שיאצו לחיזוק הריון

isa bella

New member
שיאצו לחיזוק הריון

שלום, הגיעה אלי מטופלת (אני מטפלת בזן-שיאצו) אחרי שנה פלוס של ניסיונות כניסה להריונות, מתוכה כחצי שנה בטיפול הורמונלי קונבנציונלי. אחרי שלושה טיפולים היא חוותה טראומה רגשית קשה וכתוצאה של נסיבות נאלצנו להפסיק את הטיפול למשך 3 שבועות. המשכנו שוב לפני 3 שבועות, כשלפני שבועיים היא גילתה שנכנסה להריון!
בעקרון אני משתדלת להימנע מלטפל בהריון בשליש הראשון מתוך המחשבה שזה תהליך טבעי שאני לא רוצה להתערב בו אם אין צורך, אבל במקרה שלה אני חושבת שכדאי להמשיך לטפל ולחזק אותה (חולשה די גדולה, קיו בולט בטחול, כליות, ריאות). בנוסף לאמא שלה היו 3 הפלות טבעיות (וגם 4 הריונות תקינים), כך שאני חוששת שגם מבחינת הג'ינג יש לה אולי נטיה להפיל. מה דעתכם? יצא לכם להיתקל במשהו דומה? רעיונות או המלצות לחיזוק של ההריון ומניעת הפלה? המון תודה ושבוע מקסים

טיפולי שיאצו בהריון

איזה בלה, שלום לגבי טיפולים בנשים בתחילת ההריון, הדעות חלוקות. אני מאלה שחושבים שכן יש לזה מקום, אם המטפל/ת מספיק מנוסה. לגבי המלצות לחיזוק בזמן הריון: אפשר לחזק תמיד בעזרת תזונה, כמו כן יש כל מיני פעילויות שמיועדות לנשים בהריון, כמו יוגה או אולי טאי צ'י, אבל פה יש אנשים שמבינים יותר ממני ויכולים לעזור.

isa bella

New member
תודה מיכל

"אם המטפלת מספיק מנוסה" - אני מרגישה שאני מטפלת עם רגישות גבוהה והקשבה גבוהה, אבל אין לי ניסיון בטיפול בהריון בשליש הראשון. מה שכן, נוצר קשר מאוד מאוד טוב עם המטופלת, ואני חושבת שהיא עצמה לא תרצה בשלב הזה לעבור למטפל אחר. האם בכל זאת לדעתך אני צריכה להימנע מלטפל בה? (עוד שאלה - אם תמיד אמנע מלטפל במה שאין לי בו ניסיון אז איך מתישהו יהיה לי ניסיון?). ולגבי תזונה ופעילויות מיוחדות לנשים בהריון - גם אני חשבתי על הכיוונים האלו, אבל האם למישהו יש המלצות יותר ספציפיות? שוב תודה, ויום נהדר

סליחה על האיחור בתשובה

אני לא נמצאת הרבה מול המחשב בימים האלה. בכל מקרה: לפי מה שאת מספרת, נשמע שבאמת כדאי להמשיך עם המטופלת. גם הטיפולים הראשונים שלי בנשים בהריון היו עם מטופלות שנכנסו להריון בתקופת הטיפול, או בעזרת הטיפול. ההקפדה על "מטפלת בעלת נסיון" - הכוונה היא בעלת נסיון באופן כללי. למשל, כשיש לך מטופל ותיק ואז הוא חולה במשהו שלא הכרת קודם לכן, תקראי, תתייעצי עם קולגות, מורים ואולי פה בפורום, ותמשיכי לטפל בו. ואז כבר יהיה לך נסיון באותה בעיה ספציפית... מטפל שיש לו נסיון באופן כללי, גם מכיר התוויות נגד שונות, ומכיר דברים שהוא כן יכול לעשות. החושים שלו מחודדים מספיק, הוא יודע מתי לסמוך על האינטואיציה שלו ומה אומרות הבדיקות. ואז הוא יכול לטפל גם במטופלים עם בעיות שהוא לא נתקל בהן קודם לכן, והוא עדיין יעשה זאת טוב במידה מספקת, ואף יותר מכך. האם בשעורים שקיבלת דיברו על טיפולים בנשים בהריון? האם למדת מה אסור ומה מותר לעשות? אלה בדיוק הדברים הרלוונטיים. לא ללחוץ על נקודות מסויימות, לא בבטן ולא בגב התחתון, אם כי מגע קל בגב כן יכול לעזור. לגבי תזונה, צר לי שלא קיבלת תשובות נוספות, אבל אני חושבת שכן כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין בזה ויפגוש את המטופלת, כאן ייעוץ באינטרנט לא יספיק. כנ"ל לגבי הפעילות. יש מרכזים שמיועדים לנשים בהריון, ושם יש פעילויות שונות שמותאמות להן. בהצלחה

למעלה