שיאי סופרבול

gadotmi

New member
שיאי סופרבול

מזמן לא היה לנו סופרבול שאליו מגיעים שני תותחי על התקפיים. שילוב קטלני של שתי התקפות מהירות שמתבססו על הרבה מסירות - מהוה פוטנציאל לריסוק של כמה וכמה שיאי סופרבול שמחזיקים מעמד כבר כמה וכמה שנים (במיוחד שיאים של משחק שלם, כלומר צירוף של שתי הקבוצות). כנהוג אצל ידיינו מעבר לים, הכל מתועד ורשום. לכל מי שמשעמם העלו חכמי הפוטבול אוסף העצום של שיאי סופרבול, בהם ניתן לשטוף את העיניים בעמוד המתאים באתר ה -NFL כדי לטבוע בים המספרים. להלן משחק משמעשע לממתינים בדריכות לשריקת הפתיחה: בדף המצורף מפורטים רק 16 שיאים אישיים ו-21 שיאים קבוצתיים מתוך המגוןן העצום המצוי בדף שלעיל, ממגוון תחומים ונושאים (נקודות, מסירות, תפיסות, ריצות, שערי שדה, חטיפות ואיבודים). שאלות הלילה: א. כמה שיאים אישיים (מתוך ה-16 הרשומים בדף בלבד) ישברו בסופרבול הנוכחי? ב. כמה שיאים קבוצתיים או combined (מתוך ה-21 שציינתי) ישברו בסופרבול הנוכחי? אני ממתין להתנפלות עם תשובות חכמות, ובעיקר ההסבר המלומד המראה איך הגיע הגולש למספר הזוכה. בהצלחה !

ofribecker

New member
ההערכה שלי

שבסופרבול הזה, לא יישבר אפילו שיא אחד מכל הרשימה, אישית וקבוצתית. הסבר: התחושה שלי היא, שההגנות יגיעו מאוד מוכנות למשחק הזה בידיעה שהן פוגשות התקפה מעולה שנדרש פוקוס וריכוז רב כדי לעצור אותה. ההערכה שלי שהמשחק ייגמר בתוצאה נמוכה בהרבה ממה שרבים חושבים. הניחוש שלי הוא 17 - 9 לקולטס, וכמובן לא אופת עגם אם יהיו מעט יותר נקודות, אך לא נראה לי שהולך להיות כזה שוטאאוט כפי שמנבאים כלכך הרבה חכמים (מבלי לזלזל כמובן). השיאים שיהיו הכי קרובים לשבירה, נראה לי, אולי הפילדגול הארוך ואולי מספר הסאקס הקבוצתי ואולי האישי, אבל לא יישברו. התצאה שניחשתי גם לא תהווה שיא שלילי של נקודות, לאחר שבסופרבול 7 בשנת 1973 ניצחה מיאמי את וושינגטון 14 - 7, בשנת 1975 בסופרבול 9 ניצחה פיטסברג את מינסוטה 16 - 6 ובשנת 1969 בסופרבול 3 ניצחה ניו יורק ג'טס את הבולטימור קולטס 16 - 7. תבלו!

