שטיפת מאזן

yossin

New member
שטיפת מאזן

כל יום לומדים משהו חדש בירידה האחרונה שלנו לרגל לעיר הקודש, לימדה אותי שירי8 שהדרך הנכונה לשטוף את המאזן היא על ידי פירוק אחד משסתומי השחרור כדי למלא אותו במים באופן יותר מהר מאשר באמצעות האינפלייטור. שוב, תודה שירי8. שאלתי היא: האם להשאיר את הפתח פתוח בזמן שהאינפלייטור מתייבש ? ההגיון שלי אומר כן, כדי שהמים מתוכו יוכלו להתנדף, אבל רציתי לשמוע גם דעת גדולי תורה.

קותי

New member
רק אל תשכח את הפתח פתוח או פתוח

למחצה מכיון שאז כאשר תזנק למים מסירה, אתה עלול לשקוע מבלי אפשרות לנפח את המאזן (וראיתי את זה קורה יותר מפעם אחת).

הקרפיון

New member
צריך להזהר, בעיקר עם זיגל

יכול לקרות מצב שבו השסתום לא מתברג נכון, בעיקר עם ההברגה העדינה של זיגל. מומלץ מאוד לבדוק שהמאזן מחזיק אוויר (וגם ויזואלית שהשסתום סגור עד הסוף.) מאוד, מאוד לא נעים לצלול עם מאזן שלא מחזיק אוויר...

פיקסון

New member
שטיפת מאזן

לאחר שטיפת המאזן ופרוק אחד משסתומי הביטחון עדיף תמיד לנפח את המאזן ולבדוק אם המאזן שומר על נפחו. בשיטה זו גם אפשר לגלות חורים קטנים שנוצרו במאזן.

אילוניק

New member
ראשית תתחדש

על הפטנט שגילו לך אני אישית משתמש בו כבר לפחות מעל 4 שנים ואת הטיפ קיבלתי מתומר שקניתי את הזיגל הראשון שלי אני נוהג לעשות את הפעולה הזו בדרך כלל בבית אחרי סידרה של צלילות באילת ואפשר למלא מים באמבטיה מהר אם מצמידים אינפלטור לחוץ ופתוח לפיה של ברז האמבטיה ואז לנפח מאזן ולרוקן מפתח שחרור מהיר שיש בכל מאזן לא ממליץ לפתוח את פתח השיחרור מהיר וליבש כי כמו שאמר קותי ומניסיון מר ולא נעים שכמעט קרה לי שכחתי להחזיר את הפקק ותאמין לי עם דבל 15 על הגב לא הצלחתי למלא מאזן המזל שזה היה על היכטה ולא במים ליבוש הבלדר או הפנימי במאזן אין חשיבות כי בכל צלילה נכנסים כמה טיפות מים ולמי שלא מאוזן טוב ומשתמש הרב באינפלטור נכנס יותר כך שהיבוש הוא רק אחרי צלילה ועד הצלילה הבאה כך שלא מרוויחים מזה כלום חוץ מאופציה של תקלות אילוניק היפה I.H.B

אבי ע

New member
הכל טוב, אבל... ../images/Emo39.gif

דעתי האישית היא שגם אין להגזים בטיפולים מעין אלו. זה מוסיף נקודת כשל משמעותית לציוד: הברגה חזרה לא בסדר, O רינג של השסתום נפל בלי שהרגשת וסגרת בלעדיו, וכולי. ובכלל, יש משהו בכלל העתיק של המתכנתים: "זה עובד? אל תיגע...". יש לי מאזן כבר 6 שנים, קניתי אותו משומש ממדריך שהעביד אותו בפרך, כמעט לא ביצעתי טיפולים כאלו והעסק עובד יפה מאד גם בלעדיהם. וכשכבר עשיתי טיפול, בפעם הראשונה קרתה לי אחת התקלות דלעיל והיה לא כל כך נעים... אז אפשר לטפל, אבל לדעתי ממש לא להגזים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שטיפת מאזן

אין שום בעייה למלא את המאזן במים דרך פיית האינפלייטור כך שלא צריך לפרק שום שסתום וממילא נמנעת הבעייה של שסתום לא סגור היטב. לאחר במילוי והשטיפה מוציאים דרך השסתומים את המים ככל שניתן ומשאירים מנופח חלקית, למיטב ידיעתי לא נגרמת שום בעייה מקצת מים מתוקים במאזן(הרי תמיד נשארים מעט מים אז עדיף שיהיו מתוקים). מומחי הציוד בפורום מוזמנים להגיב. ו ב ב ח י " נ

למעלה