שטיפת מוח

שטיפת מוח

כן אני יודעת שזה דבר ידוע שעושים לנו שטיפת מוח רצינית עם כל הפרסומות האלו, אבל שמעתי שיש אגודה שטוענת כי הרחוב הוא כבר לא שלנו כי אפילו כשאנחנו הולכים ברחוב אנחנו לא יכולים להמנע מלראות את הפרסומות וכל מני דברים כאלה, יש פה מישהו שיודע פרטים על זה?

Felicityy

New member
אם שטיפת מוח../images/Emo68.gif

בטח חלקכן זוכרות את המאמר הבא. כמה דברים כאן באמת נותנים לי להרגיש שהאנטי גלובליזציה תהפוך לא עוד הרבה זמן לעוד כלי שיווקי. המאמר אמנם ממאי השנה,אבל אני לא זוכרתעוד מאמר בעברית שנכנס לנושא בצורה כזאת. קריאה מומלצת.

אני חייבת להגיב על המאמר הזה.

אני לא חושבת שדרך חיים כזו תעבוד, יש בה הרבה חורים. בעיה ראשונה: שהם אפילו הזכירו שם, זה שבקהילות כאלה קטנות אנשים ישתעממו מהר מאוד אחד מהשני, מה שיגרום לירידה עצומה במוטיבציה וכו´ בעיה שניה: בקהילות כאלה קטנות, איך אפשר יהיה לפתח את ההשכלה? איך אפשר יהיה להקים מערכת לימודית שכוללת מגוון גדול של נושאים, ושכל נושא ילמד באיכות גבוהה? בעיה שלישית: שיוצא מהשני: איך כל אחד יוכל למצוא את נושא התעסוקה שמתאים לו בקהילות כל כך קטנות? כי אם נניח בקהילה של 700 איש איפושהו בדרום אפריקה יש איש אחד שרוצה לעסוק בחקר יוון העתיקה, מה הוא יעשה? בעיה רביעית: איך אנשים ימצאו אהבה בקהילה כל כך מצומצמת? בעיה חמישית: אי אפשר לייצר הכל בכל מקום. איך אנשים בצפון אירופה ישתו קפה? וכמובן שזו דוגמה שולית. יש עוד הרבה בעיות, אבל אני חושבת שבינתיים זה מספיק. למישהו יש פתרונות?

אופס, החלפתי מאמרים

התגובה הזו היא למאמר "זמנים רעים למחפשות משמעות" שהביא האזרח דרור בהודעה "אז הינה אופציה אחרת" סליחה על הטירטור

גולדי2002

New member
כן, ה"אדבאסטרס"

וגם הספר "שיבוש תרבות" של קאלה לאסן, מייסד התנועה, מדבר על כך.

למעלה