שטיפת רצפות

שטיפת רצפות

אך מביאים את עצמי לשטוף את הרצפות אני בכל הזדמנות דוחה את העניין ( כי אחרי השטיפה יש לי כאבי גב כמה ימים ) וזה מרגיז אותי כי בגלל זה כשאני כבר שוטפת חייב להיות ממש יסודי כי יש סמנים לא נעימים

SILIVAS

New member
אין לי מושג מה להגיד לך ../images/Emo4.gif

גם אני כזו, במיוחד שהחלק של השטיפה מגיע אחרי שאר מטלות הניקיון כשאני כבר

laleniya

New member
הצעתי, לשים את הגלי על צלחת לעציץ

צלחת לעציץ עם גלגלים וסחיבת הדלי קלה יותר. יש לי עוד כמה שיטות כמו בכל יום חדר אחר מוט המגב צריך להיות מספיק ארוך, כדי לא לכופף יותר מידי את המותניים

אני כמעט לא משתמשת בדלי,

או שאני מתמשת בדלי קטן (שהיה פעם של מיונז), או במיכל של פנטסטיק וכד', וממלאה בכל פעם כמה שאני יכולה לשאת. זה לוקח כמה ריצות אל הברז, אבל ממש לא נורא בעיני. משתמשת במגב (ומטטא) בעל מוט ארוך, כך שאינו מצריך התכופפויות מיתרות. אני דווקא אוהבת שהריצפה נקיה. היו תקופות שהכיור עלה על גדותיו
, הררי הכביסה הרקיעו שחקים
, אבל הרצפה היתה נקיה.....
אני גם לא מסתפקת בשטיפה אחת, אלא שוטפת כמה פעמים לפי הצורך, עד שהמים נקיים. כיוון שאנחנו ב
פרטי, הרצפה מתלכלכת לעיתים קרובות מאוד (חוץ מהלכלוך ה"רגיל" של ארוחות, משהוא שנשפך לרצפה וכד'...
). אני גם מטטאה כמה פעמים ביום, לפי הצורך (לפחות פעמיים. ועוד משהוא: אני מחלקת את ה
לאיזורים. הכי חשוב- איזור המטבח-פנת אוכל- סלון, שמתלכלך הכי הרבה, איזור נוסף- שירותים-מקלחת, איזור נוסף- חדרי הילדודס. ואם יש צורך
אני שוטפת אפילו רק חדר אחד. הכל לפי הכוחות והצורך.
שיהיה לך בהצלחה, וכדאי לטפל בגב, כמובן...
.

טליW

New member
סשן אירובי

מוסיקת ריקודים - שטיפה תוך כדי ריקוד... תדאגי שמקל המגב יהיה ארוך מספיק וחזק. איכשהו המקל שבא בד"כ עם המגב עשוי מתכת מחלידה שמצופה בפלסטיק, הם נוטים להתקפל ולהשבר (ובכלל, סובלים מחוסר יציבות). החלפתי למגב שלי את המקל למקל עץ, שהוא גם ארוך במיוחד. לי זה עשה יותר קל.

maybesure

New member
אצלי

אני מאלו ששוטפות כמעט ללא מים, הרצפה תמיד מבהיקה בגלל סוג הריצוף (קרמיקה עם גלזורה מבריקה). מנגבת אותה במגב הפלא כמעט כל יום, אני קוראת למגב הזה "מחק" כי הוא מסיר כל כתם ואוסף לכלוך גם בלי להזדקק לטאטוא קודם. עם 5 פריצות דיסק בגב אני לא מוכנה בכלל להתכופף לסחוט סמרטוטים ולכן לא עובדת איתם בכלל. יש עוזרת פעם בשבועיים ביום חמישי - היא היחידה שמשתמשת בסמרטוטי רצפה פה.

SILIVAS

New member
אור

זה מגב רגיל שבקצה שלו יש ספוג ויש מנגנון מיוחד שמאפשר סחיטה של הספוג הזה ל-MAYBESURE כמה עלה לך? האם הזמנת דרך החוברות? תודה

maybesure

New member
לא בדיוק רגיל

המגב עשוי מחומר שדומה ל"סול" שעושים איתו עבודות בגני ילדים. בניגוד למגב רגיל שעשוי גומי. מחירו בסביבות ה 60 ש"ח אבל מעולם לא שילמתי על אלו יותר מ 30 ש"ח. אפשר לקנות אצל בני דודינו, הרוכלים בשווקים או ברשתות הסופרים, מדי פעם יש מבצעים - כדאי לבדוק עכשיו לפני פסח. פעם אחרונה שילמתי עליו 19 שקלים במבצע בשופרסל לפני כשנה. (יש לי כמה כאלו בבית כי כשמתקלקל זה אף פעם לא כשיש מבצע)

