שטר חוב או צ'ק בטחון

katdavid

New member
שטר חוב או צ'ק בטחון

שלום! לי כמשכיר דירה מתחיל לא ברור מה עדיף לקחת מהשוכר הפוטנציאלי בשביל בטחונות: שטר חוב (כזה שקונים בדואר) או צ'ק בטחון. דווקא ההגיון אומר לי שצ'ק בטחון עדיף ובמקרה צרה קל יותר לממש אבל אולי אני טועה.(בהנחה שערבות בנקאית לא אקבל). כמו כן האם נהוג לבקש 12 צ'קים דחויים עבור כל השנה כאשר כבטחון לבקש לשלם בחודש הראשון סכום נוסף שווה ערך לשכר הדירה כך שיהיה בידיי תשלום חודש אחד מראש,ובסוף התקופה יוחזר הצ'ק של החודש האחרון. אני מתכוון לקחת בתוך תשלום שכ"ד אץ עלות הארנונה ולשלם בעצמי לעירייה על הנכס כך שאוכל להיות בטוח שהכל משולם במועד,האם זה בסדר או שעדיף להעבר על שם השוכר?במצב כזה שבו הארנונה תהיה על שמי האם עדיין אני יכול להעביר את תשלום המים והחשמל על שם הדייר ככה שהוא ישלם ישירות? תודה למשיבים.

u 1000

New member
למה לא שניהם?

אין קשר בין רישום הארנונה לבין רישום החשמל. לעומת זאת לגבי המים, עלולה להתעורר בעיה. ובכלל לא ברור לי מדוע אתה מבקש לקחת על עצמך את הארנונה.

katdavid

New member
מה צריך כדי לשנות שם לתשלום הארנונה והמים?הסי

שאני מתכנן לשלם בעצמי ולגבות את זה מהשוכר עם השכירות היא שהדירה לא על שמי בטאבו אלא על שם סבתי ז"ל.האם חוזה שכירות מספיק כדי לשנות שם? מה לגבי מה שרשמתי על לקיחת שני צ'קים לחודש הראשון כך שבכל רגע יהיה חודש אחד משולם מראש וזאת עד לסוף התקופה בה יוחזר הצ'ק של החודש האחרון?

פולספגן

New member
תשובה

1) תגיד לשוכר ללכת לעירייה עם חוזה השכירות ולהעביר את השם עליו. 2) אין שום בעיה עם לקיחת שני צ'קים לחודש הראשון כל עוד השוכר מסכים לכך ואין סיבה שלא יסכים.

katdavid

New member
תודה, אבל עם הטאבו על שם סבתי ז"ל האם עדיין ח

חוזה שכירות יהיה מספיק להראות לעירייה כדי להעביר השם לשוכר?האם היית הולך על האופצייה שהשוכר ישלם כמרכיב בשכר הדירה 150 ש"ח עבור הארנונה ואני אדאג לשלמה כמו שהיה עד היום?האם היית לוקח צ'ק בטחון בנוסף לשטר חוב או ששטר חוב בלבד יכול לספק?

פולספגן

New member
מה שנוח לך

תשלום ארנונה הולך ביחד עם תשלום המים ותשלום המים משתנה בהתאם לצריכה (עכשיו, בכלל יש את שיטת המדרגות). למה לך את הכאב ראש, שלח את השוכר עם החוזה והוא ידאג להעבירו. דרך אגב, מי רשום כמשכיר בחוזה? אם אתה רשום כמשכיר, אז לא בטוח שהחוזה בר תוקף בכלל, אלא אם כן יש לך ייפוי כוח של סבתך כשעוד היתה בחיים.

katdavid

New member
תודה..יש צו קיום צוואה ואני ושלושת אחיי יורשי

הדירה האם זה מספק כדי שאהיה הרשום כמשכיר בחוזה?האם השוכר יכול לבוא לבדו לעירייה עם חוזה השכירות ולהחליף את תשלום הארנונה לשמו?

katdavid

New member
רק אני רשום בחוזה כמשכיר,ועוד שאלה

האם בטחון של סכום כסף שמופקד ע"י השוכר לפק"מ בחשבוני ועוד צ'ק בטחון הוא טוב?

פולספגן

New member
על פניו נראה לי שהחוזה לא בר תוקף בכלל

כולכם חייסים להיות רשומים בחוזה, או הסבתא עם ייפוי כוח לאחד ממכם. הבטחונות נראים לי בסדר - רק השאלה מה סכומם?

u 1000

New member
לרוב יספיק החוזה

יש רשויות מקומיות שירצו כל מיני דברים נוספים. לגבי שאלתך השניה - באמת מה לגבי? (או בניסוח אחר: מה השאלה?)

בהסכם שכירות

או כל הסכם אחר המתייחס לנכס השייך למספר אנשים נדרשת חתימת כל הבעלים. ממליצה בחום לפחות בפעם הראשונה להעזר בששירותיו של עו"ד על מנת שינסח את ההסכם, לרבות הבטוחות לביצועו, וכן ייעץ בעניין תשלום מיסי עיריה וכו'.

למעלה