שיאן

ברקוש22

New member
שיאן

נתחיל עם חילי הטרה קוטה - חיילים קבורים השומרים על קברי קיסרים - שום חייל אינו דומה לשני ויש לא מעט מהם

ברקוש22

New member
מגדל הפעמון ומגדל התוף

כשמם כן הם מגדלים עם תוף ו... פעמון גדולים

ברקוש22

New member
פארק ליד הפגודה שאת שמו אני לא זוכר

אבל הוא מלא מופעי אקרובטיקה - זיקוקים - מופעי מיים ותאורה מדהימה והכי טוב בלי תיירים בכלל

ברקוש22

New member
הוא שאן.

הר מדהים בעל 4 פסגות לפי רוחות השמיים - מטפסים עליו במאות מדרגות ישנים על הפסגה המערבית וצופים בשקיעה קמים מוקדם בבוקר לפסגה המזרחית ונפעמים מהזריחה

ברקוש22

New member
הוא שאן וסיכום

הסינים מאמינים שברגע שזוג הניח מנעול סגור במקום הזוגיות רק תלבלב מאותו הרגע והלאה שיאן אומנם ידועה בחילי הטרה קוטה אך היא הרבה יותר מעניינת אם בפארקים אם בפגודות אם בהרים ואם בעוד המון הפתעות. שבוע טוב

Temporary2

New member
Get a HEAD...

חיילי הטרקוטה המדהימים - פרט. כמה מהחברה כאן ממש איבדו את הראש, מה שנקרא. לעניין, החיילים - למרות שהאתר תיירותי נטו - מרתקים. שיטת היצירה שלהם, "סרט נע" שבו החלקים פוסלו בנפרד ואז הורכבו לכדי גוף אחד (ולכן הראש הוסר כ"כ בקלות מהפסל) היתה ממש מתקדמת באומנות בהשוואה לעולם המערבי של אותה התקופה (200~ לפנה"ס). שימו לב לכפות הידיים שלהם - התנוחה שלהן לא טבעית. הסיבה היא שהם אחזו כלי נשק (אמיתיים) שכיצרו אותם. אבל כיוון שהקבר נבזז והושחת, זה הדבר הראשון שנלקח.

Temporary2

New member
קצת מחיי הפארקים - street band

הפארקים הם מהמקומות הטובים ביותר להחשף לתרבות סינית מסורתית ואותנטית. בתמונה, להקה מנגנת מוסיקה סינית, את הסולנית ששרה לא רואים, גם לא את הקהל שהתגודד סביבם (מעגל בקוטר 10 מ' בערך).

Temporary2

New member
ועוד קצת fun...

ג'אגלינג, עפיפונים וכל הדברים האלה הם עיסוקים לגבר הסיני הבוגר, לא לילדים. זו היתה הפעם הראשונה שראיתי בסין ג'אגלינג שלא כחלק ממופע. אבל כבר הייתי רגיל שבכל פארק אני מגלה משהו חדש, אז לא התרגשתי.

sailor

New member
תיקון על כלי הנשק

כתות הנשק היו עשויות עץ, שנרקב. הנשק עצמו היה עשוי ברזל שהתחמצן והתפורר. בזמן החפירה מצאו ריכוזי תחמוצת ברזל (חלודה) במקומות המתאימים.

Temporary2

New member
מה המקורות שלך ? שלי אומרים אחרת.

בלונלי פלאנט כתוב: "Many of the figures originally held real weapons of the day, and over 10,000 pieces have been sorted to date. Surface treatment made the swords resistant to rust and corrosion, so that after being buried for more than 2000 years they were still sharp. The weapons are now kept in storage, out of public view." זה בקיצור. מידע יותר מפורט, על התרכובת של הנשקים, ועל הציפוי שלהם נגד חלודה, יש למשל בקישור הזה.

sailor

New member
כשהייתי שם לפני 15 שנה

היו ארכיאולוגים שעבדו בחפירות ובזמנם הפנוי הדריכו קבוצות. אחד מאלה סיפר מה שהכתבתי כאן. אז היו חפורות רק שתי השורות הראשונות של הבורות עם החיילים וביתר השטח היו רק חפירות לאיתור גבולות הקבוצות. ייתכן שמאז התגלה מידע אחר.

למעלה