שטר מניה

beetle73

New member
שטר מניה

יש לי שטר מניה - בשיווי 5 מניות - של בנק הפועלים משנת תרפ"ג, 1923. אני בשלבי בירור ראשוניים לגביה, ואשמח לקבל כאן מידע על ערכה ועל מה שאפשר/ כדאי/ ניתן לעשות איתה. לדעתי יש לשטר זה גם ערך כלכלי, מלבד ערך האספנות. היא אינה רשומה על שם מסויים אלא "...היא לאות בידי בעלה כי לו חמש מניות..." מצ"ב התק תודה מראש לאלה שיסייעו.

שלום,

אני לא יודע לומר מה ערכה הכספי אספני של המניה, אבל יכול לומר באופן חד משמעי שאינה שווה כלום כ"מניה" ממש, כלומר כמסמך המעיד על בעלות בחלק היחסי בהון הבנק. מניות הבנק הוחלפו ודוללו עשרות פעמים מאז, ואני אפילו מטיל ספק אם מדובר באותה החברה. אם תמתין בסבלנות, יש כאן מי שיודע לתת תשובות אודות השווי האספני, ואני בטוח שהתשובה תגיע במהרה. מכל מקום, אם לכשתדע את התשובות תרצה למכור את המניה, שלח אלי מסר. מזמן רציתי מניה כזו כדי לתלות על הקיר במשרד.

rachelea

New member
שטר מניה של בנק הפועלים

מדובר בתעודת מניה, שהינה מבין התעודות הראשונות שהונפקו על ידי בנק הפועלים (הראשונות הונפקו ב-1922). התעודה איננה נדירה. מעשית, אין לתעודה ערך כלכלי משמעותי. זוהי תעודה למוכ"ז (=מוסר כתב זה), כפי שכתבת, ואיננה "על שם". ניתן לפדותה באמצעות מחלקת ניירות ערך של בנק הפועלים.
האם יש לתעודה קופונים? במידה ואין, שוויה הכלכלי פחות. עם זאת, אין הדבר מעלה או מוריד לעניין שווי תעודת המניה לאספנים, שווי שייקבע לפי איכות התעודה. תעודה במצב טוב יכולה להגיע לשווי של פחות מ-100 $. התעודה חתומה על ידי שלושה: שתיים משלושת החתימות הן ככל הנראה חותמות גומי של בלומנפלד ויוסף שפרינצק. החתימה השלישית, המקורית היא בד"כ של מזכיר הבנק: אליהו מינצר או טברסקי. ייתכן ובתעודה הספציפית מופיעה חתימתו של ברל כצנלסון (כמזכיר). במקרה כזה חתימתו תהיה חותמת גומי בנוסף לחותמות הגומי של שפרינצק ובלומנפלד. על התעודה יש הדפסת חופה של מפת א"י משנות העשרים (של המאה העשרים). עם השנים הדפסה זו דהתה וקשה להבחין בה.
ייתכן ותוכל לקבל פרטים נוספים על תעודת המניה, אך לשם כך יהיה עליך לסרוק אותה ולהעלות את תמונתה, כאן בפורום. האם אפשרי הדבר?

אין עליך! ידעתי.

ידעתי שתגיעי עם תשובה מסודרת, מפורטת ונכונה. האם תוכלי לומר לי איפה אפשר למצוא כזו תעודה? (או דומה לה, אין לי העדפות לבנק זה או אחר, ובלבד שיהיה בנק מוכר). אני לא מחפש משהו במצב נפלא, אלא שתהיה מספיק ייצוגית כדי למסגר ולתלות.

python 4

New member
רחל, באותה הזדמנות,

האם תוכלי להשיג לי מנייה של מיקרוסופט? או, נהיה צנועים, של טבע. למטרות אספנות כמובן.

rachelea

New member
זה היה מכוון

זכורני שלפני שנים שמעתי את כל ה"ידענים" מדברים על מוכ"ז, ע"ש ואף אחד לא יכול היה להסביר לי הפירוש. לזכר טראומת אותן שנים החלטתי לפשט ולבאר את המילים. מכאן תבין מדוע אין לי סימפטיה מיוחדת למנצל"ש, אאל"ט, מחמ"פ וכדומה. שימוש בז'רגון, הייחודי לחבורה שיש לה עניין משותף בדבר זה או אחר, גורם לסגירותה ואינו מאפשר לאחרים להתערות בקירבה בקלות.

אבל, אבל - אנחנו תמיד מאחלים את

האיחול המסורתי "מקווה שתתערה בפורום". וברצינות, אני יוצא בקריאה: כל מי שחש בהתבטאות כזו או אחרת שעלולה לגרום למישהו לחוש שלא בנוח, או כאילו אנחנו קבוצה סגורה שאינה מסבירה פנים - מיד לדווח לי ולסמנכ"ל לענייני הסברת פנים - רחל. לא יהיה כדבר הזה. זה היה ויהיה הפורום הכי פתוח והכי טולרנטי, נטול הנהגה, ללא בירוקרטיה ללא מורא וללא משוא פנים. כולם שווים, ואין שווים יותר. דעתו של כל אחד חשובה, ומתקבלת ברצון, (עד לנקודה שבה חלילה נפגע מישהו מחברי הפורום, שאז הדמוקטטורה פועלת מיד ובחוזק יד, למיגור הרוע מבין שורותינו).

yblumann

New member
מניות

רחל, תודה על המידע. מניות נסחרות בשוק -למשל בורסה - הן תמיד מוכז. לפיטון -אתה רוצה לקנות מניה של Microsoft? יש המון מהם והן נסחרות בשוק האמריקאי. רק לא היתי רוצה לתלות אותם על הקיר! Yoram

® רן

New member
ממש לא נכון

בבורסה הישראלית רוב המניות הן מניות "על שם", ולא מניות למוכ"ז, והן רשומות על שם חברה לרישומים. ראה סעיף 132 בחוק החברות.

למעלה