gadotmi

New member
תשובות וניתוח

טוב, לא יכולתי לצפות לתגובות של המונים, כיוון שההודעה הועלה רק שעות ספורות לפני שריקת הפתיחה (וחלק מהקהל הקדוש היהי נתון במנוחה לקראת החגיגה הלילית). ובכל זאת: בוודאי כבר יודעים את התוצאות: דרו בריס השתווה לטום בריידי עם 32 מסירות מושלמות (וזאת לאחר שהחל את המשחק ברקורד מאכזב של 3 השלמות מתוך 7 נסיונות). המשך המשחק נראה אחרת לגמרי מבחינתט, הרבה תודות לקולסטון שהושיט ידים וקלט כמה מסירות שנראו לא תפיסות בעליל בעין בלתי מזויינת. מה זה אומר מבחינת הציון בהסטוריה שיותר המשחק של 2010? לא ברור. שפטו בעצמכם: א. מהמשחק של 2009, מופיעים בטבלה שהכנתי קורט וורנר מהתקפת אריזונה ודוקט מההגנה שלהם (ולמנצחים אין ייצוג). ב. גם מהנצחון של ניו יורק ג'יטאנס ב 2008 נותר בטבלה רק השיא של וס וולקטר (מהמפסידים) עם 11 תפיסות מושלמות. ג. המשחק של 2007 אינו מיוצג. ד. הריצה של וילי פארקר ל-75 יארד בנצחון של פיטסורג על סיאטל הוא הזכרון היחיד מסופרבול 2006. ה. גם כשניו אינגלנד ניצחה את פילדלפיה ב 2005, תפס WR של הפאטס 11 מסירות (ברנץ') ה. השילוב של שתי קבוצות מסירה מובהקות ו-QB בשיאם על אותו מגרש (2004) יצר את אחד המשחקים ממנו יש הכי הרבה שורות בטבלה: 649 יארדים באויר לשתי הקבוצות (שיא) וגם 868 יארדים כלליים (מקום שני אחרי 1988). בריידי זרק באותו מעמד 32 מסירות מושלמות (כאמור, זהו השיא שבריס השווה השנה). והמהלך הבלתי נשכח: 85 היארדים שהתעופפה המסירה של דלהום למושין מוחמד תוך כדי שבירת השיא של פארב מול אותה קבוצה שהחזיק מעמד 7 שנים (81 יארד לפרימן). ו. השחקן שזכה להופיע בטבלה כמזכרת מהמשחק של 2003 דווקא לא שש להציג את הנתון בספר הזכרונות: ריץ' גאנון מאוקלנד העביר את הכדור להגנה של הבאקס 5 פעמים במהלך המשחק. ז. גם משחק של 2001 סיפק שורה אחת בלבד לטבלת השיאים, באותה קגוריה כמו 2003: קרי קולינס שהיה ה-QB הפותח של הג'יאנטס נחטף 4 פעמים ע"י הגנת בולטימור הדורסנית. לתשומת לב ה-QB הגדולים שזכו בפרס (מונטנה, בריידי, מאנינג, בריס...): מכולם, קורט ורנר הוא שמחזיק בשלושת המקומות הראשונים בקטגוריה של שיאי היארדים במשחק, אם כי בקבוצות שונות (414 עם הראמס ב-2000, 377 בשנה שעברה במדי אריזונה, 365 ושוב בסינט לואיס מול הפאטס ב 2002). מסקנה: 2005 הינה השנה הפוריה בעשור האחרון בתחום שביאת שיאי סופרבול. המשחק השנה היה בהחלט מותח ומעניין, אולם מבחינת שיאים, אין סיבה להעלות את סופרבות 44 כאחד הזכורים ביותר בהסטוריה - והעבדה הזו מעניינת דווקא משום הציפיות ששתלו במשחק, לאור העובדה שהתייצבו שתי קבוצות בעלות התקפות פוריות ביותר ושני QB המצויים בכושר פנטסטי.

ofribecker

New member
לא הייתי כלכך רחוק בחיזוי

לא נשבר אף שיא כפי שאמרתי. הפילגול הארוך? לא היה רחוק משבירה... בעניין הסאקס טעיתי בגדול. חשבתי שיהיו יותר. בכמות הנקודות של הקולטס פגעתי בול... היו חסרות לי רק 22 נקודות של הסיינטס...
בכל מקרה - שוטאאוט קלאסי זה בטח ובטח לא היה... גדי, תודה על האתגר ועל הסיכום.

