שטפי דם ברגליים.

1אילת2

New member
שטפי דם ברגליים.

כתוצאה מאימוני ג'ודו יש לי שטפי דם רבים ברגל. נאי לא בטוחה שזהו המונח הנכון. אני מתייחסת לחבורות נפוחות וכואבות בשלל צבעי הקשת. יש לי נטייה לשטפי דם אבל זה קצת מוגזם. היות וזה מופיע רק ברגל שמאל, מתחת לברך, אני מניחה שזה תוצאה ישירה של העבודה. הבעיה היא שזה לא עובר. זה נמשך משבועלשבוע ועד שאחד עובר כבר יש לי שניים חדשים. זה ממש כואב לי. יש למישהו רעיון מה עושים? האם יש פתרון רפואי שמזרז החלמה?

בודוקאן

New member
בעיה מוכרת...

וכואבת. א.קודם כל, את תמיד יכולה להאשים את בעלך... זה לא צודק, אבל זה נחמד.
ב. תתחילי לאמר לבני הזוג שלך שיפסיקו לשחק כדורגל, ויתחילו לעשות ג'ודו. ג. המקור של החבלות הוא אחד משניים או שניהם לסירוגין: או שבני הזוג בועטים בך כשהם מנסים לעשות היזה גורומה גרוע או שאת מנסה לעשות ססאי צוריקומי אשי או היזה גורומה לא מדויקים, והכוונה שלי שאת עושה את זה עם רגל לא ישרה, עם ברך כפופה, וגם לא לוקחת קודם צעד הצידה. שתי טעויות נפוצות מאוד בשני התרגילים האלה. אם תקפידי על ביצוע נכון, שאומר קודם כל צעד החוצה, את תיאלצי לשמור על רגל ישרה (כדי לנגיע לרגל של היריב), ולא תחבלי. מה שקורה הוא מאוד פשוט: הברך כפופה, והשוק נמצאת על כן במצב מאונך, ולכן הברך של היריב פוגעת בעוצמה בשוק, וזה כואאאאבבבב. ככלל, חבלות בג'ודו (כמו בכל השאר), נגרמות בגלל ביצוע מרושל של טכניקה. ד. בינתיים - מגינים, כמו של הכדורגלנים. כי בכדורגל, כמו בכדורגל. רק לא לוותר, לנסות לשפר את הדיוק בסבלנות, ושיהיה בהצלחה.

alon_o

New member
שמן ארניקה

אפשר להשיג בבתי מרקחת ובבתי טבע בד"כ. מורחים כמה שיותר קרוב לקבלת המכה, וזה עוזר בצורה מדהימה. מומלץ. טוב בכלל לכאבי שרירים ועצמות. אבל נורא חשוב למרוח כמה שיותר קרוב לזמן קבלת המכה, לכן כדאי שיהיה בתיק כשהולכים לאימון (למדריך שלי תמיד יש בקבוק בתיק). לעוד מידע אפשר לחפש "arnica oil" בכל מנוע חיפוש. -אלון

kung fu

New member
אגב, מה המאמן שלך אמר על זה?

והאם אפשר להבא (לעתיד) לפעול בדרך אחרת שלא תקבלי חבורות?

../images/Emo18.gif לא להתעלם../images/Emo70.gif

אני מניח שלרובנו נושא החבורות לא זר. כמה שאמנות הלחימה כוללת יותר מגע - ככה יש סיכוי לצאת יותר "צבעונים". עם זאת, מה שאת מתארת הוא לא בהכרח נורמלי (ולא בהכרח בריא). שטף-דם שנשאר יותר משבוע יכול להצביע על אחד משני דברים: 1) בעיה בקרישת הדם. 2) יכול להיות שאין לך בעיה רפואית - ושאת פשוט חוטפת יותר מידי וחזק מידי - עובדה שבוודאי לא עושה חסד עם הבריאות הגופנית שלך. לסיכום - כך או כך, כדאי להתייעץ עם רופא - גם לצורך בדיקות דם כדי לשלול בעיה רפואית, וגם כדי לוודא שהפעילות הספורטיבית שלך לא תשאיר אותך עוד שנה-שנתיים עם נזק בלתי-הפיך

../images/Emo70.gif אני מכיר משהו עם בעיה דומה ו...

שהוא עשה בדיקות התברר שיש לו בעיה בלב!! שבגללה זה יוצר לו ורידים נפוחים ברגליים!! אני מסכים לא להתעלם.........

1אילת2

New member
את המאמן לא שאלתי.

יש לי נטיה לשטפי דם. עניין הקשור לגמישות יתר במפרקים. נראה לי שרופא המשפחה לא יבין מה אני רוצה ממנו. שווה בשביל זה לנסוע לרופא ספורט? (היחיד בקופת החולים). בודוקאן- תודה!.

שני דברים: ../images/Emo26.gif

1) אם יש לך "נטייה לשטפי-דם", זה רק מגביר את הסיכויים לכך שיש בעיה שכלל אינה קשורה לג'ודו... וממש לא כדאי להזניח... 2) מוטב לנסוע היום לרופא ספורט, מלנסוע מחר לאורתופד או כירורג...

למעלה