שטף דם לידתי בלחי

נעיתה

New member
שטף דם לידתי בלחי

דורוני נולד עם שיטפי דם כחולים בלחי ימין. היום בגיל חודש וחצי שטפי הדם הפכו אדומים וישנם נימים כחולים אדומים על הלחי שאינם מראים סימני העלמות. רופא הילדים לא מראה סימני התרגשות מהנושא. מישהי נתקלה בדבר כזה? מתי זה עבר אם בכלל... חשבתי אולי יש צורך שמומחה יראה את זה.. אבל אין לי מושג למי לפנות.

happy

New member
לליהי יש שטף דם על האף

היא קיבלה מכה בגיל חמישה שבועות. (היא הרימה את הראש וישר עזבה ידים ונפלה על האף!!) הינו אצל הרופאה מספר פעמים והיא אומרת שאין מה לעשות זה עובר לבד. ליהי היום בת 9 חודשים ועדין עם אף כחול. (למרות שכל הזמן היא מקבלת שם מכות). אם את רוצה את יכולה לקחת אותה לרופא עור (אני חושבת).

סינטה1

New member
נראה לי שזה דומה לשלנו

לרותם יש ברגל משהו שנקרא המנגיומה - הצטברות של כלי דם. היינו אצל רופא עור שבדק ונתן לזה שם אמר שעם הזמן זה ילך ויתבהר. אני מציעה לכם לגשת לרופא עור שיביט בזה.

תולו

New member
אצלנו

היה שטף דם בעפעף (הימטומה), גמכן מהמעבר בתעלת הלידה. לקח משהו כמו חודש וזה ירד. בהתחלה זה היה מין פס כזה, אח"כ זה היה סגול, כחול ואז אדום ונעלם. הוא נבדק אצל רופא עיניים. נראה לי שאת צריכה ללכת לרופא עור

Tנקר בל

New member
תנסי לשאול בפורום המנגיומה

אולי הם יוכלו להפנות אותך למישהו מומחה בארה"ב במקום מגורייך. גם לשוקו יש המנגיומה. רופאי עור, לרוב לא מתמצאים מספיק כדי לתת דיאגנוזה מדוייקת (למרות שהם נותנים
) יש לי תיאוריה שזה קשור איך שהוא להריון בסיכון או ללידה בסיכון, אבל אין לי שום ביסוס מחקרי להשערה שלי (לעומת זאת יש קשר מוכח לבדיקת סיסי שליה).

פלגיה

New member
אין ביסוס מחקרי

אצלנו במשפחה יש כמה "תותים" כאלה בהריונות רגילים ולידות רגילות. אמורים להיספג עם הזמן, אבל לא תמיד נספגים.

אפשר לשאול למה התאוריה?

גם למתוקה שלי יש המנגיומה. אצלה זה על העףעף. שמעתי הרבה שזה בגלל לחץ בלידה, הרבה התעקשו איתי על זה, עד שזרקתי להם בפרצוף שאין שום לחץ בקיסרי. אצלינו אני חושבתשזה בנסיגה, אבללא לגמרי בטוחה. ובהזדמנות זאת שהוצאתי את האף אני מאחלת לכולם שנה טובה.

לנו הייתה המנגיומה קטנה ברגל

וכפי שהבטיחו היא נעלמה עד גיל שנה או שנה וחודשיים. יחד עם זה, מנסיון, כתמים שמבטיחים שיעלמו, לא תמיד נעלמים. הרופא שיש להתייעץ בו, אם בכלל, הוא כירורג כלי דם או פלסטיקאי. אני חושת שסביר שזה יעלם או מאוד יתמתן, דורוני באמת קטן עדיין (אל תגלי לו, שלא יעלב)

המנגיומה? לקטנטונת יש על המצח

ו"תות" בגב. תראי, לי כחצי ספרדיה היה בילדותי שטף דם כחול רציני בגב, זה קשור למוצא של אבי ממצרים. לאשכנזים יש הרבה פעמים שטפי דם אדומים (כנימים) על הפנים או מעין נקודה גדולה בולטת במקומות אחרים. לנו הרופאה אמרה שזה עובר אחרי גיל שנה, משהו בין שנה לשנתיים, וזה הולך ומיטשטש עם הזמן. מקווה שעזרתי קצת

למעלה