שטר חוב

Pituda

New member
שטר חוב

דיירת שסיימה חוזה בדירה שלי יצאה כשאחריה השאירה חוב של 1500 ש"ח שכירות + כמה אלפי שקלים לארנונה שהייתה אמורה לשלם. יש בידי שטר חוב שעפ"י החוזה אני אמורה להחזיר לה חודשיים אחרי שפינתה את הדירה כלומר ב - 10.3.2011 (יצאה מהדירה ב - 10.1.2011) ויש לי כמה שאלות לגבי ההתנהלות שלי בנושא: האם זה בסדר מבחינה משפטית שאני אחזיק בשטר חוב מעבר ל - 10.3 בטענה שהיא השאירה חובות וזו הסיבה שהשטר לא הוחזר כפי שכתוב בחוזה השטר שיוחזק בידי משמש בעצם ערבות עד שתסיים לשלם את החובות מולי (סביר להניח שיקח שנה עד שנתיים) האם לשטר חוב יש תאריך תפוגה? אם כן מהו? האם אני אוכל להפעיל אותו מעבר ל - 10.3

מה שעליך לעשות זה לשלוח

לשוכרת מכתב רשום בו תודיעי לה שאם כל החובות לא יוסדרו X ימים תפתחי כנגדה תיק הוצל"פ. כל עוד כל החובות לא הוסדרו אין להחזיר את שטר החוב.

Pituda

New member
ואם אני לא שולחת מכתב?

השוכרת כבר לא גרה בדירה שלי אלא עברה לכתובת אחרת שאין לי מושג מהי השאלה עד כמה הכרחי לידע אותה במכתב, היא כבר יודעת מזה משיחת טלפון, האם מספיק? נקודה שאני רק רוצה להדגיש.... אני מבינה ממך שאני לא מחזירה לה את שטר החוב למרות שזה מנוגד לחוזה בו אני אמורה להחזיר לה אחרי חודשיים מאחר והיא זו שהפרה את החוזה ועל כן אני יכולה להחזיק בו ואין לא תאריך תפוגה נכון?

זה לא חיוני אבל רצוי

אם אין לך את הכתובת שלה לא תוכלי לפתוח תיק הוצל"פ. כן, לאור ההפרה אינך אמורה להחזיר את שטר החוב. לשם זה הוא נועד.

למעלה