שיאצו לא-מקצועי ?

teepee

New member
שיאצו לא-מקצועי ?

האם יכול להיות שהשיאצו שאני מקבלת במסגרת קופ"ח אינו מקצועי ? הטיפול נעשה על מיטת-טיפולים ולא על מזרן, כנהוג בשיאצו... במהלך הטיפול כל מה שנעשה זה למתוח את הידיים והרגליים בשלל אופני מתיחה, למעלה ולצדדים. לאחר הטיפול אני יוצאת עם שרירים תפוסים וכאבים בשכמות, שלא עוזבים אותי גם בימים שאחרי... חשוב לציין שכבר עברתי טיפולי שיאצו פרטיים, אבל בגלל שזה כ"כ יקר עברתי לקופ"ח, אבל נדמה לי שאני כל הזמן "נופלת" על מטפלים לא-מקצועיים... ושאלה נוספת - האם ניתן "ליפול" כך גם בדיקור סיני ? כלומר במסגרת קופ"ח כשהטיפול הוא לא פרטי ? תודה מראש.

dudusapir

New member
לא הכרחי

לא הכרחי שמטפלים בקופ"ח הם יותר מקצועיים. הם מקבלים מעט כסף על כל טיפול. כמות הטיפולים גדולה מאוד. מטפלים טובים בדר"כ עובדים באופן פרטי. סביר להניח שחלק מהמטפלים נכנסים לקופ"ח לצורך ניסיון אבל לא חייב. לפעמים אין ברירה.

לשואלת..

טיפול שיאצו מקצועי הוא כזה שמותאם לתלונתך /לבקשתך ולגופך מטפל מקצועי יידע לשלב גם טכניקות מתקדמות יותר אגב ,במסגרת של קופ"ח למטפל יש זמן מאוד קצוב ודחוק כדי לטפל בך ולא תמיד תקבלי את הטיפול הטוב ביותר תוצאות טיפולים בכל מקצועות המגע אפשר לראות רק לאחר סידרה של טיפולים ,ולא לאחר 2-3 טיפולים,הכל כמובן לפי סוג התלונה. טיפולים בקופ"ח - 30 דק' -גובים ממך בין 65-85 ש"ח {לא כולל חניה} כך שאם תעשי חישוב מהיר תראי שאת תקבלי יותר עבור כספך ויש מטפלים /ות שיכולים להגיע אלייך ב150-200 ש"ח. בדיקור סיני חשוב הניסיון של המטפל/ת ,וכן בעקביות הטיפולים. אני מטפל מומחה בשיאצו,ברפלקסולוגיה,ובעיסוי אשמח אם תרצי יותר פרטים

שיאצו מקצועי

השיאצו הוא טיפול מגע המבוסס על הרפואה הסינית, מטפל טוב יודע להתאים את הטיפול הנכון על פי תלונת המטופל, מראה פניו וגופו,יש המעמיקים ובודקים את מצבו של המטופל על פי מראה הלשון והדופק. השיאצו המסורתי אכן מתבצע על מזרן כמו שהיה נהוג ביפן, וזאת כדי להתחבר לאנרגית האדמה.למרות שלעיתים יש צורך להשכיב את המטופל על מיטה בשל מיגבלות שלו(לנייד את עצמו למשל) לשאלתך,האם השיאצו שאת מקבלת בקופח הוא מקצועי, לרוב כן,למרות שניתן לשאול את אותה שאלה על כל רופא אחר בקופח ,בתור מי שעובדת בקופח כמטפלת שיאצו, ובאופן פרטי בקליניקה שלי, ניתן ללא ספק להגיע לתוצאות מצויינות ללא הבדל משמעותי היכן מתבצע הטיפול. צריך להבין שני דברים חשובים: לשם הצלחת הטיפול דרושה לקיחת אחראיות של המטופל לתהליך הטיפולי עצמו, האמונה בטיפול וביכולתו של המטפל ליצור שיפור חיוניים אף הם להצלחת הטיפול. אשמח לעזור לך במידע נוסף. רונית עומר מטפלת שיאצו מומחית לאורטופדיה ולרפואת נשים.

