שטר חוב על דירה

Pituda

New member
שטר חוב על דירה

השכרתי את הדירה לשוכרת בעייתית שלא משלמת בצורה מסודרת שכירות/ ועד/ וחשבונות שוטפים לצערי לא לקחתי ממנה צ'ק פיקדון מצד ג', אבל יש לי שטר ערבות חתום שנקנה מהדואר על סך 10000 ש"ח האם יש לי מה לעשות איתו ואם כן אז איך, למי פונים? השטר מולא בכתב יד על ידה של שוכרת הדירה

אפשר לפתוח באמצעותו תיק הוצל"פ.

את יכולה לעשות זאת בכל לשכת הוצל"פ שתרצי. הלשכות נמצאות בבתי משפט השלום.

Pituda

New member
האם זה כרוך באיזשהם עלויות מצידי?

תוך כמה זמן אני אקבל את הכסף בפועל מרגע ההגשה להוצאה לפועל? האם זה מסוג התהליכים שנמרחים על שנים? השטר הוא על סך 10000, אם אני לא צריכה את כל הסכום אלא רק חלק, האם זה בסדר להגיש את השטר חוב הזה ושם לציין את גובה החוב של הדיירת כלפי?

אז את יכולה להגיש בהליך מקוצר

אם מדובר על פחות מ10000 ש"ח (את יכולה להגיש רק חלק לפרעון) אז אפשר להגיש לבד, האגרה היא משהו כמו 200 ש"ח, והיא מתווספת לחוב של הדיירת. ההליך המקוצר הוא משהו כמו שמונה חודשים אם אני זוכר. השאלה כמה זמן זה יקח (וזה יכול להגרר על שנים רבות, כן), תלויה בעיקר בדיירת. דיירת נורמטיבית המקבלת משכורת מסודרת כחוק עליה ניתן להטיל עיקול בקלות תגרום לתיק מהיר, דיירת אשר הינה חייבת "מקצועית" תגרור אותך שנים רבות עד שתסכימי להסדר כלשהו. בנוסף, אם היא עדיין מתגוררת בדירה אל תגישי דבר - קודם כל שתפנה את הדירה ויתגבש מלוא החוב.

למעלה