iditush forever

New member
אני עושה ספונג'ה פעם בשבוע

ביום שעושים ניקיון יסודי לדירה, אני עושה את את הספונג'ה היסודית. אין לי כח במהלך השבוע לשטוף את הרצפה, מספיק לנו פעם אחת יסודית. משתמשת במגב עם מוט ארוך ובקושי מתכופפת, אבל עדיין נוצר מצב שאחרי כל הניקיונות והספונג'ה שמגיעה בסוף אני פשוט הרוסה ואז מרגישים את הכאבי גב מגיעים
. הפתרון שלי - זה לתת לבנזוג לשטוף את הרצפה, במידת הצורך. לו יש יותר כח ממני זה בטוח
.

אני אסביר לכם אך אני שוטפת

אולי אני עושה משהו לא טוב שופכת מעט מים עם סבון משפשפת עם מטאטא גורפת את המים ( יש לי את הרב מגב והמקל שלו ארוך ) ומעבירה סמרטוט ששטפתי בדלי שיש בו רק מים אבל יש לי בית גדול וזה מרגיז אותי כל השטיפות האלו

Shirali2

New member
גם אצלי שטיפת הרצפות היא הכי קשה לי

מבחינה פסיכולוגית... לא יודעת למה... יש לי רק טיפ קטן שחוסך לי את השיפשופים של הכתמים הקשים או הדביקים: אחרי שמטאטאים ולפני ששוטפים שופכים מים רותחים מהקומקום על הכתמים השחורים הקשים שעל הרצפה. זה ממיס את הכתם ואחר כך צריךרק לעבור בקלילות עם המגב והסחבה - הרבה פחות קשה והרבה פחות מאמץ...

רבקהבן

New member
שטיפת רצפות

זה הולך ככה דבר ראשון שמה
שאני אוהבת משהו עם קצב רצוי מוסיקה מזרחית מטאטאת קודם היטב או שואבת מממלא דלי עם אקונומיקה ושופכת בעזרת כלי קטן מהדלי לרצפה משפשפת בעזרת מברשת קרצוף קשה גורפת את כל המים החוצה למרפסת שופכת מים נקים על הרצפה גורפת הכל שוב ( להוציא את הסבון מהרצפה) ומנגבת

גם לי יש דיסק של מוזיקה מזרחית

מיוחד לשטיפה - ככה השכנים יודעים בדיוק מתי אני מנקה.....

I Was Hoping

New member
גם לי זה שובר את הגב

אז אני מחלקת את השטיפה לימים כשהעוזרת לא פה. פעם בשבוע היא שוטפת פה יסודי. מטבח, שירותים ואמבטיה [הם בחדר אחד] אני שוטפת כל יום-יומיים, זה שטויות כי השטח קטן. שונאת רצפה של אמבטיה לא נקיה ובמטבח אנחנו מכינים אוכל כל יום ורק המחשבה על רצפה שומנית או מלוכלכת עושה לי רע. זה גם שטויות. שטחים קטנים אני שוטפת בלי דלי וכל הסיפור - רק סמרטוט לח עם חומר לרצפה, ויש קצר וגמרנו. כשצריך לשטוף הכל - מכינה את הרצפה לבחור [שואבת ומרימה מה שיכולה] והוא שוטף בלי להתלונן.

תוכי

New member
גם אני ככה

אבל מכריחה את עצמי ביום שישי עם השוונג של הכל עשיתי גם ספונג'ה הגב כואב אבל שווה לראות את הרצפה מבריקה (ואת יודעת איזה מרצפות מעצבנות יש לי)

YULI9

New member
אני משתמשת במופ

זה חוסך לי הרבה כאבי גב כי לא צריך להתכופף. למי שלא יודע המופ הוא מקל שעליו יש ראש עשוי מחוטים עבים שיוצרים יחד כמו סמרטוט פרום, על הדלי מורכבת מסננת, כדי לסחוט את המום אני מכניסה למסננת ומסובבת. יש מערכות מופ יעילות הרבה יותר שנועדו למוסדות. מאז שהתחלתי להשתמש בו שטיפת הרצפה קלה לי באופן משמעותי. להברקה סופית אני מנגבת את הרצפה במטלית מיקרופייבר אבל זה ממש לא הכרחי. החיסרון של המופ הוא שקצת קשה לשפשף כתמים עקשניים. לזה יש לי מברשת קשה שמורכבת על מקל (כדי לא להתכופף).

למעלה