ינוקא1

New member
יש מטפלי שיאצו מצויינים

שעובדים על מיטה. במיוחד לאנשים גבוהים קשה לעבוד על מזרן. בקשר למקצועיות המטפל\ת - אין מטפל אחד שמתאים לכולם. בני אדם נבדלים זה מזה ביכולת שלהם להרגיש , באיכות המגע ועוד. אלו גם דברים שבאים עם הניסיון. אם את מרגישה לא נוח עם הטיפול , כנראה שלא מתאים לך. וכמובן שבדיקור זה אותו דבר בדיוק.

עמיר82

New member
שיאצו בקופת חולים

אני לא יודע למה אנשים נוטים לזלזל במטפלים של קופות החולים שיאצו קלאסי אמנם מבוצע על מזרן, אך הרבה פעמים המטפל יעדיף לטפל על מיטה מסיבות שונות כגון: 1. אם למטופל יש בעיות בצוואר השכיבה על מזרן עם ראש מוטה הצידה יכולה להיות בעייתית. 2. מגבלות פיזיות של המטפל. 3. שילוב טכניקות שונות כגון טווינא. 4. תלונת המטופל/ת - תלוי על איזה חלק בגוף עובדים. בקופת חולים כמו בשוק הפרטי יש מטפלים טובים יותר וטובים פחות, ומטפל שמתאים לך לא בהכרח יתאים למטופל אחר. הכל עניין של סגנון וכימיה עם המטפל/ת. אני מטפל מזה 3 שנים בשיאצו וטווינה והצטרפתי לקופת חולים גם ע"מ לקבל נסיון וגם ע"מ להגיע לאוכלוסיה שלא יכולה להרשות לעצמה להגיע לטיפולים פרטיים. אין הרבה הבדל או משמעות להיכן מתבצע הטיפול. בקופ"ח כללית הטיפולים הם 45 דק' ברוטו, שזה ת'כלס 35-40 דקות טיפול, וזה בהחלט מספיק ברוב המקרים. אגב, אם את מעדיפה מזרן - את יכולה פשוט לבקש מהמטפל/ת שלך.. לא צריכה להיות בעיה. כל טוב עמיר שפר

ינוקא1

New member
לא היה בהודעה שלי

שום זלזול במטפלי קופת החולים. אם כי אני חושב שבדרך כלל טיפול בקליניקה פרטית יהיה יותר אפקטיבי מסיבות שונות : בעיקר היחס למטופל , וכן הידיעה שאתה כעצמאי תלוי מאוד במטופלים שיבואו אליך ואין לך מישהו שמזרים אותם אליך כמו בקופ"ח. בקשר לשאר הדברים אני מסכים בהחלט : קופת חולים מציעה מחירים סבירים יחסית (אם נתעלם מהדרישה לחתום מראש על סדרות טיפולים שהיא קצת בעיתית בעיני) , אני מסכים שניתן לעשות טיפול מעולה ב35 דק' , וכמובן שהעיקר זה הכימיה בין המטפל למטופל. [אגב , במטופלים עם בעיות צוואר ברוב המקרים אני דווקא מעדיף לבצע קודם כל טיפול על מיטה ללא חור עם הראש פונה כלפי מעלה ולעשות את העבודה כאשר הידיים שלי תומכות בראש מאחור. זה הרבה יותר אפקטיבי מאשר להכניס את הראש לתוך החור ולעבוד על הצוואר , כי כך אתה מסוגל גם להניע את הראש בעדינות ולעשות הרבה יותר תנועות. מה גם שמשקל הראש מסייע לך].

עמיר82

New member
מסכים

1) התגובה שלי לא כוונה לתגובה שלך, אלא למי שהגיב לפניך 2) מסכים איתך שהרבה פעמים נעדיף קודם להשכיב על הגב. 3) במקרים אקוטיים אני אישית מעדיף בכלל לטפל על כסא :) חג שמח

למעלה