שיא הדחיפות!

שיא הדחיפות!

אני חייב ציטוט מסויים מספרו של רבין ``פנקס שירות``, יש למישו את הספר בקירבתו או יודע אם יש באינטרנט? זה ממש דחוף!

EverMan

New member
יש את זה פה, או אצל חבר שלי

איזה ציטוט אתה צריך ?

אממממממ,

לא לכעוס עליי, אני אומנם ממש לא מהצד הפוליטי שלכם, ובגלל זה אני צריך (עבודה על רבין). את הציטוט שבו הוא מודה על השתתפותו בירי על אוניית אלטלנה... אני חייב את זה לפני שבת, (דתי..) תודה! כמו כן, למה באתר מפלגת העבודה אין שום איזכור על רבין? חיפשתי במשך יותר מחצי שעה! (וכן, ניסיתי ב'חפש', לא בדיוק פעל. תודה מראש

EverMan

New member
חיפשתי את הספר, וכנראה שהוא

אצל החבר. אבל רבין אכן השתתף באלטלנה בתור מפקד. הוא גם הצדיק את אלטלנה לא מעט. כמוהו כמוני. שאמצא את הציטוט (וכנראה זה יהיה לאחר כניסת שבת) אעתיק אותו לכאן.

זאת הבעייה...

אנשים עדיין מצדיקים ירי יהודי לעבר יהודיים, אני מתנגד לכך כמו שאני התנגדתי לירי על רבין! אני מתנגד לכל פגיעה ביהודיים, בין אם הוא שוטר בין אם הוא מתנחל, בין אם הוא ימני ובין שמאלני, כמו שאני לא רוצה שיגרשו אנשים מבתיהם בת"א ככה אני לא רוצה שיגרשו אותי מהבית או שגירשו את מתיישבי גוש קטיף וצפון השומרון... אין לי כוח עכשיו להתווכח פוליטית, ונראה לי שהתגובה הזו תגרור שירשור סוער, אז אני רק מבקש: נא לא להגיב בשבת! מוצ"ש סבבה, עד כניסת השבת אפשר, בשבת: בבקשה לא!!! תודה מראש, ואם תוכל לשלוח לי את הציטוט גם במסר אודה לך ממש... תודה שנית, שבת שלום וחודש טוב...!!!

EverMan

New member
אני גם מתנגד לפגיעה בכל אדם.

לא רק ביהודי. אבל שמה שעומד מול פניי זה המדינה שלי, או לירות בספינה שאמורה להיות מפונה - אני בוחר במדינה שלי. לך תדע מה היה קורה לו האצ"ל היה מקבל רובים משלו וממשיך בפעילות שלו גם לאחר המלחמה, ומסרב להכיר בממשלת ישראל החוקית כמו שהוא התחיל.

תיקון טעות שלך...

הנשק הייה אמור להימסר להגנה על ירושלים, צה"ל לא נלחם בירושלים באותו זמן... בי-ם היו רק יחידות של הלח"י והאצ"ל... בן גוריון סירב להילחם בי-ם וניסה לפרוץ רק את הדרך כדי להעביר אוכל... כמו כן, יחידות האצ"ל הכירו במדינת ישראל והצטרפו לצה"ל, מי שלא הכיר במדינה (בשילטון יותר נכון) זה הלח"י, וגם זה רק באזור ירושלים ששם כאמור הצבא לא שלט... תתחבר למסנג'ר שלי וכשאהייה זמין אסביר לך יותר מה בדיוק הלך שם...

EverMan

New member
יצאה השבת - אני יכול להגיב.

הנשק היה אמור להמסר ליחידות של אצ"ל ולח"י - בתוך צה"ל. זה כבר לאחר העברת חוק צה"ל - משמע - הן היו חלק ממנו. בי-ם המערבית, היו רק יחידות של לח"י ואצ"ל. לא במערבה. ולא, דב"ג- כן ניסה לפרוץ את הדרך לירושלים, גם לכיבושה, וגם להצלת התושבים שם. יחידות האצ"ל אולי הכירו במדינה, אבל דרשו ריבונות בתוך צה"ל. ודרשו להשאר אוטונומיים. כיצד אתה היית מגיב, אילו עכשיו, קנדה הייתה תוקפת את ארה"ב, ומיליציה חמושה מטקסס, הייתה מארגנת משלוח נשק מישראל, ודורשת שמחציתו יעבור אליה ? צבא ארה"ב היה כותש אותה. למרות שזו מלחמה, ולמרות שאלו אחיהם.

shacta man

New member
בשום אופן?