DAnalyst

New member
תיקון קל לניתוח

כתבת שהשילוב של שתי קבוצות מסירה מובהקות בסופרבול של 2004 (הפאטריוטס והפנת'רס) הוליד את השיאים האוויריים באותו המשחק. המציאות הייתה רחוקה מזה. ההתקפה של ניו אינגלנד אמנם הייתה מבוססת על מסירות, אבל לקרוא לקרוליינה קבוצת מסירה מובהקת זה כבר מעיד על שיכחה מתקדמת.
קרוליינה באותה שנה הייתה קבוצת ריצה קלאסית, וכשזה לא עבד הם היו רצים עוד קצת. מתוך ההנחה שעם הזמן הריצות יעבדו. הם בד"כ היו מוסרים רק בדאון שלישי ורק אם אין ברירה. לרוע מזלם לביליצ'ק כמו לשאר העולם זה היה ברור, ולכן ניו אינלנד נערכה לריצות בדאונים הראשונים. מה שתסכל אותי במשחק היה שגם כשהיה ברור שניו אינגלנד מהמרים על זה שתהיה ריצה בדאון ראשון ושני הם עדיין לא שינו את תוכנית המשחק, ולכן הרבעים הראשון והשלישי היו מבחינתם יבשים כל כך. הם שיחקו לידיים של ניו אינגלנד. לעומת זאת כשניו אינגלנד עשו נקודות קרוליינה שיחררו את הרסן ושילבו מסירות גם בדאונים ראשון\שני, ולכן היו פיצוצים ברבעים הזוגיים (2,4). באופן עקרוני קרוליינה האמינה במסירות עומק רק מדי פעם בשביל לוודא שההגנה לא תצופף יותר מדי את השורות נגד הריצה שלהם, ולכן כשעלה הצורך להרביץ משחק מסירות להרבה יארדים דלהום מוחאמד וסמית' שהיו מיועדים בדיוק לסוג הזה של משחק עומק גמעו את המגרש בקלות, ומשם הסטטיסטיקות המרשימות של היארדים באותו SB. אחרי בדיקה בסטטס של אותה שנה (2003) - קרוליינה הייתה מקום 3 בליגה במספר נסיונות הריצה, ומקום 28 בליגה במספר נסיונות המסירה, אז לא הייתי מגדיר אותם כקבוצת מסירה מובהקת....

royfr

New member
עברתי על השיאים

ולדעתי, יש שני שיאים שנשברו במשחק הזה. בריז הרי סיים עם 32 מסירות מוצלחות, ומנינג עם 31 - אפשר להניח ש-63 המסירות המוצלחות זה שיא. בנוסף, בריז זרק 39 מסירות, מנינג 45: האם ה-84 זריקות זה שיא ? ו-75 אחוז של שני ה-QB ביחד, נראה גם כשיא.

שיאים

Highest completion percentage, career (minimum: 30 completions): 82.1, Drew Brees, New Orleans Most completions, game, both teams: 63, New Orleans (32) vs. Indianapolis (31) Highest completion percentage, game, both teams: 75.0, New Orleans (82.1) vs. Indianapolis (68.9) Most field goals, 40-or-more yards, game: 3, Garrett Hartley, N.O. Oldest player: 42, Matt Stover, Indianapolis Super Bowl records tied in Super Bowl XLIV Largest deficit overcome, winning team: 10 points, New Orleans Most completions, game: 32, Drew Brees, N.O. Most two-point conversions, game: 1, Lance Moore, N.O. Most yards, touchdown drive: 96, Indianapolis Most first downs passing, game, both teams: 32, Indianapolis (16) vs. New Orleans (16) Fewest rushing attempts, game, both teams: 37, New Orleans (18) vs. Indianapolis (19) Most completions, game, team: 32, New Orleans Fewest times sacked, game, team: 0, Indianapolis Fewest times sacked, game, both teams: 1, Indianapolis (0) vs. New Orleans (1) Fewest fumbles, game, both teams: 0, Indianapolis vs. New Orleans Fewest turnovers, game, team: 0, New Orleans

לגבי השיא הראשון

השיא הוא לקריירה בסופרבול כך שיש סיכוי סביר שבסופרבול הבא שלו, דרו בריז יאבד את השיא הזה ...

stan123

New member
שכחת את השיא הכי חשוב

הכי הרבה צופים אי פעם. לא רק לסופרבול, הסופרבול הזה עבר את הפרק האחרון של מאש מ 1981 והוא התוכנית הכי נצפית בטלוויזיה בארה"ב מאז ומעולם. ועוד שיא מקומי: הכי מעט פרסומות סופרבול בלייב - 0

METV הראו פרסומות ב Pre-Game

היו כבר שנים בהם לא שודר הסופרבול ב METV ולכן זה לא שיא ...

למעלה