שטר ערבות בשכירות

Dry Martini

New member
שטר ערבות בשכירות

שלום, אשמח לטיפים ממכם איך למזער סיכון לניצול לרעה של שטר הערבות שאני מפקיד בידי המשכיר. אני עומד לפני חתימה על חוזה שכירות. המשכיר מבקש שטר ערבות בסכום גבוה מאד, שווה ערך ללמעלה משנתיים שכ"ד. מעולם לא הייתה לי שום בעייה כשוכר אולם הסכום הגדול כל כך מחייב אמצעי זהירות מיוחדים.

AF2006

New member
תזהר מהסכום!

לפי חוות דעת שקיבלתי (כולל כאן בפורום) לא כדאי לתת ערבות על סכומים גדולים ובלתי סבירים אפילו אם אדם ישר. המשכירים נוהגים להשתולל ולבקש סכומים מטורפים. למה? ככה. לגבי השטר, יש לנהוג בו כבצ'ק לכל דבר. לרשום למוטב בלבד - לא סחיר וגם לרשום עליו "נמסר כשטר בטחון להבטחת תשלום שכר דירה בחוזה מיום כך וכך ואיננו תקף לשום עניין אחר". גם תבטיח בחוזה באיזה תנאים מותר להשתמש בו שהמשכיר לא ירוץ להוצאה לפועל עם זה אם איחרת יומיים בשכר דירה או שאיזה צ'ק חזר לך מסיבות טכניות...

Dry Martini

New member
תודה, האם מנהלת הפורום מצטרפת?

תודה על התשובה. אשמח לדעת האם מנהלת הפורום מצטרפת להמלצות שניתנו ואם ישנם דברים נוספים שעלי לשים לב אליהם.

Dry Martini

New member
שטר חוב ולא שטר ערבות

שמתי לב שבהודעה המקורית כתבתי בטעות שטר ערבות במקום שטר חוב. מדובר בשטר חוב סטנדרטי שנקנה בדואר.

אם לא הגבתי סימן

שאין לי מה להעיר על התגובה שניתנה. כאמור, הסכום אכן גבוהה ביחס לנהוג. עליך לדאוג לכך שבהסכם יובהר כי הפעלת השטר תעשה רק לאחר שניתנה לך התראה על הכוונה להפעילו ולאחר שלא תיקנת ההפרה בגינה מבוקשת הפעלת השטר בתוך X ימים. וכמובן אפשר תמיד להוסיף שהמשכיר יפעל, ככל ויהיה צורך במימוש שטר החוב, בתום לב.

למעלה