וירי על פושעים אשר משתמשים בנשק חם כנגד שוטרים ועוברי אורח גם הוא פסול?

st dragon flame

New member
הציטוט

טוב, הסיפור על אלטלנה הוא בערך 4 עמודים (ספר שני פרק 17 ע"מ 566-569) אני מציע לך לקרוא את כולו כדי להבין בדיוק את מה שהלך שם מבחינתו. הוא אכן כותב ש"...עמוס חורב ואני עולים לגג הבניין ומשליכים רימונים לעבר החוליות הפרושות על החוף...יהודים יורים ביהודים..." לעומת זאת הוא כותב שהאצ"ל ירו ראשונים: "...דקות ספורות לאחר עשר בבוקר נפתחת אש לעבר המטה. אנו משיבים אש אל היורים-חוליות אצ"ל.". כאשר יותר מאוחר נאמר שבגין על הספינה ואנשי ההגנה החלו לירות עליה הוא כותב במפורש שניסה להרגיע את האש:"אש תופת, בעוצמה בלתי רגילה, מכל כלי הנשק, נפתחה לעבר האנייה...איני יודע אם מנחם בגין נמצא על האוניה. אני יודע שהאוניה בוערת, שהפרשה הזאת מחוסלת ואין צורך בנפגעים נוספים. אני עושה כל מאמץ, יחד עם המפקדים האחרים, להפסיק את האש." רבין גם מציין במפורש שהסכים עם ההוראה להפגזת אלטלנה "...ליבי שלם עם החלטת בן גוריון לקיים את החוק והסדר במדינה, שעתה זה נולדה ולמנוע את הפרת המרות האזרחית והצבאית במדינה." אני מקווה שהציטוטים לא ישמשו כדי להוקיע את רבין כרוצח יהודים וכו' אלא להבהרה שהירי על אלטלנה היה כדי למנוע הקמת מיליצה חמושה במדינה בת קצת יותר מחודש

אבן 11

New member
שטויות במיץ

מה כבר יכולים לעשות מספר אנשים עם תחמושת בתוך אניה אל מול צבא שלם? ההחלטה לטבוח ביהודים היתה מחליאה. נקודה.

EverMan

New member
מה היא יכולה לעשות ?

אולי לא יותר מדי. אבל מה יקרה בפעם הבאה שצה"ל יוותר למליציות האלו ?

אבן 11

New member
לא מדובר בויתור

לפרק את האניה מנישקה בהחלט היה צריך. השאלה היא למה בהפגזתה?

EverMan

New member
כדי לחסוך חיי אדם

מכוחות הביטחון ? כי האצ"ל שיחק תופסת עם צה"ל ? כי מציבים אולטימטום לצה"ל ? כי בפעם הבאה אם לא יעשו מעשה רציני - אז הם יבריחו את הנשק ישר ליחידות שלהם ?

אבן 11

New member
לא אמת

אפשר היה להשתלט על האניה גם בלי לירות על האנשים. פשוט לוקחים המון חיילים והולכים לכיוון האניה ומפנים את האנשים , בדיוק כמו בהתנתקות , בנחישות וברגישות. לפי מה שאני קראתי בהמון סיפורים על אלטאלנה , מנחם בגין לא הסכים בשום אופן שיפתחו באש כלפי החיילים.

EverMan

New member
"הולכים לכיוון הספינה" ?

ואני חשבתי לתומי שספינה נמצאת במים ולכן צריך לשחות אליה ... ועם הספינות שלא היו לחיל הים בזמנו ועם לחימה בחזיתות אחרות .. מה שחסר, שחיל יפול בניסיון לטפס לספינה ויטבע.

אבן 11

New member
נו באמת,,,,,,,,,,,,,,,,

הולכים לאוניה, אתה יודע שלא לזה התכוונתי. שבת שלום.

למעלה