא קרה מעולם. קרה ששלחתי את בעלי עם הבכור לטיול, כי ידעתי שזה או זה או שעדיף לו בבית. אך ההחלטה- כמו גם השאלה- היו שלי בלבד. לא קרה שמחנכת באה בדרישה שכזו.

גם אצלינו אותה הבעיה

בני בן 9.5 לומד בכיתה ג ומורתו לא מוכנה להוציאו לטיולים ללא ההורים בטענה שהיא לא מוכנה לקחת אליו אחריות יש לה מספיק 30 ילד על הראש לכן אנו נאלצים להפסיד ימי עבודה ולצאת לטיולים עם הכיתה לפעמים זה נחמד אבל בעבודשה לא תמיד מסתכלים על זה יפה שאנו מחסירים ימי עבודה במיוחד בעבודתי זה מהוה מיכשול.

3pelx

New member
צריך לתת אמון

אני בטוח שהילד הוא ילד טוב וחמוד ועל המורה שלו להבין שצריך סבלנות וסובלנות לצד משמעת , להכניס את אימו לתמונה רק ישלול ממנו את היכולת להשתלב כמו שצריך בברכה ושיהיה טיול כיפי לכולם

zivadina

New member
הדברים לא הסתדרו מעצמם

ולכן כן דרוש פה ברור יסודי עם המורה וצוות בית הספר.

הועלו כאן מקרים שונים נראה לי

לנגה - ממה שכתבת עולה שהמורה לא מוכנה לתת את הכדור וזאת הבעיה המרכזית , אני הייתי מנסה לדבר עם המנהלת כי גם לי זה נראה כמו שביתה איטלקית. לעומת זאת יש להכירה לפעמים במצבים שהתנהגות הילד מפריעה לסובבים אותו ואז חשוב שההורה יתן את התמיכה הזו לילד לדעתי ויש גם כל מיני מקרים אחרים שהם לא זה ולא זה ואז צריך להתייחס אליהם בהתאם לספציפיקציה שלהם ולהתיחס לגורמים השונים

נגהאמ

New member
תודה למגיבים והמגיבות

אני יוצאת מחר לטיול. כמו שאמרה ליאת, אני רואה את טובת הילד קודם כל ולכן אלחם אח"כ ואומר מה אני חושבת על העניין, אדבר עם המנהלת אחרי הטיול ואבהיר כל דבר. למנהלת בית הספר בו אני עובדת סיפרתי את האמת והיא ישר נתנה לי אישור לצאת ואמרה שמה שהם עשו לא תקין. 3pelx צודק בכך שלהכניס אותי לתמונה בטיול רק יעשה לילד לא טוב. בני מתנהג באופן שונה לגמרי כשאני בסביבה והוא מרשה לעצמו לעשות שטויות דווקא כשאני נמצאת והוא רואה אותי. מורת השילוב שאלה אותי למה לא אמרתי את זה בשיחה שהייתה לנו ולצוות אז עניתי לה שלא חשבתי שדבר כזה הוא מעניינם והיא הצדיקה אותי. מקווה להנות מחר, אם אגיע למחשב אעדכן.

../images/Emo163.gifתהנו מהטיול!

ולטפל בזה, באמת אפשר גם אחר כך. גם לבן הקטן שלי יש טיול מחר. אנחנו עדיין מתלבטים אם להצטרף או לא... שיעבור בשלום והנאה מרובה לכולם.

למעלה